پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

جریان آب از رگه های خشک در خوزستان/ تزریق 500 مگاوات به شبکه برق


هفتمین سفر رئیس دولت سیزدهم به استان خوزستان در کمتر از دو سال گذشته، بخش ویژه ای دارد. در آستانه فصل گرما 500 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه می شود و از سوی دیگر اقدامات دولت برای ساماندهی زیرساخت های هیدرولیکی این استان استراتژیک به ثمر می رسد.

به گزارش ای بی اس نیوز، رئیس جمهور و هیات دولت امروز وارد خوزستان شدند که هفتمین سفر رئیس جمهور به این استان و دومین سفر هیات دولت است و تعدد این سفرها به دلیل اهمیت این استان برای رئیس جمهور. در این سفر وزیران و معاونان 15 دستگاه و 6 معاون وزیر رئیس جمهور را همراهی می کنند.

طبق اعلام سخنگوی دولت پیش از این سفر، پروژه های مختلفی در حوزه های عمرانی، نفت، گاز و بهداشت به بهره برداری می رسد.

اما برای روشن شدن جزئیات پروژه های عمرانی، اطلاعات رسیده به ای بی اس نیوز نشان می دهد که بخش مهمی از این پروژه ها، اقداماتی است که در صنعت آب و برق اجرا می شود.

بهره برداری از 174 پروژه آبرسانی جهاد کشاورزی

عملیات آبرسانی 174 روستای استان خوزستان در قالب طرح جهاد آبرسانی با حضور رئیس جمهور و وزیر نیرو به طور رسمی افتتاح می شود. تعداد کل روستاهای مشمول این طرح 7138 روستا در سراسر کشور است که از این تعداد 766 روستا در استان خوزستان قرار دارند.

طرح جهاد آبرسانی تاکنون در 2500 روستای کشور به بهره برداری رسیده است. در تفاهم با قرارگاه امام حسن مجتبی علیه السلام 640 روستا مشمول محرومیت زدایی شده که این 174 روستا جزء آن است. تاکنون مشکل آب شرب 1753 روستای استان به طور کامل حل شده است.

طرح اجرای فاضلاب اهواز

دولت در مجموع 19 مصوبه در حوزه آب و فاضلاب استان خوزستان دارد که از این تعداد 17 مصوبه اجرا و 2 مصوبه پیگیری می شود.

پروژه فاضلاب اهواز در سال 1371 آغاز شد و تا سال 1400 تقریباً 31 درصد پیشرفت داشت. با روی کار آمدن دولت سیزدهم، تحقق این پروژه سرعت قابل توجهی پیدا کرد و پیشرفت فیزیکی پروژه به 54.5 درصد رسید. در حال حاضر نزدیک به 200 جبهه کارگری همزمان در شهر اهواز مشغول به کار هستند. پیشرفت 31 درصدی این پروژه در 30 سال گذشته و 23 درصد در مدت یک سال و نیم، امید به تحقق سریع را می دهد.

همچنین فراهم کردن تمهیدات لازم برای حذف 24 نقطه ورودی فاضلاب به رودخانه کارون تا پایان سال 1402 از دیگر اقدامات راهبردی دولت خوزستان است و تکمیل و بهره برداری از ایستگاه تصفیه خانه فاضلاب غرب اهواز با خروجی 112 هزار مترمکعب در هر روز. روز نیز در دستور کار است.

طرح اجرای فاضلاب استان خوزستان (17 شهر)

این طرح از 53 درصد در ابتدای دولت سیزدهم پیشرفت کرده بود که اکنون در کمتر از دو سال به 59.5 درصد رسیده است. در سال 1400 54 کیلومتر خط انتقال اصلی و فرعی و 4 ایستگاه پمپاژ ساخته و به بهره برداری رسید. در سال 1401 120 کیلومتر خط انتقال اصلی و فرعی و 2 ایستگاه پمپاژ ساخته و به بهره برداری رسید. پیش بینی می شود در صورت اجرای تعهدات مالی، پیشرفت فیزیکی این پروژه تا پایان سال 1403 به 75 درصد برسد.

تامین آب خوزستان

یکی از محورهای مورد توجه دولت سیزدهم بحث تامین آب استان خوزستان بود. در این راستا آبرسانی و ارتقای سطح پایداری در 1753 روستا با جمعیت حدود 605 هزار نفر اجرا شده و جهاد آبرسانی (محرومیت زدایی) قرارگاه امام حسن مجتبی متشکل از 189 روستا آغاز شده است. که از این تعداد تاکنون 175 روستا مشمول این طرح شده است که به اتمام رسیده است.

احداث آب شیرین کن با ظرفیت 45 هزار مترمکعب در روز در شهرهای آبادان، خرمشهر و امیدیه از دیگر اهداف تامین آب خوزستان است و همچنین احداث آب شیرین کن با ظرفیت 270 هزار مترمکعب در روز برای شهرهای هندیجان، ماهشهر، آبادان و شادگان سرمایه گذار را تعیین می کنند.

به طور خلاصه با اقدامات انجام شده در بخش آب شهری و روستایی، ظرفیت تامین آب روزانه 510 هزار مترمکعب و در سطح استان افزایش یافته است.

پروژه آبرسانی غدیر

طرح آبرسانی به شهرهای اهواز، آبادان، خرمشهر و شادگان با نام طرح میان مدت آبرسانی غدیر از دیگر اقدامات راهبردی دولت برای حل مشکلات آبی خوزستان است که مهمترین ارکان آن عبارتند از. احداث ایستگاه پمپاژ با ظرفیت 10 متر مکعب بر ثانیه، احداث خط برق 33، وی با اشاره به اینکه KV به طول 15 کیلومتر، احداث خط انتقال آب 2400 میلی متری به طول 73 کیلومتر، تقاطع دو خط انتقال آب 2400 میلی متری از بستر رودخانه کرخه به طول 2200 متر می باشد.

نیروگاه دو کوهه

نیروگاه گازی دو کوهه اندیمشک با ظرفیت 307 مگاوات و نیروگاه بخار غرب کارون اهواز با ظرفیت 196 مگاوات در این سفر به بهره برداری می رسد و بیش از 500 مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه می کند. .

افتتاح 27 پروژه انتقال و فوق توزیع برق

27 پروژه انتقال و ابرتوزیع برق در خوزستان افتتاح می شود. این پروژه ها شامل 2389 مگاوات پست انتقال برق، 128 کیلومتر خطوط انتقال برق، 25 مگاوات نیروگاه DG (تولید پراکنده) و 4.8 مگاوات بانک خازنی است که با سرمایه گذاری حدوداً 8000 میلیارد تومان به بهره برداری می رسد. به مرحله عملیاتی برسد.

ارتقای سطح ولتاژ و عملکرد شبکه انتقال برق خوزستان، تنظیم بار شبکه، برق رسانی به پروژه های صنعتی و همچنین افزایش پایداری شبکه برق استان، بخشی از اهداف اجرای این پروژه ها است.

بهره برداری از پست بهبهان

نیروگاه بهبهان به عنوان پروژه ای برای تامین برق نیروگاه NGL900 شرکت مناطق نفت خیز جنوب راه اندازی می شود. این نیروگاه با سرمایه گذاری 2500 میلیارد ریال راه اندازی شد.

انتقال آب به 6000 هکتار از دشت لالی

بهره برداری از طرح تامین و انتقال آب در 600 هکتار از اراضی کشاورزی دشت لالی که موجب افزایش عملکرد و رونق محصولات کشاورزی و اشتغال پایدار در منطقه می شود، از دیگر طرح های اجرایی این سفر استانی است.

تصفیه خانه آب شیبان

تصفیه خانه آب شرب شیبان به منظور بهبود کمی و کیفی تامین آب آشامیدنی ساکنان منطقه شیبان راه اندازی شده است.

تصفیه خانه آب آشامیدنی اضطراری شوشتر

این تصفیه خانه در زمینی به مساحت 5000 متر مربع جهت تامین آب پایدار و باکیفیت و تنوع بخشی به منابع تامین آب شهر شوشتر طراحی و اجرا شده است. اسکله آبگیر، دو واحد پیش ته نشینی، دو واحد زلال سازی، یک واحد دفع لجن، حوضه اسپلیت، فیلترهای اختلاط سریع و فشار از اجزای اصلی این تصفیه خانه هستند.

توسعه شبکه های آب و برق

افتتاح پروژه آبرسانی و توسعه شبکه و ایستگاه پمپاژ بن باشت و احداث خط انتقال 11 کیلومتری برق با هدف افزایش ظرفیت ایستگاه پمپاژ آبیاری و اصلاح خط برق بن باشت برای اراضی شبکه نوین آبیاری کشاورزی منطقه در دستور کار قرار دارد.

در نهایت جزئیات پروژه های آب و برق صفر خوزستان به اختصار به شرح زیر است:

اب:

– بهره برداری از 174 پروژه جهاد هیدرولیک روستایی

بهره برداری از تصفیه خانه آب شیرین کن اضطراری شوشتر: 25000 متر مکعب ظرفیت تامین آب شیرین

– بهره برداری از تصفیه خانه فاضلاب شیبان

– بهره برداری از طرح تامین و انتقال آب در زمینی به مساحت 6000 هکتار در دشت لالی.

– عملیات تامین برق، توسعه شبکه و پروژه پمپاژ بنه باشت (آبیاری زمین مدرن)

برق:

– بهره برداری از نیروگاه گازی کلاس F در دوکوه اندیمشک: ظرفیت تولید 307 مگاوات.

– افتتاح 27 پروژه انتقال و فوق توزیع برق

– بهره برداری از پست بهبهان: تامین برق نیروگاه NGL900 شرکت نفت جنوب.

– کل اعتبارات پروژه: 16800 میلیارد تومان

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *