اخبار سیاسی روز

حقیقت اسلام و ایران در آیینه دفاع مقدس

گروه سیاسی ABSNEWS: یادداشت مهدی فدایی: برخی ناسیونالیسم را در فارسی به «ملی گرایی» ترجمه کرده اند.

شهید مطهری در کتاب خدمات متقابل اسلام و ایران ضمن تأکید بر اینکه در دین مبین اسلام، ملیت و قومیت به معنایی که امروزه رایج است، جایگاه و اعتباری ندارد. اما آنها به صراحت اشاره می کنند که در حالی که ناسیونالیسم تنها یک جنبه مثبت دارد، یعنی منجر به همبستگی بیشتر، روابط خوب بیشتر و مهربانی و خدمت بیشتر نسبت به کسانی که با هم زندگی می کنیم، منافاتی با عقل و منطق ندارد. از نظر عقل مذموم است. از نظر اسلام اینطور نیست.

گذشته از این مقدمه کوتاه، رابطه اسلام و ایران یکی از موضوعاتی است که ملی گرایان ایرانی متولد ایران از اواخر قرن نوزدهم درباره آن روایات نادرستی ارائه کرده و سعی در مخالفت با تنها حقیقت اسلام و ایران داشته اند. که البته چندان موفق نبودند.

حقیقتی منحصر به فرد که زمانی شکل گرفت که ایرانیان به دلیل فساد و تبعیض تحمل ناپذیر و پذیرش مترقی و آگاهانه اسلام از رژیم ساسانی رویگردان شدند.

یکی از لحظاتی که نه تنها به این رویارویی پایان داد، بلکه اوج پیوند و حقیقت وحدت آن را نشان داد، دوران دفاع مقدس بود!

در هشت سال جنگ تحمیلی که ملت ایران به ویژه جوانان را در برابر تهاجم بیگانگان متحد و یکپارچه کرد و شاهد فداکاری هایی بودیم که از اوایل اسلام فقط شنیده یا خوانده بودیم، انگیزه های دینی و اسلامی بود. .

«حب الوطن من الایمن» در این دوره چنان آشکار شد که هیچ کس با هیچ گونه ظاهر ملی گرایی نمی توانست آن را در ذهن خود تصور کند.

جالب است بدانید که در این مدت با وجود اینکه خاک و خاک ایران عزیزمان مورد تهاجم دشمن قرار گرفت و دشمن ظاهراً کشوری عربی (و در واقع تمام جهان) بود، هیچ ملی گرا و ناسیونالیستی هیجان زده نشد. . این گروه یا گوشه ای منزوی را انتخاب کردند یا ستون پنجم را ایفا کردند یا اختلال ایجاد کردند یا به خارج از کشور پناه بردند!

وصیت نامه شهدا منبع مهم و بسیار گویا برای روشن شدن این نکته است که اعتقادات دینی و التزام به اسلام مهمترین عامل حضور در خط مقدم و حضور در دفاع مقدس در مقابل دشمن بوده است و این یک واقعیت مهم است. این را بیش از هر زمان دیگری باید با زبان هنر بیان کرد تا نسل امروز و آینده را نشان دهد.

absnews




این مقاله را برای صفحه اول پیشنهاد دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *