چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

«حاج قاسم» و «شهید سلیمانی» را باید نماد الگوی انسان منتظر معرفی کرد.

مراسم رونمایی از مجموعه مقالات همایش «شهید سلیمانی و مکتب انتظار و مقاومت» و «نظریه انتظار در اندیشه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای» در پژوهشکده فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار شد.

به گزارش ای بی اس نیوز، محمد اسحقی معاون پژوهشی و آموزشی پژوهشکده فرهنگی انقلاب اسلامی در این مراسم با تاکید بر اینکه مسئله نجات و منجی برای همه پیروان ادیان مهم است، گفت: با گذشت زمان آگاهی بیشتری در این زمینه به دست خواهد آمد. . در طول تاریخ، بسیاری از حقایق در ادیان بزرگ الهی تحریف شده و انحرافاتی در موضوعات خاصی شکل گرفته است و قوم موسی (ع) یکی از نمادهای این مشکل است. جنایات فلسطین و غزه را می توانید ببینید.
وی ادامه داد: مردم فلسطین آمدن منجی را با پوست و گوشت خود درک می کنند. ما باید در مسیر درست حرکت کنیم و از انحرافات پرهیز کنیم. ما باید به سمت تعالیم الهی برویم. تحقیق و مطالعه یک ضرورت است. یکی از میانبرهایی که وجود دارد، دانستن افکار و نظرات بزرگان و علمای دینی است که مکان خاصی را اشغال می کنند. افکار حاکمان و امام (ره) این گونه است.

اسحقی تاکید کرد: باید در جهت شناخت افکار و نظرات مقام معظم رهبری که مبتنی بر قرآن و آموزه های الهی است گام برداریم. از این روست که آثار دو همایش شهید سلیمانی و مکتب انتظار و مقاومت و نظریه انتظار در اندیشه حضرت آیت الله خامنه ای با هدف تحقق بخشیدن به وهله اول در پژوهشگاه فرهنگ و پژوهش انقلاب اسلامی رونمایی می شود. اجرای آن اگر این موضوع به درستی تبیین و شناخته شود، امید و حرکت را در پی خواهد داشت. آنچه امروز جهان اسلام از آن رنج می برد این است که معارف الهی به درستی مورد توجه قرار نگرفته است. آثاری که امروز فاش شدند ارزش خواندن دارند.

در ادامه حجت‌الاسلام حسین الهی‌نژاد، دبیر علمی همایش «شهید سلیمانی و مکتب انتظار و مقاومت» و «نظریه انتظار در اندیشه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای» در سخنانی گفت: اندیشه مهدویت و انتظار نزدیک شدن به روشنگری تاریخی سه معنای بزرگ تاریخی عصر ائمه اطهار(ع) غیبت کوتاه و غیبت طولانی دارد. در زمان ائمه، تدوین اصول توسط اصحاب ائمه نوشته شده است. در آثار صغری نیز همین رویه رعایت شد، با این تفاوت که کتب و نوشته ها پس از استناد کم و بیش توضیحاتی دارند. در غیاب کبری، رویه جدیدی تدوین شد و روشی تبیینی، تحلیلی و تالیفی ایجاد شد.

وی ادامه داد: روش جدیدی نیز در مکتب امام خمینی (ره) ایجاد شد. روش نقلی، تخیلی و تبیینی حفظ شد و روش علمی اضافه شد. در دوران انقلاب اسلامی ساختارهای علمی و دانشگاهی ایجاد شد و شاهد ایجاد پژوهشکده ها و برگزاری همایش ها بودیم. و مهدویت یک فرهنگ نهادینه تلقی می شد. هر چه بینش علمی بیشتری داشته باشیم آسیب مهدویت کمتر می شود. اولین همایش مهدویت و انتظار در اندیشه حضرت آیت الله خامنه ای در سال 1397 برگزار شد و ما چهار سال به صورت گروهی روی این همایش کار کردیم.

دبیر علمی همایش «شهید سلیمانی و مکتب انتظار و مقاومت» و «نظریه انتظار در اندیشه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای» افزود: در طول روند برگزاری این همایش، 20 نشست علمی در سراسر کشور برگزار شد. حدود 300 مقاله علمی به دبیرخانه رسید و نزدیک به 4000 صفحه محتوای علمی تولید شد. در همین راستا دومین همایش را با عنوان شهید سلیمانی و مکتب انتظار و مقاومت برگزار کردیم. 30 کنفرانس علمی در اینجا برگزار شد و 120 مقاله به دبیرخانه رسید و 3000 صفحه محتوای علمی تولید شد.

در بخشی دیگر از این مراسم تحلیف، حمیدرضا مقدم فر مشاور فرهنگی و رسانه ای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره شهید سلیمانی و مکتب انتظار و مقاومت گفت: چهار سال از سالگرد شهادت حج می گذرد. قاسم سلیمانی. حدود 800 کتاب درباره او نوشته شده یا در حال نگارش است. برای تبیین مکتب و انتظار حاج قاسم سلیمانی کاری صورت نگرفت و برای برگزاری این همایش به زمین نیاز بود.

وی گفت: در ادبیات علمی به هر دانش و بیانی مکتب نمی گویند و حاج قاسم ویژگی هایی دارد که باید توضیح داده شود. در سراسر دنیا جوانانی هستند که تشنه مدرسه مقاوم حاج قاسم هستند. جوانان محور مقاومت تشنه شناخت این مکتب هستند. این آثار قابل ترجمه به زبان های دیگر است و رواج فرهنگ مقاومت را باید رکن اصلی دانست.

مقدم فر با بیان اینکه حاج قاسم شاگرد امام و مقام معظم رهبری است، تصریح کرد: فعالیت های حاج قاسم باید بر اساس مکتب انتظار فرج تشریح و تبیین شود. حاج قاسم در راه دستیابی به تمدن نوین اسلامی سعی کرد بر موانع فائق آید. حاج قاسم را این گونه دیده ایم که «حاج قاسم» و «شهید سلیمانی» را باید نماد الگوی انسان منتظر معرفی کرد. او با هدایت ولایت از دامان امام زمان خارج نشد و تا پایان عمر بر همین اصل ماند.

وی تاکید کرد: اهمیت مولفه مقاومت به اندازه مکتب حاج قاسم و مکتب انتظار است. مقاومتی که او به آن پایبند بود دو ویژگی داشت. اول، ایمانی دوراندیشانه و دعوت به عمل درست و دیگری مبتنی بر امید به امکان رسیدن به افق های مطلوب. این یک مکتب عقلانی بود که هدفش تأثیرگذاری بر قلب ها بود. من این دو عنصر ایمان و امید را از مکتب انتظار تقویت می کنم و این اساس ظهور است و دشمنان را ناامید می کند.

در پایان این آیین حجت الاسلام نجف لکزایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و مسئول همایش «شهید سلیمانی و مکتب انتظار و مقاومت» و «نظریه انتظار در اندیشه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای» برگزار شد. تصریح کرد: مهمترین ایده برگزاری این دو همایش، ویژگی های کلامی مقام معظم رهبری است. آنها رویکردی سیستماتیک به دین دارند و معتقدند خداوند دین را برای بشریت فرستاد تا نظم جامعه بر اساس دین شکل بگیرد.
وی ادامه می دهد: با بررسی آثار مقام معظم رهبری متوجه می شویم که ایشان از مفاهیم دینی مانند صبر یا مقاومت، بازتفسیر راهبردی دارند. یکی از مزیت های برگزاری این همایش ها این است که فاصله دین شناسی جامعه ما با مقام معظم رهبری کم می شود. انتظار چیست و وضعیت انتظار ما چگونه باید باشد؟ آنها انتظار را “عمل” می دانند. این اقدام نیز یک اقدام استراتژیک است. در این راستا باید اقدام خوب، مطلوب و حیاتی انجام دهیم. شهید سلیمانی یکی از مصادیق انسان منتظر از دیدگاه مقام معظم رهبری است.

لکزایی گفت: واژه تابو در قرآن از منظر مقام معظم رهبری معنایی ضروری و متعدی دارد. یعنی افرادی که آماده اند و مدینه یا شهر و جامعه را آماده کرده اند. سپاه قدس نیروی انتظار است زیرا به حرکت انتظار در مقایسه دنیا و مستضعف دامن می زند. اینجاست که حس انتظار به طور سیستماتیک تحقق می یابد. دغدغه ما در این دو کنفرانس این بود که رویکرد راهبردی داشته باشیم.

در پایان این مراسم از مجموعه مقالات همایش «شهید سلیمانی و مکتب انتظار و مقاومت» و «نظریه انتظار در اندیشه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای» در پژوهشکده فرهنگی کشور رونمایی شد. انقلاب اسلامی.

انتهای پیام

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *