جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

جلوگیری از تخلف بانک ها در پرداخت تسهیلات ساخت مسکن

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، بر اساس قانون جهش تولید مسکن، بانک ها باید 20 درصد تسهیلات خود را به بخش مسکن پرداخت کنند که در تبصره 5 ماده 4 قانون جهش تولید مسکن آمده است. با توجه به تسهیلات بانکی که بانک ها باید به بخش مسکن پرداخت کنند، ضمانت اجرایی بر این اساس در نظر گرفته شد که در صورت عدم پرداخت تسهیلات 20 درصدی لازم نسبت به سهم بانک مرکزی، ضمانت نامه اجرایی در نظر گرفته شد. . توسط سازمان امور مالیاتی جریمه می شود و مبلغ این جریمه معادل یک پنجم مبلغ تعهد شده وارد صندوق ملی مسکن می شود تا مجدداً در زمینه ساخت، عرضه و تولید مسکن مورد استفاده قرار گیرد.
به گفته وزیر اقتصاد، سازمان امور مالیاتی در سال اول اجرای این قانون که از 1400 مهریه اول تا پایان شهریور 1401 است، بررسی های لازم را انجام داد و حدود 59 هزار میلیارد تومان در آیین نامه مالیاتی صادر شد. بانک های مشکل دار که 26 هزار میلیارد تومان آن در مرحله تجدیدنظر قطعی شد و در روزهای آتی به محض صدور اخطار قطعی و نهایی از سوی هیات مدیره، بانک ها موظف به پرداخت این مبلغ هستند. خوب.

وی همچنین در برنامه هفتم اعلام کرد از آنجایی که سازمان امور مالیاتی هنوز نتوانسته جرائم را از بانک ها وصول کند، به سمت اجرای قانون کاهش قدرت اعتباری بانک ها رفته است.

در همین زمینه داود بیجی نژاد نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک استان تهران در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران گفت: روند پرداخت تسهیلات ساخت و ساز پروژه های نهضت ملی مسکن توسط بانک ها بسیار کند است. و امیدواریم در سریع ترین زمان ممکن برای اخذ کارمزد برنامه ریزی کنیم و باید برای بانک هایی که در این زمینه شکست خورده اند مالیات وضع شود تا شاهد افزایش روند بازپرداخت تسهیلات باشیم.

وی می گوید: بانک ها باید سالانه 20 درصد تسهیلات خود را به حوزه مسکن اختصاص دهند که تاکنون کمتر از 17 درصد آن بازپرداخت شده است.

به گفته نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک کشور، در زمینه بازپرداخت تسهیلات سپرده های مسکونی متاسفانه سرعت بازپرداخت در بانک ها بسیار کند است و از سوی دیگر قوانینی که بانک ها برای پرداخت به متقاضیان اعلام می کنند. تسهیلات سپرده مسکونی با قوانین دولتی متفاوت است.

وی می گوید: متأسفانه شاهد هستیم که بانک ها با حبس سرمایه مردم و سرمایه گذاری در خرید مسکن به جای تولید مسکن، بازار را به فساد کشانده اند و همین موضوع باعث شد تا سرمایه گذاران وارد این بازار نشوند.

وی با اشاره به لزوم در دستور کار قرار گرفتن برنامه های جدید برای اجرای قانون افزایش تولید مسکن در حوزه تخصیص پرداخت تسهیلات، گفت: اجرای برنامه هفتم توسعه در خصوص کاهش قدرت اعتباری بانک های مشکل دار می تواند زمینه را فراهم کند. برای بهبود وضعیت بازار مسکن در کشور.

خبرنگار: کبری عزیزم

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

نماینده ایران، نایب‌رئیس دوم سازمان بهره‌وری آسیایی شد

در اجلاس شورای حکام سازمان بهره‌وری آسیایی (GBM)، رئیس سازمان ملی بهره‌وری ایران به عنوان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *