ای بی اس نیوز/ مرکز رئیس انجمن سنگ ایران گفت: دولت نباید به حقوق دولتی در معادن علاقه داشته باشد، زیرا حقوق دولتی باید به تقویت نظام مهندسی، احیای منابع طبیعی، رفاه مردم و توسعه معادن اختصاص یابد. »
بهرام شکوری در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به ممنوعیت واردات سنگ کوپ از افغانستان، اظهار کرد: سنگ کوپ به ندرت وارد کشور می شود اما به دلیل عدم دسترسی افغانستان به دریا و نبود امکانات فرآوری مناسب در این کشور. کشور، این فرصت را برای فعالان صنعت سنگ کشورمان آماده کردند تا با خرید سنگ کوپ این کشور با تبدیل آن در داخل، ارزش افزوده ایجاد کنند.
وی ادامه داد: به این ترتیب می توانستیم این محصولات را صادر کنیم و با ایجاد مسیر ترانزیتی برای کشور درآمدزایی کنیم اما بازرگانان کشور با ممنوعیت واردات سنگ کوپ دی به افغانستان مواجه شدند و به دنبال رفع این ممنوعیت بودیم که گویا این ممنوعیت پیش آمد. از یک سازمان توسعه تجارت تاسیس شد.
وی ادامه داد: افغانستان اگرچه از نظر تنوع سنگ های تزئینی با ایران قابل مقایسه نیست، اما در زمینه سنگ های تزئینی کشوری غنی به حساب می آید و به لطف مرمرهای مرغوب خود می تواند بازار مناسبی را در کشورهای اروپایی و آمریکایی به خود اختصاص دهد.
شکوری در خصوص نمایشگاه بین المللی سنگ ایران که هر ساله در نیم ور محلات برگزار می شود، گفت: نمایشگاه سنگ نشان دهنده قدرت صنعت سنگ کشور است و نوعی نمایش محسوب می شود. اگر کشور با تحریم مواجه نمی شد امروز شاهد حضور تجار خارجی زیادی در کشور و در این نمایشگاه بودیم و مشتریان زیادی برای خرید سنگ مراجعه می کردند.
وی بیان کرد: به منظور به نمایش گذاشتن پتانسیل های صنعت سنگ پیشنهاد شد نمایشگاه بین المللی سنگ دائمی در این مکان برپا شود تا نیازی به حضور خریداران سنگ در معادن مختلف برای خرید نباشد. سنگ های تمام معادن کشور در این مکان به نمایش گذاشته می شود و تجار کشورهای مختلف سنگ مورد نظر خود را انتخاب می کنند و با ایجاد گمرک صادرات سنگ از این محل انجام می شود.
رئیس انجمن سنگ ایران ادامه داد: درآمدهای سنگ و صنایع معدنی می تواند جایگزین مناسبی برای درآمدهای نفتی باشد اما سنگ به تنهایی نمی تواند به این مهم دست یابد. اگر بهترین شرایط برای صادرات سنگ فراهم شود، می تواند تا 5 میلیارد دلار برای کشور درآمد داشته باشد. اما مس می تواند بیش از 10 میلیارد دلار و فولاد حدود 20 میلیارد دلار درآمد ارزی داشته باشد. این عناصر در کنار هم می توانند شرایط خوبی را برای اقتصاد کشور ایجاد کنند.
وی در خصوص ورود شرکت های معدنی به اسپانسرینگ ورزشی و امکان صنایع سنگ در این حوزه افزود: معمولا شرکت های خصوصی وارد ورزش می شوند و شرکت های خصوصی کمتر وارد این حوزه می شوند. اما ورود شرکت های صنعتی و معدنی به ورزش منافاتی با رسالت آنها ندارد چرا که ورزش باید از منظر اقتصادی نیز مورد توجه قرار گیرد زیرا علاوه بر ارائه برند خود می توانند با شناسایی شرایط اقتصادی مناسبی را برای ورزشکاران شایسته ارائه کنند. و تشویق بهترین استعدادها، علاوه بر درآمدزایی.
شکوری درباره میزان مسئولیت های اجتماعی صنعت سنگ در کشور گفت: در این زمینه نمی توان نظر قطعی داد که آیا همه دستگاه ها به درستی و کامل این مسئولیت را انجام می دهند، اما این صنعت در کارهای خیریه، در راه سازی مشارکت می کند. . و ایجاد خدمات اجتماعی در زمینه مسئولیت اجتماعی نقش دارد.
وی بیان کرد: سنگ با برخی از صنایع معدنی متفاوت است و سطح درآمد در صنعت سنگ نسبت به معدن کمتر است و در مقیاس کمتری نسبت به معادن مانند مس و طلا در خدمات عمومی نقش دارد.
رئیس انجمن سنگ ایران در خصوص روش فعلی اخذ حقوق معادن دولتی و تاثیر آن بر صنعت سنگ نیز گفت: احتمال آسیب به صنعت سنگ وجود دارد سنگ از طریق این روش اخذ حقوق دولتی. نرم افزار وصول حقوق و دستمزد دولت را پیشنهاد دادیم که در مراحل پایانی اجرایی است. در صورت اجرا، عدالت در پرداخت حقوق دولت اجرا می شود و ما نیز همین هدف را دنبال می کنیم.
وی ادامه داد: با اجرای قانون جدید درآمد دولت کاهش نمی یابد بلکه هر معدنی که عیار بهتری داشته باشد، پرداختی بالاتری دریافت می کند. اما اساساً دولت نباید چشم اندازی از درآمدهای حقوقی دولت داشته باشد، زیرا حقوق دولتی باید صرف تقویت نظام مهندسی، احیای منابع طبیعی، رفاه مردم و توسعه معادن و یا ارائه تسهیلات و سرمایه گذاری در صندوق های بیمه شود.
شکوری گفت: با توجه به کسری بودجه، دولت حقوق دولت را درآمد در نظر می گیرد که خلاف قانون است. » با نظارت و سنجش کارشناسی، در دوره جدید هیچ گونه عوارض صادراتی برای صادرات سنگ کوپ وضع نشد و تنها نیم درصد عوارض پیشنهادی برای حمایت از بنگاه های اقتصادی مبتنی بر دانش در قانون هفتم اجرا می شود.
انتهای پیام