به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد و کشاورزی، وی اظهار داشت: در فصل زراعی گذشته با توجه به افزایش سطح زیر کشت پاییزه امسال 21 هزار هکتار چغندر قند پاییزه زیر کشت قرار گرفت. ، پیش بینی می شود با تولید این محصول و شکر استخراج شده از آن، رکورد جدیدی در تاریخ کشت و تولید این محصول در کشور به ثبت برسد.
حسدی ادامه داد: در فصل کشاورزی جاری با برنامه ریزی صحیح، رویکرد ارتقای امنیت غذایی کشور با استراتژی مدیریت منابع آب در تولید محصول استراتژیک شکر به صورت گسترده محقق می شود.
وی ابراز امیدواری کرد: با توجه به عملکرد خوب چغندرقند پاییزه و مصرف مناسب آب، فصل جدیدی در توسعه متوازن چغندرقند پاییزه در کشور آغاز شود.
مدیر پروژه کارخانه قند وزارت جهاد کشاورزی گفت: کشت پاییزه چغندر قند کمتر از نیمی از محصول بهاره را مصرف می کند به طوری که در برخی استان ها مانند گلستان در سال هایی که کمیت و پراکندگی نزولات جوی مناسب است، تقریباً 90 درصد نزولات جوی را مصرف می کنند. مزارع چغندرقند پاییزه به صورت دیم بوده و یا حداکثر آبیاری اضافی در این مزارع انجام می شود.
وی همچنین در خصوص مشکلات کشت پاییزه چغندر قند بیان کرد: در فصل جاری با افزایش سطح زیر کشت به ویژه در استان خوزستان به دلیل نبود ظرفیت کافی صنعتی در منطقه مشکلات زیادی از جمله اختلالات ایجاد شده است. در حمل و نقل به موقع محصولات برداشت شده، مزارع به کارخانه های قند، کمبود موقت کامیون و نرخ حمل و نقل بالاتر از حد انتظار اشاره کردند.
حصادی ادامه داد: افزایش زمان برداشت و زمان برداشت همزمان با پیک گرما و شدت دمای هوا منجر به افزایش احتمالی پوسیدگی و فرسودگی محصول برداشت شده و کاهش سطح قند می شود، ضمن اینکه برداشت پاییزه چغندر قند در برخی استان ها ادامه دارد.
وی در عین حال گفت: سطح زیرکشت چغندر قند پاییزه در استان خوزستان نزدیک به 20 هزار هکتار است و تولید برنامه ریزی شده در این منطقه یک میلیون و 400 هزار تن است.
پیش بینی افزایش تولید چغندرقند بهاره در سال جاری
مدیر پروژه کارخانجات قند وزارت جهاد کشاورزی همچنین از کشت بهاره چغندرقند خبر داد و گفت: در فصل زراعی جاری علیرغم اعلام دیرهنگام قیمت خرید تضمینی، قراردادهای کشت به میزان تقریبی 99 هزار و 700 منعقد شد. هکتار و بیش از 92 هزار هکتار چغندر قند بهاره در کشور کشت شد.
وی افزود: سطح زیر کشت چغندرقند بهاره در سال زراعی جاری نسبت به سال گذشته 18.4 درصد افزایش نشان می دهد.
حصادی با اشاره به بارندگی های خوب بهاری در کشور به ویژه در مناطق اصلی کشت و حمایت های مناسب از جمله تامین کود و سایر نهاده های ضروری ابراز امیدواری کرد. عملکرد تولید چغندرقند باید نسبت به سال گذشته افزایش قابل قبولی داشته باشد.
وی یادآور شد: برداشت بهاره چغندر قند در کشور از اوایل پاییز آغاز می شود.
20000 هکتار کشت جدید نیشکر
حسنی درباره کشت نیشکر گفت: امسال بیش از 20 هزار هکتار کشت جدید نیشکر در نظر گرفته شده است که به حدود 90 هزار هکتار و همچنین میزان مزارع راتون (محصولات قابل برداشت) می رسد.
وی با بیان اینکه تقریبا نیمی از شکر تولیدی در کشور از نیشکر تولید می شود، اذعان داشت: در سال گذشته با وجود تمدید مدت برداشت تا نیمه سال، روند تولید، عملکرد و استحصال شکر از نیشکر انجام شد. خوب و مطابق با انتظارات بود قرار بود بیش از 7.4 میلیون تن کاه از سطح حدود 90 هزار هکتار نیشکر قابل برداشت کشور (استان خوزستان) برداشت شود و از این میزان حدود 760 هزار تن شکر فرآوری و استخراج شد.
مدیر پروژه کارخانجات قند و شکر وزارت جهاد کشاورزی گفت: اهمیت نیشکر به دلیل استراتژیک بودن شکر به عنوان محصول نهایی باعث شده است که این محصول در طرح کشت نمونه قرار گیرد. با توجه به اینکه تخصیص سهمیه کود فسفاته آن انجام نشده است، این امکان وجود دارد که در سال جاری شاهد نوساناتی در عملکرد نیشکر باشیم.
وی در عین حال خواستار توجه بیشتر دولت به کشت محصولات استراتژیک و ضروری از جمله چغندرقند و نیشکر شد.
absnews