بر اساس عملکرد تولیدی شرکت های خودروسازی در 9 ماهه سال جاری، نزدیک به یک میلیون دستگاه خودرو در کشور تولید شده است که در این مدت قیمت خودروهای داخلی 26 درصد و خودروهای مونتاژی 43 درصد کاهش داشته است که با توجه به به کارگردان کل دفتر صنایع خودرو، طرح های تحولی دولت سیزدهم در حوزه تولید و تعدیل بازار خودرو به ثمر نشست.
به گزارش ای بی اس نیوز، بر اساس آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت از ابتدای امسال تا پایان آذرماه ۹۹۰ هزار دستگاه خودرو شامل ۸۳۷ هزار دستگاه سواری در کشور تولید شده است.
در مقایسه با 761000 دستگاه خودرو تولید شده در مدت مشابه سال گذشته، تولید خودرو در دسامبر 10 درصد رشد نشان می دهد. از این حجم تولید سواری در 9 ماهه امسال، 89 هزار و 500 دستگاه متعلق به آذرماه است.
همچنین در مجموع 9 ماه سال جاری حدود 223000 دستگاه خودرو معادل 23 درصد تولید بوده که سهم تولید در بخش خصوصی بوده که نسبت به تولید سالانه حدود 69 درصد رشد تولید را نشان می دهد. از 132000 خودرو در بخش خصوصی. مدت مشابه سال گذشته
عبدالله توکلی لاهیجانی – مدیرکل دفتر صنایع خودروسازی وزارت صنعت، معدن و تجارت – پیرو آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت از عملکرد تولید خودرو در سه ماهه نخست امسال گفت: تا پایان ماه گذشته 990 هزار دستگاه انواع خودرو در کشور تولید شد. و اکنون (از ابتدای ژانویه تا امروز) قطعاً تولید از مرز یک میلیون دستگاه فراتر رفته است. بنابراین می توان گفت که شاهد تحقق طرح های تحولی دولت سیزدهم در حوزه تولید و تنظیم بازار خودرو هستیم.
وی افزود: در حال حاضر جریان تولید و عرضه خودرو در شرایط خوبی است و با اجرایی شدن واردات خودرو، بازار خودرو کشور به سمت رقابت پذیری بیشتر پیش رفته است. بنابراین دو عارضه مزمن در بازار خودرو کشور که طی سال های 1397 تا 1400 شکل گرفت و تولید خودروسازان به دلیل تولید خودروهای معیوب به کمتر از یک میلیون دستگاه کاهش یافت و باعث آشفتگی در صنعت خودرو شد. بازار، مدیریت شدند.
این مدیر صنعتی خاطرنشان کرد: امسال نیز در تولید داخلی مانند سال گذشته شاهد رشد تولید جامع خودرو بودیم و از سوی دیگر با رفع تلاطم بازار خودرو و کاهش قیمت ها در بازار خودرو شکل گرفت. . به طور دقیق تر، میانگین قیمت بازار خودروهای تولید داخل از ابتدای امسال تا کنون 26 درصد و قیمت خودروهای مونتاژی 43 درصد کاهش یافته است. همچنین پیش بینی می شود با افزایش تولید و عرضه داخلی و نیز تداوم جریان واردات خودرو، بازار عملاً رقابتی شود و با افزایش تولید و عرضه طی ماه های پایانی سال، بازار رقابتی شود. سال ما شاهد نزدیک شدن قیمت های بازار به قیمت کارخانه خواهیم بود.
خودرو از کالاهای سرمایه ای حذف شده است
توکلی لاهیجانی خاطرنشان کرد: همچنین رصد وضعیت متقاضیان سامانه یکپارچه خودرو نشان می دهد که با حذف خودرو از کالاهای سرمایه ای با کاهش تقاضای متقاضی مواجه شده ایم. در برخی خودروسازان کمتر از 10 درصد از متقاضیان سامانه موفق به تکمیل پرداخت و نهایی شدن قرارداد خود نشدند و در بیش از 80 درصد انواع خودرو، میزان تکمیل متقاضیان سامانه کمتر از 50 درصد ثبت شد. .
مدیرکل دفتر صنایع خودروسازی وزارت صمت خاطرنشان کرد: اما نکته حائز اهمیت این است که وزارت صنعت، معدن و تجارت پس از غلبه بر مشکلات کوتاه مدت روزانه صنعت خودرو بر اجرای طرح های تحول و زیرساخت تمرکز کرده است. . وزیر صنعت، معدن و تجارت به ویژه بر استفاده از پنجره فرصت فناوری های نوین در صنعت خودرو از جمله برقی سازی و اتصال که می تواند زمینه ساز تحول صنعت خودرو کشور باشد، تاکید دارد.
وی افزود: از سوی دیگر تغییر قوانین صنعت خودرو کشور با آسیب شناسی این صنعت در سال های اخیر و از طریق تدوین آیین نامه های مربوط به قانون سازمان صنعت خودرو که در حال حاضر در دست تدوین است، آغاز شد. در کمیسیون های تخصصی دولتی تدوین شده است. از این رو بسته اقدامات دولت سیزدهم برای صنعت خودرو و برنامه های پیش رو نشان دهنده چشم انداز روشنی برای این صنعت مهم و تاثیرگذار خواهد بود.
توکلی لاهیجانی معتقد است عبور از بحران ها و مشکلات کوتاه مدت این صنعت و اجرای طرح های تحول می تواند به توسعه پایدار این صنعت منجر شود. ارائه تصویری واضح بر اساس اعداد و ارقام می تواند نقش مهمی در ارتقای یک صنعت و رفع نواقص آن داشته باشد. از این رو دفتر صنایع خودرو از سال گذشته به طور مرتب گزارش های تحلیلی را با نمودارهای مختلف تولید و سایر مختصات صنعت خودرو کشور تحت عنوان آمار صنعت خودرو منتشر می کند.
مدیرکل دفتر مذکور تاکید کرد: ارائه منظم این گزارش ها با تمام جزئیات می تواند تصویر روشنی از وضعیت صنعت خودرو کشور در حوزه تولید به دست دهد و زمینه را برای جلب مشارکت نخبگان برای ایجاد تحول در صنعت خودروسازی کشور فراهم کند. بخش صنعت خودروسازی کشور
انتهای پیام