چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

خوزستان دارای 8 شیوع زنگ راه راه / شیوع بیماری در هندیجان است

absnews

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: مبارزه با بیماری زنگ زرد گندم با قارچ کش های مناسب و به توصیه سازمان حفظ نباتات کشور به صورت هوایی و زمینی، سم پاشی پهپاد یا سم پاشی تراکتور با بالانس و شلنگ انجام شده است. .

وی با اشاره به مشاهده بیماری زنگ راه راه در هندیجان گفت: همکاران ما از شبکه مراقبت و پیشگیری در شهر هندیجان روستای سیره دهستان ده ملا این بیماری را برای اولین بار در فصل زراعی جاری در تاریخ 26 بهمن ماه شناسایی کردند. تیم حفاظت و کشاورزان نگران به سرعت وارد منطقه شدند. در حال حاضر بیماری کانونی گزارش شده و گزارش به سازمان حفظ نباتات ارسال شده است تا در سایر مناطق کشت گندم هشدارهای لازم داده شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خوزستان افزود: این اقدامات و همچنین سایر عملیات نظارتی و مراقبتی در شبکه های مراقبت گیاهی و پیشگیری از گندم تا پایان فصل برداشت که از 26 فروردین ماه آغاز می شود ادامه خواهد داشت. که بتوانیم محصول را تولید کنیم.» از استراتژی کشور حمایت کنید و از آسیب دیدن آن توسط عوامل گیاهپزشکی جلوگیری کنید.

وی با اشاره به مبارزه با علف های هرز در مزارع خوزستان، گفت: موضوع دیگری که در بحث شبکه های مراقبت گیاهی و پیشگیری از گندم حائز اهمیت است، مبارزه با علف های هرز است. در سال زراعی جاری در 444000 هکتار از اراضی گندم استان علف های هرز کنترل شده که 403000 هکتار گندم آبی و مابقی گندم دیم است. خوشبختانه این مبارزه موفقیت آمیز بود.

محسن حسنی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، در خصوص زنگ راه راه گندم در خوزستان، اظهار کرد: زنگ راه راه گندم یکی از مهم ترین بیماری های قارچی گندم است که در صورت عدم کنترل می تواند خسارت زیادی به محصول استراتژیک گندم وارد کند. در همین راستا اولین نشانه های ظهور این بیماری بسیار مخرب گندم در کشور توسط شبکه های مراقبت و پیشگیری گیاهپزشکی گندم در خوزستان شناسایی شده است.

ای بی اس نیوز/ خوزستان مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: در روستای سویره بخشدار ده ملا شهرستان هندیجان برای اولین بار در سال زراعی جاری بیماری زنگ راه راه گندم شناسایی و تمرکز بر روی 26 بهمن ماه بود.

حسنی ادامه داد: همکاران ما این نقاط را رصد می کنند و به محض مشاهده علائم این بیماری کار رزمی را انجام می دهند. یکی از مسیرهای ورودی این بیماری، قاره آفریقا است که از غرب استان کرخه و ایلام وارد استان می شود که همچنان تحت نظر است. علاوه بر این، سویه های فیزیولوژیکی جدید بیماری معمولاً توسط جریان هوا وارد استان می شود.

وی افزود: این بیماری در سراسر کشور وجود دارد و باید به طور مرتب تحت نظر و پیشگیری قرار گیرد و به محض مشاهده علائم، دستور مبارزه با آن و درمان آن با سموم مناسب صادر شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به شرایط اپیدمی این بیماری گفت: در شرایطی که رطوبت هوا حدود 70 درصد به مدت حدود 5 روز و دمای هوا بین 8 تا 15 درجه سانتیگراد باشد. بیماری می تواند تبدیل به یک اپیدمی شود و از کنترل خارج شود. این بیماری در حدود 8 نقطه از استان خوزستان متمرکز و بومی است و همه‌گیری این بیماری همه ساله در این مناطق آغاز می‌شود.

حسنی گفت: در 28 شهرستانی که گندم کشت می شود، همکاران ما به طور مداوم بیماری را رصد می کنند تا در صورت شیوع بیماری بتوانیم با آن مبارزه کنیم.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *