اخبار اقتصادی روز

حضور دو سوم گونه های گیاهی اروپایی در مراتع ایران

مراتع را دارای 17 نوع کارکرد کمی (بازاری) و کیفی (غیر بازاری) می داند و بیان می کند: در شرایط عادی آب و هوایی 21.4 میلیون تن علوفه در مراتع کشور تولید می شود که با برداشت مجاز 50 درصدی. ، حدود 10 میلیون تن است. البته هر میلی متر افزایش یا کاهش بارندگی باعث افزایش یا کاهش 0.8 کیلوگرمی تولید علوفه در مراتع می شود.

بهزاد با اشاره به ماده 38 قانون برنامه ششم در خصوص توسعه و احیای 100 هزار هکتار کشت گیاهان دارویی، خاطرنشان کرد: از 250 هزار هکتار برنامه به 362 هزار هکتار رسیده ایم که رشد 149.5 درصدی را نشان می دهد. کشت گیاهان دارویی

مدیرکل دفتر امور مراتع کشور با اشاره به اختصاص شش میلیون هکتار مرتع برای معادن، تاسیسات، کارخانجات، خدمات و غیره گفت: ۲۵۲ هزار خانوار عشایری در کشور داریم و به سکونتگاه های چرا نگاه می کنیم. ، زیرا ۲۵ درصد گوشت قرمز ارگانیک کشور توسط کشاورزان عشایری تولید می شود.

مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به 134 میلیون هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در کشور نگاه کرد و گفت: 17 میلیون هکتار جنگل، بیش از 84 میلیون هکتار مرتع و مرتع داریم. 32 میلیون هکتار بیابان.

وی مرتع داری را امری علمی، تخصصی و فنی دانست و افزود: حل مشکلات و چالش های مرتع موجب توسعه منابع طبیعی می شود.

مدیرکل دفتر امور دامداری کشور به کاهش 30 درصدی بارندگی در سال گذشته اشاره کرد و یادآور شد: تولید علوفه در مراتع کشور به 7 میلیون و 600 هزار تن رسید که این کاهش را نشان می دهد. همچنین سرانه گوشت قرمز در کشور 860 هزار تن است که 360 هزار تن معادل 42 درصد آن به صورت ارگانیک در مراتع کشور تولید می شود.

بهزاد هفت میلیون هکتار از مراتع کشور را متراکم، 21 میلیون هکتار را نیمه متراکم و 56 میلیون هکتار را کم و فقیر دانست و افزود: تهیه و تدوین طرح تحول احیای پوشش گیاهی و تولید علوفه در مراتع کشور موجب شده است. انجام شده است.

بهزاد با اشاره به ماده ۲ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع، حفاظت، احیاء، بهسازی، توسعه و بهره برداری از جنگل ها و مراتع را بر عهده سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور دانست و خاطرنشان کرد: ماده 3 این قانون کلیه بهره برداری از منابع طبیعی باید تابع برنامه باشد.

انتهای پیام

ترحم بهزاد امروز 4 بهمن ماه در حاشیه کارگاه آموزشی نحوه اجرای هرچه بهتر سیاست های اجرایی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در حوزه مراتع، مدیریت صحیح و مستدل منابع طبیعی در گرو مدیریت خوب است. مراتع و بیان کرد: مدیریت و تهیه دستورالعمل و آیین نامه و به روز رسانی آنها بر اساس قوانین ضروری است.

وی از حسابرسی 82 میلیون هکتار مرتع کشور و شناسایی 42 هزار سامانه عرفی خبر داد و گفت: 937 هزار خانوار در مراتع شناسایی شده و 380 هزار مجوز چرای دام صادر کرده ایم.

مدیرکل دفتر امور چرای مراتع تهویه مطبوع، ترسیب کربن و تولید اکسیژن، جلوگیری از فرسایش خاک، روان آب و افزایش نفوذ بارندگی را از جمله کارکردهای کیفی مراتع دانست و خاطرنشان کرد: 75 درصد عملکرد مراتع زیست محیطی و 25 درصد از عملکرد مراتع است. درصد تولید علوفه

وی تنوع گونه های گیاهی مراتع ایران را دو سوم گونه های گیاهی اروپایی دانست و گفت: از 12 هزار گونه گیاهی در اروپا، 8 هزار و 423 گونه در ایران می روید.

مدیرکل دفتر امور دامداری کشور با اشاره به حسابرسی 98 میلیون هکتار از اراضی دولتی افزود: با توجه به 84 میلیون هکتار مرتع کشور، شش میلیون هکتار جنگل و حدود 9 میلیون هکتار از اراضی بیابانی نیز مورد حسابرسی قرار گرفت.

بهزاد همچنین تولید 88 هزار تن عسل از گونه های گیاهی در مراتع کشور را برشمرد و گفت: شاهد گل دهی 8 هزار و 423 گونه گیاهی در مراتع کشور هستیم که از این تعداد 2 هزار و 300 گونه دارویی و 1700 گونه آن منحصر به فرد است. لیلی چلچراغ.

وی با اشاره به کاهش حجم پروژه های مرتع داری در ارتباط با ابلاغ اصلاحیه دستورالعمل فنی بهره برداری در سال 1398 گفت: در راستای تغییر اقلیم کشور راهکارهایی برای کاهش اثرات خشکسالی تهیه و تدوین کرده ایم. . روی مراتع که در برنامه هفتم دنبال شد. نقشه راه مراتع و برنامه راهبردی 20 ساله مراتع نیز تدوین شده است.

ای بی اس نیوز/گیلان مدیرکل دفتر امور مراتع سازمان منابع طبیعی، تنوع گونه های گیاهی مراتع ایران را دو سوم گونه های گیاهی اروپایی برآورد کرد و گفت: از 12 هزار گونه گیاهی در اروپا، 8 هزار و 423 گونه در ایران می روید. .

وی با بیان اینکه تمدید پروانه چرای دام در سال های اخیر حدود 12 تا 15 درصد بوده است، گفت: در سال های اخیر بیش از 100 درصد موفق به تمدید پروانه شده ایم. علاوه بر این در چهار دهه گذشته 876 هزار هکتار مرتع تهیه شده است اما در سال 1388 برای بیش از پنج میلیون هکتار برنامه ریزی کردیم. در مدیریت پروژه های مرتع داری از 506 هزار هکتار به بیش از دو میلیون هکتار رسیده ایم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *