خودروهای برقی از نیروگاه های انرژی تجدید پذیر نیرو می گیرند
در پی نیازهای زیستمحیطی و معضل آلودگی که هر ساله گریبانگیر شهرهای پایتخت کشور میشود، اکنون توسعه خودروهای برقی مورد توجه قرار گرفته است. سال 1400 بود که رئیس جمهور در دستور هشت ماده ای خود به وزیر صنعت، معدن و تجارت موارد مختلفی مبنی بر تبدیل صنعت خودرو به شرکت های خودروسازی و وزارت ایمنی را ابلاغ کرد که یکی از موارد این دستور، علاقه به تولید خودروهای پیشرفته و حرکت به سمت خودروهای برقی، بنابراین صنعت خودروسازی بود. آیت الله رئیسی نیز در بخشی از پیام نوروزی خود به این موضوع اشاره کرد و اعلام کرد که امسال شاهد تحول در حوزه برقی سازی ناوگان حمل و نقل شهری خواهیم بود.
دستیابی به این هدف و حرکت به سمت خودروهای برقی با چالش های مختلفی مواجه است که تنها به مسائل زیرساختی و چالش های واردات خودرو محدود نمی شود و در صورت برنامه ریزی برای توسعه همه جانبه ناوگان برقی در کشور باید اقدامات لازم برای تامین برق انجام شود. سلامتی میهن. ماشین ها. همایون حائری معاون وزیر برق و نیرو پیشتر در رسانه ها اعلام کرده بود که اگر می خواهیم خودروهای برقی را در سطح وسیع توسعه دهیم، باید زیرساخت های آنها را توسعه دهیم و برای افزایش ظرفیت شبکه نیروگاه ها و خطوط انتقال سرمایه گذاری کنیم. .
وی با اشاره به اینکه وزارت نیرو تنها متولی تامین برق خودروهای برقی است، گفت: وظیفه وزارت نیرو تامین برق است و مشکلی از این بابت نداریم اما ایجاد جایگاه های شارژ بر عهده آن است. وابسته به شهرداری است و جایگاه ها باید با توجه به تعداد خودروها تجهیز شوند، اما صنعت برق در این زمینه برای تامین نیاز برق توسعه می یابد و وزارت نیرو برای برق رسانی به خودروهای برقی مشکلی ندارد.
مسئولان صنعت برق می گویند: 8 نقطه در تهران و سایر مناطق کشور برای ایجاد جایگاه شارژ خودروهای برقی در نظر گرفته شده است که در صورت شناسایی و نصب جایگاه های مورد نظر، قطعا وزارت نیرو برای تامین آنها همکاری لازم را انجام خواهد داد. با برق. به گفته مدیرعامل شرکت التوانیر، ظرفیت مصرف این ایستگاه ها 8 مگاوات است. مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق و مدیرعامل شرکت توفانیر در گفتگو با ای بی اس نیوز گفت: تعداد خودروهای برقی در کشور بسیار محدود است و حجم تقاضا و مصرف در حوزه خودروهای برقی در کشور 1402 بوده است. کمتر از 10 مگاوات 8. مقرر است در تهران و سایر مناطق کشور نقاط شارژ خودروهای برقی ایجاد شود و وزارت نیرو برای تامین برق آنها همکاری لازم را انجام دهد.
وی افزود: پیش بینی می شود در سال 1403 هجری شمسی با ورود 80 هزار خودروی برقی به کشور، حجم مصرف این نوع خودروها در کشور به حدود 40 مگاوات برسد و زیرساخت های لازم در سال جاری ایجاد شود. این زمینه و نظارت خواهد شد. در وزارت نیرو، تامین زیرساخت های لازم برای توسعه خودروهای برقی را در دستور کار قرار داده ایم و در این زمینه با وزارت حراست همکاری می کنیم.
از جمله برنامه های موازی وزارت نیرو برای تامین برق مورد نیاز خودروهای برقی در آینده، توسعه سریع انرژی های تجدیدپذیر است که بر اساس نقشه راه اعلام شده، تا تابستان امسال حدود 4500 ایستگاه انرژی تجدیدپذیر احداث می شود. که اساسا از نوع خورشیدی هستند و به شبکه برق کشور اضافه می شوند، وارداتی خواهند بود و قرار است تا پایان دولت سیزدهم این ظرفیت به 10 هزار مگاوات برسد. ظرفیتی که به حل تدریجی چالش های زیست محیطی از دو جنبه کمک می کند که یکی از آنها تولید برق پاک و عرضه خودروهای برقی غیر آلاینده است.
مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به اینکه زیرساخت های مربوط به اجرای این پروژه در حال فراهم شدن است، می گوید: برنامه هایی برای توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر داریم که عملیات اجرایی آنها آغاز شده است تا در سال 1403 هجری شمسی بتوانیم از ظرفیت تولید برق این نیروگاه ها در شبکه برق کشور. هنگامی که از یک نیروگاه تجدیدپذیر برق تولید می کنیم و سپس از خودروی برقی استفاده می کنیم، آلودگی هوا را کاهش می دهیم و از سوخت های فسیلی به منابع انرژی تجدیدپذیر می رویم.