شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

خطر قاچاق سوخت معکوس جدی است/تامین کنندگان باید شناسایی شوند

انتهای پیام

جمشید عدالتیان شهریاری در گفت وگو با ای بی اس نیوز، توضیح داد: در همه اقتصادهای دنیا مشکل قاچاق و فعالیت های اقتصادی غیرقانونی و پنهان وجود دارد و دولت ها در سطوح مختلف تلاش می کنند با آن مبارزه کنند، اما در اقتصاد ایران متاسفانه میزان قاچاق بسیار بیشتر از آمارهای جهانی است که نشان می دهد باید راه جدیدی برای غلبه بر این شرایط پیدا کنیم.

وی با بیان اینکه مشکل قاچاق در اقتصاد ایران فقط به واردات کالا محدود نمی شود، تصریح کرد: با توجه به اینکه با ورود دولت برخی کالاها ارزانتر از قیمت نهایی در کشور ما عرضه می شود، مقدمات نیز در حال انجام است. برای معکوس کردن قاچاق آنها ساخته شده است و در این بین هر چه قیمت ارز افزایش می یابد انگیزه قاچاق معکوس نیز افزایش می یابد. از آنجایی که با ارز 4200 تومانی با این مشکل مواجه بودیم، امروز باید در نظر داشت که افزایش قیمت دلار می تواند انگیزه افراد و گروه ها را برای قاچاق سوخت و کالا افزایش دهد. می خواهیم از این وضعیت خارج شویم برای عبور از هر دو جبهه باید با قاچاق مقابله کنیم.

عدلیان همچنین به وضعیت کوله‌نشینان و ساکنان مناطق مرزی پرداخت و توضیح داد: واقعیت این است که وضعیت اقتصادی ساکنان این مناطق تحت تأثیر عوامل کوتاه‌مدت قرار نمی‌گیرد و فراموشی کلان و عدم برنامه‌ریزی برای توسعه اقتصادی موجب شده است. شکست زیرساخت های فعالیت اقتصادی در این مناطق. کار دشوار پیاده روی که می تواند جان افراد را به خطر بیندازد، نمی تواند انتخاب اول مردم باشد و تنها تحت تاثیر شرایط سخت شکل می گیرد. بنابراین با برنامه ریزی کلان و بلندمدت که تنها وابسته به یک دولت و یک دوره چهار ساله نیست و همه نهادها باید در بلندمدت به آن فکر کنند، باید اقتصاد این مناطق را به سمت جلو حرکت داد و پیدا کرد. یک محلول ریشه

این فعال اقتصادی به آمار نهایی قاچاق کالا در کشور اشاره کرد و گفت: وقتی می گوییم در طول سال میلیاردها دلار قاچاق کالا در کشور وجود دارد یعنی نمی توان انتظار داشت که این اعداد ثبت شده باشد. توسط جیب برها یا اراذل و اوباش . اگر بخواهیم با قاچاق فعلی مبارزه کنیم باید دید چه کسانی این منابع مالی را برای قاچاق تامین می کنند و از آنجایی که تعداد افرادی که می توانند این مقدار پول را قاچاق کنند زیاد نیست، مسئولان می توانند چاره اندیشی کنند.

عضو سابق اتاق بازرگانی ایران می گوید: قاچاق در اقتصاد ایران تنها به واردات غیرقانونی محدود نمی شود و محصولات ارزان قیمت داخلی نیز با خطر قاچاق معکوس گسترده مواجه هستند.

وی با اشاره به اینکه چند موضوع مهم در حوزه مبارزه با قاچاق کالا وجود دارد که باید برای آن چاره اندیشی کنیم، تصریح کرد: چه کالاهایی به صورت قاچاق وارد کشور می شود؟ نقاط ورود آنها کجاست؟ چرا ابزارهایی که تاکنون برای مقابله با قاچاق در نظر گرفته شده است، تطبیق داده نشده است؟ چرا مصرف کنندگان با وجود ممنوعیت واردات همچنان ترجیح می دهند از این کالاهای قاچاق استفاده کنند؟ و البته مهمترین سوال این است که تامین کنندگان منابع مالی قاچاق چه کسانی هستند؟

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *