اخبار اقتصادی روز

در مورد افزایش مجدد حقوق کارگران به جمع بندی نرسیدیم

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و حمایت اجتماعی از حذف طرح کارآموزی معلم در برنامه هفتم و امکان الحاق بند الحاقی به آن خبر داد و از برگزاری شورای عالی کار توسط شورای عالی کار یاد کرد. پایان مهرماه گفت: قبول داریم که معیشت کارگران در شرایط تورمی سخت شده است اما حداقل حقوق کارگران سالی یک بار تعیین می شود و اگر تصمیم جدیدی باید گرفته شود باید در یک روند سه جانبه باشد. با نظر همه شرکای اجتماعی

به گزارش ای بی اس نیوز، علی حسین رعیتی فرد در حاشیه همایش ملی ایمنی و بهداشت حرفه ای در جمع خبرنگاران در خصوص افزایش حداقل دستمزد بر اساس نرخ تورم اظهار کرد: طبق قانون، افزایش حداقل دستمزد براساس نرخ تورم است. در مورد تورم و لزوما برابر با تورم نیست. تورم سال گذشته 41 درصد و حداقل دستمزد 57 درصد افزایش داشته است. البته می‌دانم که به دلیل تورم شرایط کارگران و حتی کارمندان مشکل است، اما پیشنهاد تشکیل جلسه برای افزایش حداقل دستمزد توسط نمایندگان کارگر کافی نیست.

به گفته وی، باید در یک فرآیند سه جانبه به اجماع رسید، زیرا کارفرمایان نیز دغدغه هایی در خصوص تضمین حقوق کارگران دارند.

معاون روابط کار اضافه کرد: شورای عالی کار هر چهار ماه یک بار تشکیل جلسه می داد اما اکنون هر ماه به طور منظم تشکیل جلسه می دهد. جلسه شورای عالی کار تا پایان مهرماه برگزار می شود اما هنوز موضوعی در خصوص بازنگری در حقوق کارگران در دستور کار قرار نگرفته است.

رعیتی فرد گفت: قبول دارم معیشت کارگران در شرایط تورمی سخت شده است اما حداقل دستمزد کارگران سالی یک بار تعیین می شود. اگر قرار است تصمیم جدیدی گرفته شود، باید از طریق یک فرآیند سه جانبه که هنوز به نتیجه نرسیده ایم، انجام شود.

او می پرسد آیا نمی توان با مزایای اضافی مانند بیمه بیکاری یا سبد معیشت، قدرت خرید کارگر را جبران کرد؟ وی گفت: ما مانع اعطای حقوق بیشتر از سوی کارفرما به کارگر نیستیم، شورای عالی کار طبق ماده 41 قانون کف سالانه و حداقل حقوق را تعیین می کند. سقف حقوق مانعی ندارد و کارفرما می تواند مبلغ بالاتری بدهد یا بسته معیشتی در نظر بگیرد، از این نظر مشکلی وجود ندارد.

معاون وزیر کار در ادامه در خصوص طرح کارشناسی ارشد-کارآموزی برنامه هفتم توسعه گفت: این طرح ابتدا در لایحه قانون برنامه هفتم قرار گرفت اما بعدا حذف شد و پیشنهاد اجتماعی کمیسیون اضافه کردن بند الحاقی است. ، که امیدواریم در جریان بررسی برنامه لایحه در مجلس اضافه شود.

رعیتی فرد در خصوص اعطای تسهیلات به کارگران در راستای کاهش هزینه های مسکن در سبد خانوار گفت: معاونت تعاون از سوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تامین مسکن کارگران را به عهده گرفت و تفاهم نامه ای نیز امضا شد. با وزارت راه و شهرسازی در این زمین به منظور استفاده از ظرفیت. باید از نهضت ملی مسکن برای ساخت مسکن کارگران استفاده کرد.

وی همچنین در این مراسم گفت: بر اساس گزارش ها سالانه 12 میلیون نفر دچار حوادث شغلی فوتی و غیرمرگبار می شوند و بلایای بزرگ صنعتی حدود 5 میلیارد دلار بر تولید ناخالص داخلی کشورها اثر منفی دارد.

رعیتی فرد ادامه می دهد: بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت و سازمان بین المللی کار، حوادث ناشی از کار بیشترین مرگ و میر کارگران را در آینده خواهد داشت.

معاون وزیر کار به آمار حوادث کار اشاره کرد و گفت: در سال 1400 تعداد حوادث کار 8 هزار و 900 مورد بوده که در سال 1401 به 7 هزار و 950 مورد کاهش یافته و حوادث کار منجر به فوت نیز به 51 مورد در سال 1401 کاهش یافته است.

به گفته وی، بر اساس آمار اداره کل بازرسی کار وزارت کار، تعداد حوادث شغلی منجر به فوت در سال 1400، 768 مورد بوده که این میزان در سال 1401 به 711 مورد کاهش یافته است و میزان شیوع حوادث ناشی از کار تعداد تلفات منجر به فوت بالغ بر 100000 نفر معادل 5.1 درصد بوده که در سال 1401 به 4.6 درصد رسیده است.

معاون وزیر تعاون، کار و حمایت اجتماعی با اشاره به الحاق ایران به کنوانسیون 155 سازمان جهانی کار گفت: پیش نویس قانون الحاق به کنوانسیون 155 سازمان بین المللی کار ایران در آذرماه 1400 به تصویب مجلس رسید و سپس توسط آن ابلاغ شد. رئیس جمهور برای اجرا

به گفته وی، الحاق ایران به این توافق باعث می شود که در کارگاه های تولیدی به منظور حفظ نیروی کار و کاهش حوادث و بیماری های شغلی، موارد ایمنی رعایت شود.

رعیتی فرد با تاکید بر اینکه توافقنامه مذکور و سند الحاقی آن بر اساس سه جانبه گرایی تدوین شده است، گفت: تلاش دولت برای کاهش چشمگیر حوادث و بیماری های شغلی و کاهش حوادث صنعتی است و در این زمینه لازم است تا محیط کار تهیه ماشین آلات و تجهیزات استاندارد تولید و تضمین شرایط کار سالم.

وی هدف از اجرای این تفاهم نامه را حمایت از نیروی کار و کاهش هزینه های ناشی از حوادث و بیماری های شغلی عنوان کرد و گفت: با توجه به آنچه مقرر شده شرایط لازم الاجرا شدن این قانون تا پایان سال جاری محقق شود. سال در این سال، و اولین گزارش عملکرد به سازمان بین المللی کار در فوریه 1403 ارائه شد.

رعیتی فرد در پایان گفت: بر اساس گزارش سازمان جهانی کار، 4 درصد از تولید ناخالص داخلی کشورها صرف حوادث و بیماری های شغلی و شرایط نامساعد و خطرناک محیط کار می شود. برای کاهش این حوادث و بیماری ها، به کاهش هزینه های تولید، افزایش منافع اجتماعی و ایجاد ایمنی و سلامت کمک می کند.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *