انتهای پیام
پس از ابلاغ این سند، دومین نشست مشورتی اجرای سند راهبرد فضای مجازی کشور بود که با حضور مشاور رئیس پژوهشکده فناوریهای ارتباطات و اطلاعات، معاونت فناوری اطلاعات و ارتباطات برگزار شد. رئیس تحقیق و توسعه ارتباطات علمی پژوهشکده، روسای و مدیران پژوهشکده ها و مراکز تحقیقاتی.
در این سند کلیات اقدامات و نوع همکاری همه نهادها در موضوعات محوری فضای مجازی اعم از شبکه ملی اطلاعات، اقتصاد، نیروی انسانی، آموزش و پرورش و … مشخص شد که بر اساس آن نهادهای متولی باید همکاری با سایر نهادهای ذی صلاح بر اساس مصوبه اجرایی تدوین برنامه اقدام.
در ادامه جلسه فسنقری معاون تحقیق و توسعه ارتباطات علمی پژوهشکده ارتباطات و فناوری اطلاعات بر اساس نقش پژوهشگاه در اجرای این سند و دستورالعمل های اجرایی بر برخی موارد تاکید کرد. نکاتی در خصوص اهمیت تشکیل سریع کارگروه های مربوطه و انجام تعاملات لازم با سازمان ها و نهادهای ذیربط. وی در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به نقش پژوهشکده به عنوان بازوی فکری وزارت ارتباطات و گستره فعالیت های انجام شده در این پژوهشکده در سال های اخیر، این پژوهشکده برای همکاری در زمینه های مختلف ارتباطی، خدماتی ، محتوا، آموزش، مقررات و اقتصاد فضای مجازی، در دسترس بودن آن را به وزارتخانه ها و سازمان های ذیربط اعلام می دارد.
بر اساس این سند، اقدامات عمده تمامی نهادها و مراکز کشور تا سال 1410 در حوزه فضای مجازی برای شفاف سازی و تقسیم کار ملی در این زمینه انجام شده است. همچنین تحکیم و تقویت حاکمیت، اعمال حاکمیت و اقتدار ملی بر تمامی ابعاد و لایه های فضای مجازی کشور، ترویج گفتمان انقلاب اسلامی، گسترش عمق راهبردی نظام و تحقق تمدن نوین اسلامی در فضای مجازی، دستیابی به اهداف قدرت فضای مجازی در سطح جهانی، تامین حقوق، امنیت و منافع ملی در فضای مجازی و دستیابی به چندجانبه گرایی دولت ها در حکمرانی اینترنت، ارتقای سطح هوشمندی در سیستم های ملی، با تامین امنیت کامل فضای مجازی کشور در بالاترین سطح، با تکمیل و به روز رسانی. شبکه ملی اطلاعات با توجه به تحولات فناوری های فضای مجازی و تحقق یک محیط مجازی سالم، مفید، ایمن، در دسترس و مقرون به صرفه بخشی از اهداف این سند است و علاقه مندان می توانند به آن دسترسی داشته باشند. متن کامل سند از طریق لینک
همچنین با توجه به سوالات مطرح شده از سوی حاضران در این جلسه در خصوص اقدامات اصلی محوله به وزارتخانه و پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات و ساختار اجرایی مورد نیاز، آسوشه به عنوان مشاور رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، پیشنهاداتی در زمینه تسریع و تسهیل فعالیت ها، پیش بینی نیازها، اولویت بندی اقدامات، برنامه و نحوه اجرا بیان و بر این اساس اقدامات اجرایی هر بخش تعیین و برای جلسات آتی نهایی شد.
بر اساس اعلام پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، مقرر شد جلسات مشورتی اجرای سند راهبردی فضای مجازی به صورت منظم و هفتگی در پژوهشگاه برگزار شود تا بررسی های لازم انجام شود. روند اجرا. و دستاوردها را ارزیابی کنید.
در ابتدای جلسه صادق زاده رئیس دفتر اسناد و منابع علمی پژوهشکده ارتباطات و فناوری اطلاعات بر اساس تقسیم کار انجام شده توسط وزارت ارتباطات و دستورالعمل های توسعه برنامه اقدام ابلاغی مرکز ملی فضای مجازی، تشریح کرد و افزود: سند راهبرد فضای مجازی کشور شامل بر اساس چشم انداز، اهداف توسعه فضای مجازی در افق 1410 و مجموعه 39 اقدام کلان تدوین شده است. و از سوی شورای عالی فضای مجازی اعلام شد.
نشست مشورتی اجرای سند راهبردی کشور در فضای مجازی با حضور مشاوران و مسئولان پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به تازگی در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، سند راهبردی جمهوری اسلامی ایران در فضای مجازی در هشتاد و چهارمین جلسه شورای عالی فضای مجازی به تصویب رسید که در شهریور ماه جاری پس از دعوت از مقام معظم رهبری برای اجرا به نهادهای ذیربط ارسال شد. این سند در چهار بخش ارزش ها، چشم انداز، اهداف و معیارهای کلان در افق 1410 سازماندهی شده است که قبلاً در دو بخش ارزش ها و چشم انداز اعلام شده بود.