چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

دستیابی به خودکفایی 100 درصدی در تولید نخ ابریشم صنعت فرش نیازمند توسعه باغ های توت است.

08:30 06 اوت 1403

صنعت ناگانداری با قدمتی بیش از 2600 سال، یکی از قدیمی ترین فعالیت ها در زمینه کشاورزی به شمار می رود، زیرا این صنعت یک میراث فرهنگی و اقتصادی باستانی در کشور است .

آمارها حاکی از آن است که 90 درصد ابریشم جهان در کشورهای آسیایی تولید می شود که چین در رتبه اول و هند در رتبه دوم جهان قرار دارند و ایران هشتمین تولید کننده ابریشم در جهان است.

قدمت هنر قالی بافی در ایران به هزاران سال پیش می رسد، فرش دستباف در سراسر جهان به نام ایران شناخته می شود و طبق آمار بیش از نیمی از ابریشم مورد نیاز در داخل تولید می شود و مابقی از طریق واردات تامین می شود. توسعه باغ های توت 100 درصد به خود متکی هستند.

بر اساس تحریم ها، صادرات فرش طی دو دهه گذشته به یک دهم رسیده است. اساس قوانینی که وضع شده صادرات را از بین می برد و اشتغال ایجاد می کند.

صنعت فرش کشور سالانه به 600 تن نخ ابریشم نیاز دارد

رضا فاس زنجانی رئیس مرکز تحقیقات ابریشم کشور با بیان اینکه صادرات فرش در دو دهه اخیر به دلیل شرایط تحریمی یک دهم کاهش یافته است، گفت: حوزه نوآوری و علاقه به این حوزه بسیار تحت تاثیر قرار گرفته است و به صنعت فرش بستگی دارد، زیرا خروجی نوغانداری با صنعت فرش مرتبط است. در عین حال، در صورت بهبود سایر خروجی‌ها مانند بخش نساجی، تولید نساجی و محصولات جانبی، وابستگی نگانداری به صنعت فرش کاهش می‌یابد.

به گفته وی، صنعت فرش کشور در حال حاضر به 600 تن نخ ابریشم نیاز دارد، این در حالی است که کمتر از 350 تن نخ در داخل تولید می شود و با وجود اینکه زمینه پیله دو برابر شده است، تنها 340 تا 350 تن ابریشم و با افزایش تولید داخلی، خوداتکایی در صنعت فرش در حال افزایش است، در غیر این صورت نخ ها وارد می شود.

وی با تاکید بر اینکه با افزایش تولید پیله ابریشم در کشور و تبدیل آن به نخ، خوداتکایی در صنعت فرش افزایش می یابد، افزود: هر ساله به جای واردات پیله و تبدیل تولید نخ در کشور، به طور کلی تولید نخ به کشور افزایش می یابد. امکان ایجاد فرصت های شغلی وجود دارد و واردات نخ برای بازرگانان ضروری است، بنابراین ممکن است نخ های استاندارد و غیر رسمی وارد شود که برای صنعت فرش مضر است و مهمتر از آن در منطقه نوگان، نگاه ما به صنعت نوگان باید به این موضوع باشد. زنجیره ارزش

رئیس مرکز تحقیقات ابریشم کشور از واردات 36 هزار جعبه تخم مرغ نوگان به کشور خبر داد و گفت: میزان واردات سه سال پیش حدود 45 هزار جعبه تخم مرغ نوگان بوده است. اکنون میزان تولید پیله دو برابر شده و از 4000 جعبه در 3 سال گذشته به 8300، 10000 جعبه و 15000 جعبه در سال جاری رسیده است و این 15000 جعبه در بهار سال آینده توزیع می شود. برای آوردن 50 هزار میلیارد تومان ارزش افزوده برای کاربران توزیع می شود.

طبق آمار، هر 5.2 کیلوگرم پیله تولید شده از دانه های نوگان ایرانی به یک کیلوگرم نخ ابریشم و هر 5.8 تا 6.2 کیلوگرم پیله تولید شده از تخم نوگان وارداتی به یک کیلوگرم نخ ابریشم تبدیل می شود و این نشان دهنده کیفیت بالای آن است. خوب پیله ایرانی نسبت به اقلام مشابه وارداتی است.

شرط خودکفایی 100% در تولید نخ ابریشم

بسیاری از کارشناسان اذعان دارند که درختان و نهال توت برای توسعه نانداری و تغذیه کرم ابریشم ضروری است و برای این منظور با توجه به مشکل مدیریت آب باید تولید این درختچه ها را در سراسر کشور به ویژه در استان های جنوبی افزایش داد. .

عادل صافی زرکار رئیس مرکز توسعه ناغندری وابسته به وزارت جهاد کشاورزی گفت: علیرغم کاهش شدید تولید پیله ابریشم در دهه هشتاد و نود و کاهش تولید نخ ابریشم محلی به 28 درصد نیاز کشور. این امر متاثر از عوامل بسیاری بود که مهمترین آنها کاهش قابل توجه تعرفه واردات نخ ابریشم بود خوشبختانه در سالهای اخیر شاهد احیای این حرفه بوده ایم به طوری که خودکفایی در تولید داخلی از 28 درصد به 52 درصد رسیده است.

وی قیمت فروش هر کیلو پیله ابریشم را 380 تا 450 هزار تومان اعلام کرد و افزود: برای خوداتکایی احیای باغات فرسوده و توسعه باغات توت ضروری است و به همین منظور مرکز توسعه نوغانداری در کشور حداکثر نهال توت مورد نیاز مردم نوغانداری را تامین می کند و همچنین گروه های هدف تحت پوشش کمیته امداد امام (ره) و زنان روستایی اقداماتی را برای بهبود و افزایش تولید انجام دادند نهال توت اصلاح شده

سروی گفت: ماده اولیه فرش ابریشم تولید نوغان و نوغانداری است در دهه 80 و 90 تولید نوغانداری و ابریشم به دلیل کاهش تعرفه واردات نخ ابریشم از 200 درصد به 10 درصد کاهش چشمگیری داشت. . حتی بسیاری از ناگانداری ها به دلیل عدم حمایت از تولید داخلی این حرفه عصبانی شدند و با افت شدید مواجه شدیم به طوری که تنها 28 درصد نیازها در داخل تولید می شد اما خوشبختانه در سال های اخیر با حمایت دولت انجام شد. ، تولید داخلی 52 درصد نیاز کشور را پوشش می دهد.

رئیس مرکز توسعه ناغندری وابسته به وزارت جهاد گفت: برای رسیدن به خودکفایی 100 درصدی باید باغات توت توسعه یابد در غیر این صورت خودکفایی امکان پذیر نخواهد بود. بنابراین یکی از برنامه های اصلی برای رسیدن به خودکفایی در تولید نهال توت این است که ابتدا باید نهال توت تهیه کنیم. در این راستا باغات توت در استان های گیلان و مازندران اصلاح و ظرفیت تولید نهال توت افزایش یافت. از 170000 قطعه به بیش از 5000 قطعه افزایش یافت.

طبق آمار سالانه صنعت فرش به 600 تن نخ ابریشم نیاز دارد و کمتر از 350 تن نخ در داخل تولید می شود. خودکفایی 100 درصدی در این صنعت مستلزم توسعه باغ های توت است که در بهبود شرایط اقلیمی موثر است. تولید فرش با کیفیت.

خبرنگار: آزاده محبی

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

هشدار آژانس بین المللی انرژی درباره بحران کمبود مس

به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز به نقل از روزنامه گاردین، آژانس بین‌المللی انرژی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *