دانش بنیان ها با برنامه هفتم توسعه به کدام سمت می روند؟
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، نگاهی به دستاوردهای برنامه ششم توسعه در حوزه اقتصاد نشان می دهد که این برنامه نتوانسته به تمام اهداف این برنامه دست یابد. برای موفقیت در برنامه آینده باید از اشتباهات گذشته درس گرفت..
اهمیت اقتصاد دانش بنیان تا آنجاست که تحقق این نوع اقتصاد یکی از ضروریات بسیاری از کشورها تلقی می شود و موضوعاتی مانند فرآیندهای خلق و خلق دانش و نوآوری و توانایی تحول در آنها را ایجاد می کند. به محصولات از طریق سرمایه گذاری به عنوان اولویت سیاست های اقتصادی بسیاری از کشورها..
اقتصاد دانش بنیان در ایران در مقاله چشم انداز
اقتصاد دانش بنیان در ایران در سند چشم انداز بیست ساله به طور جدی مورد بحث و پیگیری قرار گرفته است، اما در این مسیر کشور با چالش هایی مواجه شده است که نشان می دهد هنوز ارکان اقتصاد دانش بنیان در کشور آماده نیستند..
سادینا آبایی، نایب رئیس کمیته ساخت، فنی و مهندسی اتاق ایران در گفت و گو با خبرنگار حوزه اقتصاد خبرگزاری آنا، اظهار کرد: برخی مفاهیم و تعاریف اقتصادی مفهومی سیال دارند. در اقتصادها کار می کنند و در هنگام ورود به آنها نیاز به تعریف درست و دقیق وجود دارد، در غیر این صورت بسیاری از بخش ها با چالش مواجه خواهند شد. گاهی تصور می شود که اگر هر مشکلی را به دانش تعبیر و ربط دهیم و از مزایای محصولات دانش بنیان استفاده کنیم، اقتصاد دانش بنیان نیز شکل گرفته است، اما اینطور نیست..
اقتصاد دانش بنیان فرآیندها را علمی و پاسخگو می کند
یکی از اعضای شورای نمایندگان اتاق بازرگانی ایران افزود: هر فرآیندی که مبتنی بر دانش و علم جدید باشد که بتواند نیازهای جامعه را برآورده کند، مفهوم اساسی دانش را خواهد داشت. نیازها معمولا بر اساس مسائل تجاری یا تولید انبوه شکل می گیرند که به این فرآیند اقتصاد دانش بنیان گفته می شود..
اقتصاد دیجیتال می تواند در تمام بخش های اقتصادی پیاده سازی شود
آبایی گفت: مفاهیم اقتصاد دانش بنیان و دیجیتال در همه بخش های اقتصادی قابل اجرا است و محدود به فناوری نیست. گاهی تصور می شود که پایگاه های دانش لزوما محدود و محدود به فناوری اطلاعات و ارتباطات و مبتنی بر شواهد هستند، در حالی که اینطور نیست..
نایب رئیس کمیسیون ساختمان، خدمات فنی و مهندسی اتاق ایران گفت: هرگونه فعالیت مبتنی بر دانش و مطابق با رویه های نوین علمی و ایجاد زمینه رشد بهره وری به این معناست که این فعالیت بر روی یک دانش بنیان مبتنی بر پلت فرم اجرا شده است. و می توان وی را اقتصاد دانش بنیان نیز نامید.
آبایی گفت: یکی از مقوله های اقتصاد دانش بنیان افزایش بهره وری، کاهش هزینه ها، تسریع در پاسخگویی و رفع نیازهای مصرف کننده است..
وی با بیان اینکه همه تولیدات نیاز به مصرف کننده دارند، گفت: اقتصاد دانش بنیان سال هاست که در کشور ما مطرح شده است اما تا رسیدن به اقتصاد دانش بنیان راه زیادی در پیش است..
آبایی با بیان اینکه اقتصاد ایران در بسیاری از حوزه ها و بخش ها نیازمند حضور دانش پژوهان است، تصریح کرد: حتی برخی از حوزه ها مانند آب که در نگاه اول ربطی به علم دانش ندارد نیز نیازمند دانش، اطلاعات و روش های مدیریتی است. مبتنی بر علم روز و مطابق با داده های اقتصادی مبتنی بر دانش است.
لزوم استفاده از علم دانش بنیان برای ارائه مقوله مهمی مانند آب
وی تاکید کرد: جنگ جهانی آینده بر سر آب خواهد بود و استفاده از دانش و علم دانش بنیان برای ارائه مقوله مهمی مانند آب یعنی توانسته ایم اقتصاد را تا حدودی در کشور دانش بنیان کنیم. وسعت.
یکی از اعضای شورای نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: در سال های اخیر و در سال های برنامه ششم توسعه گام های مناسبی در حوزه اقتصاد دانش بنیان در کشورمان برداشته شده است، اما در سال جاری اجرایی شد. انزوا بسیاری از ایده ها و دانش های دانش بنیان تجاری سازی نمی شوند و به تولید انبوه نمی رسند. آنها نمی توانند مبنای آمار واقعی رشد در حوزه دانش باشند..
نایب رئیس کمیسیون ساختمان، خدمات فنی و مهندسی اتاق ایران گفت: گاهی حتی تولید یک کارخانه فرآیندی دانش بنیان تلقی می شود و اقتصاد مبتنی بر دانش در کشور ما توانسته عملیاتی پیدا کند. جنبه در زمینه های خاص یا تولیدات اقتصادی..
از شعارهای اقتصاد دانش بنیان دور شویم
آبایی در پاسخ به این سوال که با بسترسازی می توان اقتصاد دانش بنیان را در اقتصاد عملیاتی کرد، تصریح کرد: ابتدا باید تعریف درست و دقیقی از دانش تعریف شود و در همان بستر حرکت کرد. ما باید از شعار دور شویم و اقتصاد کشور نیازمند فرآیندهای نتیجهمحور است و باید این کاستیها برطرف شود. در برنامه ششم توسعه فرآیندها چندان نتیجه محور نبود و نمی توانست موثر باشد.
وی افزود: این امید وجود دارد که در برنامه هفتم توسعه و یا در برنامه های خارج از برنامه بتوان کاستی ها را برطرف کرد و برای رسیدن به نقطه مطلوب باید از شعارها در بحث اقتصاد دانش بنیان دور شد. ..
لزوم استفاده از ظرفیت و دانش بخش خصوصی و سازمان ها در تصویب نهایی برنامه هفتم توسعه
یکی از اعضای شورای نمایندگان اتاق بازرگانی ایران درباره اقتصاد دانش بنیان در برنامه هفتم توسعه گفت: برای تدوین برنامه هفتم توسعه باید جلسات کارشناسی تشکیل شود و پرکردن صفحه منجر به این نمی شود. دستیابی به اهداف باید از متخصصان حوزه های مختلف به ویژه در بخش خصوصی و سازمان هایی با توان علمی و فنی بالا استفاده کرد..
نایب رئیس کمیسیون ساختمان، فنی و خدمات مهندسی اتاق ایران ادامه داد: ارتباط قانونگذاران، سیاست گذاران و برنامه نویسان باید با تشکل ها تقویت شود تا بتوان از فرآیندهای کارشناسی و عملیاتی استفاده کرد. کارآفرینی مبتنی بر دانش می تواند بسیار مفید باشد. ممکن است زمان کم باشد، اما در همین مدت کوتاه میتوانیم با گفتگو و انتقال تجربیات و اصلاح مشکلات گذشته، ایرادات را برطرف کنیم..
تولیدات دانش بنیان قدرت اقتصادی دارند
به گزارش آنا، اکنون شاهد عصر جدیدی از اقتصاد هستیم که دانش منبع اصلی ثروت محسوب می شود و به عنوان منبعی دائمی در اختیار بنگاه های اقتصادی قرار می گیرد. علاوه بر این، علاوه بر ایجاد ارزش افزوده، مزیت های رقابتی را در فرآیندهای مختلف تولید و خدمات افزایش می دهد. پدیده ای که تحقق اقتصاد دانش بنیان را به یکی از الزامات بسیاری از کشورهای جهان تبدیل کرده است.
در آینده ای نه چندان دور این محصولات دانش بنیان به عنوان صاحبان قدرت اقتصادی کشورها دیده خواهند شد که البته این امر مستلزم برنامه ریزی متمرکز و اتخاذ سیاست های صحیح برای ایجاد زیرساخت های مناسب است..
این امکان وجود دارد که با رفع نقاط ضعف زیرساختی و ایجاد بسترهای مناسب از جمله ایجاد فضای مناسب برای سرمایه گذاری ها و سیاست های حمایتی دولت و ارائه اطلاعات و ارتباطات زیرساخت فناوری اطلاعات، محیطی آماده برای ظهور خلاقیت و نوآوری فراهم شود..