به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ای بی اس نیوز، واقعیت های حوزه روابط بین الملل، ماهیت اقدامات و انگیزه تصمیم گیری کشورها با همه پیچیدگی های آن، بر مردم و مسئولان جمهوری اسلامی پنهان نمانده است. در مواقعی، اما بیان و اعتراف صریح عاملان و رهبران این سیاستها، مشروعیت نگاه همیشه مشکوک ایران به نیات آنها در چهار دهه گذشته بوده است.
BB Team Plan B
کنار هم قرار دادن وقایع اخیر در داخل و خارج از ایران و نگاه دقیق به آنها می تواند بسیاری از پیچیدگی های آن روزها را رمزگشایی کند. اگر شما هم سوالی دارید که چرا مرگ یک دختر ایرانی (با تاکید بر اشتباه انکارناپذیر این اتفاق تلخ) برای جهانیان مهم شده است که سال ها در برابر مرگ ایرانیان به دلیل ترور و جنگ و تحریم سکوت کرده اند. ? یا چرا از سلبریتی های هالیوود گرفته تا بادیه نشینان خلیج فارس بیانیه ای صادر کرده و موضع خود را اعلام کرده اند؟ یا اینکه چرا هر اقدام نظامی و انتظامی ایران در قبال پرتاب کوکتل مولوتف دست ساز جنایت تعبیر شده است! ? یا چرا سران گروه های تروریستی اطراف ایران به یکباره درگیری را آغاز کردند و پس از برگزاری جلسات مختلف از این پایتخت به این پایتخت اروپایی رفتند؟ یا چرا کشوری که پناهگاه تروریست های منافق شد، مدافع حقوق بشر شد و رهبر فرمول آریا شد؟ یا چرا کشورهای تازه وارد از کابوس های خود علیه تمامیت ارضی ایران صحبت می کنند؟ برای پاسخ به این دلایل، بهتر است ابتدا جملات کوتاه جان بولتون، مشاور سابق امنیت ملی کاخ سفید را بخوانیم: «مخالفان در ایران به سلاح هایی مسلح هستند که از پایگاه ها و مکان های نظامی در کردستان عراق وارد می شود. “
شناسایی واضح، واضح و رسمی از بولتون! یکی از اعضای تیم B؛ گروهی که با عضویت بنیامین نتانیاهو و یکی از شیوخ حاشیهنشین خلیجفارس پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ رسماً برای اعمال فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران وارد عمل شد، میتوان علیه مردم استفاده کرد.
اظهارات بولتون به عنوان دیگر ب این تیم، بنیامین نتانیاهو، بار دیگر در تل آویو به قدرت بازگشت و شیخ عرب جایگزین بن سلمان سعودی شد. همان پازلی است که پس از جمع شدن، سعی در اجرای طرح ب کاخ سفید علیه جمهوری اسلامی خواهد داشت.
چرا و نحوه اجرای طرح B
گزینه یا طرح دوم در ادبیات پنهان و پنهان مقامات آمریکایی سال هاست که تکرار می شود. باراک اوباما و رؤسای جمهور پس از او می گویند همه گزینه ها روی میز است و طرح B یکی از آن گزینه هایی است که بسته به اتفاقات داخل و خارج ایران در زمان های مختلف تغییر می کند و به نظر می رسد بار طرح B آمریکا با هرج و مرج در داخل ایران سوالی که «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه در حاشیه اولین نشست هماهنگکنندگان ملی گروه دوستان منشور دفاعی سازمان ملل متحد در پاسخ به سؤالات خبرنگاران تلویحاً به آن اشاره کرد و گفت: برای ما کاملاً واضح است که آمریکایی ها در دو دهه گذشته در عراق و افغانستان و سایر کشورها چه کرده اند، آنها این نیت را داشتند، خیلی وقت پیش می گفتند که آمریکا برنامه B را دنبال می کند. 40 روز گذشته همه طرح B بود که آمریکایی ها می خواستند دنبال کنند و خدا را شکر با درایت ملت و توصیه مقام معظم رهبری در این مسیر شکست خوردند.
واقعیت این است که تیم ب از همان روز تشکیل و تصمیم رسمی خود برای نابودی جمهوری اسلامی ایران تلاش کرد. ابزار اولیه تحریم حداکثری علیه ایران بود، اگرچه این تحریم زندگی ایرانیان را تحت تاثیر قرار داد و حتی از دستیابی آنها به دارو جلوگیری کرد، اما در عمل نتوانست به فروپاشی منجر شود. بنابراین تاکتیک ها باید تغییر می کرد، نه استراتژی، و پوشش خشن جمهوری خواهان با پوشش نرم دموکرات ها جایگزین شد و درخواست بازگشت به برجام و مذاکرات با صدای بلند و واضح شد. چندین ماه مذاکرات فشرده انجام شد، اما از آنجایی که استراتژی یکسان بود، نتیجه ای حاصل نشد. ایران خواستار لغو تحریم های غیرقانونی این مذاکرات بود و این خواست آمریکا نبود.
ایران تضمین های غیرقابل تایید کاخ سفید را نپذیرفت و مذاکرات توسط واشنگتن به حالت تعلیق درآمد. در کنار این تعلیق، اعتراضات ایران بهانه جدیدی را به آمریکا داد تا تغییر مسیر دهد و طرح B خود را دنبال کند. حمایت عمومی، مستمر و عملی آمریکا و اروپا از آشوبگران مشهود بود، اما خط جدید و روشن درخواست بولتون. مسلح شدن اغتشاشگران نشان دهنده آغاز اجرای این طرح است. در طرحی که اندیشیده شد، آمریکا و متحدانش به یکی از مهم ترین اهداف تاریخی خود در قبال ایران دست می یابند که تجزیه ایران و پاره پاره کردن جان و هویت ایرانیان است. در هیاهوی رسانه ای و تبلیغات بین المللی و سایر زبان های فارسی در خارج از ایران، نباید این جمله محمد بن سلمان را فراموش کرد که صراحتاً اعلام کرده بود که جنگ را به داخل مرزهای ایران خواهیم آورد.
گسترش جنگ و هرج و مرج در ایران و ناامنی شهرها و شهرها، امکان برخورد با مشکلات و معضلات و اصلاح رویه های نظام سیاسی ایران را از بین می برد و جمهوری اسلامی ایران در مقابل رقیب دیرینه خود تضعیف می شود. در منطقه به همین دلیل است که میلیون ها دلار برای بلاک سیاسی و اجتماعی در ایران توسط این رقیب در قالب استودیوهای خبری و پست های اینستاگرامی هزینه می شود. و به همین دلیل است که انترناسیونال در 50 روز گذشته 120 گفتگو با 25 تن از رهبران تجزیه طلب ایران داشته است. یا بسیاری از صاحب نظران عبری-عربی آشکارا و بدون لکنت در مورد لزوم تقسیم ایران در رسانه های خود صحبت می کنند و انگیزه های دشمنان ایران را به وضوح بیان می کنند.
استفاده ابزاری از همسایگان ایران در طرح ب
اشاره مستقیم جان بولتون به نقش اقلیم کردستان عراق در تامین تسلیحات آشوبگران و سکوت اربیل (تا لحظه نگارش این مطلب) و گذشته همسایه غربی ایران مبنی بر عدم رعایت استانداردهای همسایگی نشان می دهد که آمریکا و رژیم صهیونیستی به ترتیب برای پیشبرد اهداف خود در منطقه از تاکتیک استفاده کنند. آنها استفاده ابزاری از همسایگان ایران را جدی تر از همیشه دنبال می کنند.
این جدیت در جسارتی که همسایه شمال غربی ایران در ماجراجویی به خرج می دهد نیز دیده می شود. واقعیت این است که تهران مبارزات اربیل و باکو برای تبدیل شدن به یک منطقه مستقل در جهان را مشاهده و تحمل می کند. سوء استفاده واشنگتن و تلآویو از این تلاشها مشهود است، هر چند که تاکنون واکنش آرام ایران را در پی داشته است، اما اگر این ماجراجویی جرأت کند از خطوط قرمز ایران که امنیت و تمامیت ارضی از اصول اساسی آن است خارج شود. اقدام مناسب نباید برای اربیل و باکو تعجب آور باشد.
مقامات این دو منطقه دست موساد و سیا را بازی می کنند و تاریخ خاورمیانه و جنوب غربی آسیا مملو از رهبرانی است که به کار ایالات متحده افتخار می کردند و برای تضمین کاخ سفید از هیچ کاری کوتاه نمی آمدند. اخطار تمام شد و منقضی شد! سردرگمی منطقه بزرگترین خواسته غرب است و آنها از اقدام در این خواسته ابایی ندارند.