دلیل قطعی برق اخیر در بخش خانگی چیست؟
07:30 – 24 اوت 1403
انواع انرژی به ویژه انرژی الکتریکی در کار و زندگی همه افراد نقش ویژه ای دارد و نقص یا کمبود کوچک در تولید و توزیع آن، روال عادی زندگی را مختل می کند. در فصل گرم سال که تقاضا برای مصرف برق از حالت عادی فراتر می رود، احتمال قطع برق مشترکان داخلی نیز افزایش می یابد. آمار و ارقام افزایش دما در کشور، منطقه و جهان گواه شرایط خاص و تابستانی است که در آن قرار داریم.
میانگین دما در کشور افزایش چشمگیری داشته است و این مشکل باعث شده است که رشد مصرف برق از حد انتظاری که در سطح سنتی 4.5 درصد تخمین زده شده بود فراتر رود. در حال حاضر مصرف برق نسبت به سال گذشته 8.7 درصد رشد داشته است که نزدیک به دو برابر رشد مصرف سنتی و بلندمدت کشور است و تقاضای برق روز به روز به رقم بی سابقه 80 هزار مگاوات نزدیک می شود.
مسئولان صنعت برق دلیل این افزایش چشمگیر را افزایش استفاده از کولرهای گازی در مناطقی از کشور می دانند که الگوی مصرف آنها عادی است و با کولرهای آبی نیز می توان شرایط لوکس را فراهم کرد. به گفته مدیرعامل توفانیر، بر اساس پایش هوشمند شبکه برق و صورتحساب، سال گذشته یک میلیون و 200 هزار دستگاه تهویه مطبوع به مدار اضافه شد که به میزان 2500 مگاوات به مصرف برق کشور اضافه شد.
مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل توانیر و سخنگوی رسمی صنعت برق بدون توجه به دلیل رشد بیش از حد انتظار مصرف، گفت: در گفتگو با ای بی اس نیوز اعلام کرده بود که علیرغم مصرف بی سابقه برق، قطعی برق در بخش خانگی انجام نشده و قطعی برق برنامه ریزی شده در دستور کار نیست. وی در این خصوص گفت: با وجود موج گرمای حاکم بر منطقه و رشد مصرف، برنامه ای برای مدیریت مصرف در حوزه خانوار اجرا نشد. این در حالی است که تعدادی از کشورهای منطقه مجبور به قطع برق در مقیاس وسیع و تهیه جدول خاموشی شدند. تمهیدات لازم برای اطمینان از پایداری تامین برق انجام شده است، اما لازم است مشترکین مسکونی در ساعات اوج مصرف از وسایل برقی پرمصرف استفاده نکنند و از سیستم های خنک کننده در دمای مناسب استفاده کنند.
میزان و سطح پوشش تامین برق در کشور
اما با توجه به این موضوع دلیل قطعی برقی که مشترکان خانگی پایتخت در روزهای اخیر شاهد آن بوده اند چیست؟ میزان برق رسانی و پوشش شبکه برق کشور در مناطق شهری 100 درصد و در مناطق روستایی نزدیک به 100 درصد است. آماری که با توجه به وسعت کشورمان، وسعت شبکه برق کشور را نشان می دهد به طور دقیق تر، طول شبکه های توزیع برق کشور یک میلیون کیلومتر است و این وسعت نگهداری و پایداری شبکه را به خودی خود با مشکل مواجه می کند. . افزایش دما به ازای هر درجه 1800 مگاوات از یک سو منجر به رشد مصرف برق می شود و از سوی دیگر تولید برق در نیروگاه ها را بین 3 تا 4 درصد کاهش می دهد.
سخنگوی برق در خصوص قطعی برق اخیر در برخی مناطق کشور به ویژه تهران گفت: شبکه گسترده برق داریم که در برابر بلایای طبیعی و زیست محیطی آسیب پذیر است. در فصل تابستان دستگاه ها به دلیل افزایش مصرف برق در معرض حوادث بیشتری قرار می گیرند و قطعی هایی که رخ می دهد به دلیل تصادف بوده و اجتناب ناپذیر است.
کاهش توان مانور شبکه برق کشور در پیک تابستان
وی افزود: در فصول پاییز و زمستان که بار شبکه برق کم است و در صورت آسیب دیدگی تجهیزات بدون اینکه مردم متوجه شوند، با مانور شبکه، بار از طریق سایر تجهیزات تامین می شود اما در تابستان. ، به دلیل بار سنگین، همه چیز در حداکثر است، ظرفیت تولید کاهش می یابد و قدرت مانور کمتر می شود. یک پست انتقال برق 1280 مگاولت آمپر برای تثبیت شبکه برق منطقه تهران احداث و به شبکه تقویت شده متصل شده است که باعث تقویت شبکه برق تهران و افزایش پایداری آن می شود.
باید گفت؛ در چارچوب اقدامات پیش بینی شده برای موفقیت تابستان امسال، 26 طرح توزیع و انتقال برق در اردیبهشت ماه با وام 9 هزار میلیارد تومانی راه اندازی شد. در نتیجه این اقدامات پیشگیرانه که قبل از شروع پیک تابستانی اجرا می شود، نرخ قطعی هر مشترک در سه سال گذشته از ۱۲۳۱ دقیقه در روز در ۱۴۰۰ دقیقه به ۱.۰۶ دقیقه در پایان سال گذشته کاهش یافته است. او رسیده است
خبرنگار: امیر محمد درویشی