جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

جایگاه انسان در سند نمونه فراتر از نگاه مکاتب ماتریالیستی غرب به انسان است

دبیر مؤسسه فرهنگی مرکز الگوی پیشرفت اسلامی- ایرانی گفت: در پیش نویس سند الگو مکانی برای انسان پیش بینی شده بود که در هیچ یک از نظریه های دیگر مکاتب مادی دنیا دیده نمی شود.

پیش نویس سند مدل به نظریه های غربی می پردازد

پیش نویس سند پس از گفتگوی عمیق با کارشناسان ارگان های مختلف نظام و تبادلات مکرر مرکز نمونه و نهادهای دولتی اکنون در مرحله ارزیابی نهایی قرار دارد.

با نهایی شدن سند الگوی اسلامی ایرانی، پیشرفت به زودی آماده اطلاع رسانی به دستگاه های مسئول و بسیج تمامی ظرفیت ها، امکانات و استعدادهای آنها برای اجرای 60 اقدام و راهکار موجود است.

دانشیار دانشگاه تهران سپس به تشریح شاخص های اساسی پرداخت و افزود: در سند الگو به طور کلی 10 شاخص مهم شامل حقوق بشر، حقوق زنان، حکمرانی خوب، توسعه پایدار، جهانی شدن، شورش ها، فضای مجازی، تقابل فرهنگ ها وجود دارد. و تمدن ها، نوآوری و جهش به عنوان مهم ترین موضوع در نظریه های رقیب انتخاب شد، سپس این موارد در مدل مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند. مطالعه تطبیقی ​​حقوق بشر، حکمرانی، علم، عقلانیت، معنویت، عدالت و فرهنگ، اقتصاد و جامعه نشان داد که سند نمونه می تواند به عنوان سندی مترقی و پیشرو در ارائه راه حل ها مورد پذیرش جهانی قرار گیرد.

یکی از مهمترین سؤالات در ارزیابی کلی پیش نویس سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت این است که از چه اصول و معیارهایی برای ارزیابی جزئیات و محتوای این سند استفاده می شود.

دکتر شهریار نیازی در این خصوص گفت: یکی از روش‌های ارزیابی سند الگو، مقایسه آن با سؤالات مهم مورد علاقه نظریه‌ها و جوامع رقیب است. اهمیت و ضرورت این کار از یک سو بررسی اشتراکات و تفاوت های قالب سند در موضوعات مهم و از سوی دیگر بررسی وجود اشکالاتی در قالب های رقبا است که در سند به آن اشاره نشده است. قالب یا باید برای تکمیل و به روز رسانی قالب مورد تحقیق و بررسی قرار گیرد.

دانشیار دانشگاه تهران گفت: الگو ضمن توجه به تمامی امور مربوط به زندگی مادی و تشریح زندگی آبرومندانه دنیوی برای انسان، همواره به تعالی روحی و روانی در انسان توجه ویژه دارد. در برخی موارد جایی برای انسان وجود دارد که در هیچ نظریه دیگری یافت نمی شود. این توجه کامل به ابعاد وجودی انسان، زندگی مادی و معنوی او و زندگی و سرنوشت دنیوی و اخروی انسان و ارتباط او با خالق از ویژگی های بارز و منحصر به فرد الگو است که آن را به وضوح متمایز می کند. از سایر نظریه ها و مدل ها.

به گزارش ای بی اس نیوز، مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به دستور مقام معظم رهبری از خرداد ماه سال 1390 موظف شد پیش نویس الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت را به عنوان بالاترین سند بالادستی کشور طراحی کند. این سند با هزاران ساعت مطالعه و تحقیق و تعریف دقیق واژگان به کار رفته در آن، نظرات انتقادی و کارشناسی و دیدگاه بیش از 5000 نفر از اساتید دانشگاه، علما و کارشناسان حوزه و مدیران ارشد نظام در قوای سه گانه، می باشد. شامل شورای فرصت و شورای نگهبان است.

انتهای پیام/

وی ادامه داد: عناصر سند الگو، حتی با وجود اصول توسعه کنونی، از قدرت اقناعی بالایی برخوردار بوده و در بسیاری از موارد نسبت به نظریه های رقیب برتری دارند. فقدان اخلاق، فرهنگ، معنویت، عدالت‌خواهی و حیوان‌گرایی برخی از جوامع رقیب که آسیب‌پذیری این نظریه‌ها به نظر می‌رسد، در سند الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت مورد توجه قرار گرفته و به درستی به آن پرداخته شده است.

دبیر مؤسسه فرهنگی مرکز الگوی پیشرفت اسلامی- ایرانی افزود: همچنین اشتراکات و تفاوت‌ها در نوع کاربرد مفاهیم و واژه‌ها و تفاوت دیدگاه‌ها مورد مقایسه قرار گرفت. در برخی موارد، مانند مفهوم عدالت و فرهنگ، اشتراک فقط به صورت کلامی و در برخی موارد مانند نوآوری، پرش یا فضای مجازی، اشتراک کلمات و معانی جسورانه بوده است.

دبیر مؤسسه فرهنگی مرکز الگوی پیشرفت اسلامی-ایرانی ادامه داد: با بررسی شاخص‌ها و موضوعات مهم در حوزه پیشرفت و توسعه و مقایسه آن‌ها با سند الگو، مشخص شد که الگو تقریباً همه را دارد. پرسش های مورد علاقه و نظریه های غربی؛ البته موضوعاتی مانند اقلیت‌های جنسیتی یا فرهنگ غربی و برخی آزادی‌های مبتنی بر بدن انسان که همواره در ادبیات نظری غرب مطرح می‌شود، به دلایلی اخلاقی در رویکرد الگو مورد توجه قرار نگرفته است.

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *