اجتماعی

جایی برای اشیاء تاریخی در کمد نیست


به گزارش رکنا، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی روز یکشنبه 13 اردیبهشت ماه برای پاسخگویی آنلاین از مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری بازدید کرد. ضرغامی در این جلسه ضمن پاسخگویی به تماس های مردم و قول رفع مشکلات یا مطالبات آنان دستور پیگیری برخی فرمانداران را با اقدامات لازم داد.

در این پخش با حضور صالحی – رئیس مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری، اولین تماس بیرجندی برای پیگیری ثبت حمام و قلعه تاریخی روستای دستجرد بود. که از سال 1394 با پاسخ ضرغامی ضبط شده بود. وی درباره این اپلیکیشن گفت: مراحل ثبت آثار تاریخی طبق قوانین انجام می شود و می طلبد همه شرایط را بررسی و سپس برای ثبت ملی تصمیم گیری کنیم. مراحل ثبت نام این آبگرم ها و قلعه های تاریخی به پایان رسیده و به زودی ثبت خواهد شد. برای بازسازی آن نیز اعتبار قائل هستیم. در عین حال منتظر همکاری با سرمایه گذاران برای واگذاری این مجموعه تاریخی و اجاره آن برای مدت 10 تا 15 سال هستیم تا با هزینه سرمایه گذار مورد بهره برداری فرهنگی و مرمت قرار گیرد.

تماس بعدی از شهرستان ملایر بود که یکی از منبت کاران خواستار تعیین وضعیت بیمه منبت کاری شد. به گفته وی، منبت کاران ملایری حدود هشت، نه سال است که درگیر پرداخت حق بیمه منبت کاری هستند و در حال حاضر ماهیانه یک میلیون و 700 هزار تومان رایگان پرداخت می کنند.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پاسخ به این درخواست گفت: منبت یکی از مهم ترین بخش های صنایع دستی و شهر جهانی مجسمه سازی است. ملایر و آباده دو شهر مجسمه سازی معروف هستند. اخیرا به آباده رفتم و از نزدیک با کارگاه های مجسمه سازی ارتباط برقرار کردم و از مشکلات آنها مطلع شدم. از سوی دیگر رئیس جمهور دستور بزرگی برای بیمه 10 هزار صنعتگر داده است که در حال پیگیری است و منتظر تایید وی هستیم. ما همچنین کارگاه شما را به روشی خاص دنبال خواهیم کرد.

ثبت پیشینه تاریخی شیراز به زودی به پایان می رسد

مدیرکل یکی از غرفه ها که بخشی از آن مربوط به کمپین ها و مطالبات مردمی است نفر بعدی بود که تماس گرفت و در مورد مطالبه مردمی و کمپین تخریب خانه های تاریخی شیراز صحبت کرد. وی از وزیر میراث فرهنگی درباره آخرین وضعیت آرشیو تاریخی سوال کرد که ضرغامی پاسخ داد: ابتدا از اقداماتی که در خصوص کمپین ها انجام می دهید تشکر می کنم. بارها تاکید می کنم که همه کسانی که در حوزه میراث فرهنگی فعالیت می کنند را به عنوان همکار می شناسیم و در طول سال آنها را می شناسیم و هدیه ویژه ای به آنها می دهیم. دولت از فردی که منطقی به دنبال حل مشکلات است قدردانی می کند. در مورد پیشینه تاریخی شیراز که می توان بر آن ادعاهای زیادی کرد و همچنین ثبت خانه های تاریخی آن باید بگویم که ثبت آثار و بناها بر اساس مصوبه و اطلاعیه و پادگان نیست. بافت شیراز گسترده تر است و ترتیب بررسی کامل آن را در اولویت قرار داده ام و نتایج بررسی های کارشناسی در روزهای آینده اعلام خواهد شد. روند طبیعی آن مستمر است و اقدامات لازم انجام می شود.

پولی برای بازسازی وجود ندارد. ما هیچ تعارفی نداریم

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: یکی از اولین بازدیدهایم از پیشینه تاریخی شیراز بود و بیش از 3 ساعت را در آنجا سپری کردم. من می دانم که چند نفر در این منطقه گرفتار و دست و پنجه نرم می کنند و خانه هایشان ویران شده است. حل مشکلات آنجا پیچیدگی های زیادی دارد و اگر دولت شهرت داشت می توانستیم در این زمینه گام های زیادی برداریم اما در نظر بگیرید که 35 هزار اثر ملی و 26 اثر جهانی در ایران داریم و اگر بخواهیم یک اثر هنری اختصاص دهیم. بودجه هر یک از آنها بر اساس بودجه سال قبل است. می دهیم به 300 هزار تومان در روز می رسد که کمتر از یک روز کار است. بنابراین دولت پول کافی برای مرمت ندارد و ما هیچ تعارفی نداریم.

وی افزود: یکی از راه های رفع این مشکلات واگذاری آثار تاریخی به بخش خصوصی برای مرمت و مدیریت است. لطفا یک کمپین در مورد این حرکت مثبت شروع کنید. دولت مردم فقط برای توصیف نیامده است و می خواهد اقدام ملموسی انجام دهد. اقدام ملموس ما این است که آثار تاریخی را در اختیار مردم قرار دهیم. اخیراً مدیر جدید صندوق مرمت را شناسایی کردم که ماموریتش تسریع در مرمت این بناها در اسرع وقت است.

ضرغامی پیش شرط این اقدامات را این است که ابتدا خانه های تاریخی تخریب نشود و گفت: اگر اعتبار خوبی داشته باشیم ابتدا خانه های اورژانس را مرمت می کنیم. در شرایط اضطراری بودجه کمی داریم و ساختمان هایی که در شرایط اضطراری هستند باید صرفه جویی شود. اخیراً از مسجد تاریخی طسوج که قدمتی هزار ساله دارد و مصلاهای زیادی دارد که در آن نماز جمعه برگزار می شود، بازدید کردم. سقف قسمتی در حال فروریختن بود، از امام جمعه خواستم این قسمت را با طناب جدا کنند تا کسی آنجا نماز نخواند. در مرحله دوم هم گفتم بودجه محدودی را برای مرمت و بازسازی اولیه آن اختصاص می دهم. از طرف رئیس سازمان ستادی با حفظ سمت مسئولیت تصمیم گیری در خصوص نیروسازی ساختمان ها را بر عهده دارم که سال ها به تعویق افتاده است. آقای خمیشی – رئیس سازمان اوقاف – در مواردی که ساختمان ها مشکل دارد، به عنوان وزیر میراث فرهنگی به من مسئولیت شرعی داد که تصمیم بگیرم. بسیاری از مشکلات این ساختمان ها را از این طریق حل کردم.

گزارش تخلف شیراز

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پاسخ به سوال دیگری درباره پیشینه تاریخی شیراز در خصوص تخریب هفتگی و ماهانه منازل این شهر گفت: از نظر ما تخریب بناهای تاریخی خلاف قانون و غیرمنطقی است. این را از شهرداری شیراز پیگیری می کنم. شنیده ام شهرداری مردم را مجبور به فروش ساختمان می کند که وزارت میراث فرهنگی به شدت با آن مخالف است و شما می توانید با شماره تلفن 09629 تخلفات را گزارش دهید.

تماس بعدی مربوط به عبدالمجید ارفعی بود، تنها بازمانده خوشنویس ایلامی که گفته می شود «از معدود افراد این رشته و باستانی» بوده است، درخواست خوشنویس این بود که از تجربیاتش قدردانی شود و از او رهایی یابد. دانش آموزان باید در کنار او بایستند و از تجربیات او استفاده کنند. ضرغامی درباره این موضوع توضیح داد: یکی از کارهایی که بر اساس سیاست دولت انجام داده ایم ارتباط با نخبگان است. در دوره پاسخگویی در تلویزیون و رادیو نیز نمایشی برای تجلیل از شخصیت های ماندگار داشتیم. این کار در حوزه میراث فرهنگی نیز انجام شده است. در ماه ژوئن، دومین دور این بزرگداشت برگزار می شود. با حدود 80 پیرمرد به عنوان آخوند و متخصص در این زمینه دو جلسه داشتم و آنچه را که نیاز داشتم در حضور آنها آموختم. پیگیری های لازم را در مورد او و نوادگان ایلامی اش انجام خواهیم داد.

تماس دیگری از ایذه خوزستان بود که از روستایی بکر و دیدنی گفت که دارای قلعه تاریخی و قنات هایی است که نگهداری نشده و متروکه هستند. وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در پاسخ به این درخواست گفت: به مدیرکل استان دستور می دهم آخرین وضعیت این قلعه و قنات را گزارش کند و در صورت مرمت فوری بودجه ای را اختصاص می دهیم. برای این. مرمت و مرمت آن و سایر اقدامات در آینده انجام خواهد شد، بر همین اساس انجام خواهیم داد.

در اشکذر در مسیر تهران به بندرعباس مجموعه تاریخی به نام باغ وزیر وجود دارد که تعطیل است و گردشگران و مردم امکان بازدید از آن را ندارند و آب انبار پر آب است و هر لحظه ممکن است فرو بریزد. این یکی دیگر از درخواست های یکی از روستاییان شهرستان اشکذر در استان یزد بود. در پی این درخواست، ضرغامی با مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد تماس گرفت و این موضوع را مطرح کرد. آخوندی – مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان یزد – پاسخ داد: این مجموعه تاریخی در اختیار صندوق احیا است که در اختیار استفاده کننده قرار گرفته است اما به دلیل اینکه اقدامی در این زمینه انجام نداده است. قرارداد فسخ شده و باید مذاکراتی انجام شود تا باتوم به سرمایه گذار جدید منتقل شود. جمعه گذشته به دیدن آب انبار رفتیم و 200 میلیون تومان برای مرمت آن در نظر گرفتیم.

همچنین طی تماسی از یزد وضعیت مرمت مسجد رضوانشهر شهر سفین‌زورد پیگیری و جویا شد. ضرغامی همچنین به مطیع گفت: یزدی ها برخلاف تهران از میراث فرهنگی خود در ظاهر محافظت می کنند و از آن پیروی می کنند.

فردی از خوی آذربایجان غربی تماس گرفت و با انتقاد از شکایت رئیس میراث فرهنگی این شهرستان که پس از گزارش وضعیت بازار خوی مطرح شد، این ارتباط را دلیل و هدف دفاع از فرهنگی دانست. میراث میراث که حل شده است. پیگیری و در صورت وجود شکایت پیگیری کنید.

تماس بعدی از دزفول (خوزستان) بود. در این فراخوان فردی که صاحب خانه ای 145 متری با بافت قدیمی است، درباره مشکل فروش این خانه گفت: طبق میراث فرهنگی، خانه من ثبت ملی شده اما ندارم، خیر، داشتم. ندیدن. یک سند و من می خواهم خانه را بفروشم، اما کسی نمی خواهد آن را بفروشد یا نصف آن را می خواهد. به قیمت آن را بخرید. من تحت فشار مالی هستم، نمی توانم خانه را بفروشم یا تخریب کنم».

ضرغامی در تماس با ارسطو زاده – مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان – دستور پیگیری این پرونده را صادر کرد و تاکید کرد: اگر خانه ارزشمندی است گزارش دهید تا برای رفع مشکل چاره اندیشی کنیم. اگر آن را ندارید، به صاحبخانه اطلاع دهید که می تواند.

همچنین در خصوص ثبت کامل پیشینه تاریخی لار و بازار قیصریه این شهرستان و وزیر میراث فرهنگی طی تماسی با محسن نژاد مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس درخواست شد. استان، گفت: نظر خود را در مورد وضعیت رکورد کلی این مجموعه به من بدهید. انجام دادن. به ما بگویید چه چیزی در رجیستری جهانی وجود ندارد و ما آن را با استفاده از پرونده جهانی آماده می کنیم.

آخرین فراخوان تخریب بازار خوی و سقف آن بود که ضرغامی گفت: پیگیری می کنم اما شما و شرکت پول جمع می کنید و سقف این بازار را بازسازی می کنید و ما نظارت می کنیم.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در بخشی از این برنامه با انتقاد از تعداد موزه ها و مخازن ایرانی که آثار تاریخی و ارزشمندی را در خود نگهداری می کنند، گفت: بیش از 0.9 اشیاء تاریخی ما در مخازن در حال پوسیدن هستند. نمی دانم چرا وقتی قرار است در گنجه نگهداری کنیم، آثار تاریخی را که پیدا می کنیم، حفاری می کنیم. این گنجینه ها باید در معرض دید عموم قرار گیرند، اما موزه های ما کم هستند و فضای کافی برای نمایش آن ها نداریم.



اخبار خبرگزاری رکنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *