پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

تولید و صادرات نفت ایران رکوردشکنی می کند


از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون تولید نفت ایران به بیش از 3 میلیون بشکه و تولید گاز خام به بیش از یک میلیارد متر مکعب در 20 ماه رسیده است و همانطور که اعلام شد میزان صادرات نفت نیز در این دولت دو برابر شده است. .

به گزارش ای بی اس نیوز، سال گذشته 190 میلیون بشکه بیشتر از سال 2019 و 83 میلیون بشکه بیشتر از سال 1400 صادر شد و پیش بینی می شود امسال رکورد جدیدی در صادرات نفت به ثبت برسد. اکنون که صادرات نفت به بالاترین رقم در دو سال اخیر رسیده است، ارز حاصل از این صادرات در سامانه نیما و سامانه نوین معاملاتی دریافت و واریز شده است.

از آنجایی که اعلام شده بود صادرات نفت خام ایران در نوامبر 2022 به یک میلیون و 300 هزار بشکه خواهد رسید و در آذرماه به بالاترین حد در چهار سال اخیر رسید، ظرفیت تولید نفت کشور هم اکنون 3.8 میلیون بشکه است که ممکن است مدتی ادامه یابد. بخشی از این افزایش تولید ناشی از احیای چاه های ضعیف، بخشی دیگر مربوط به توسعه میادین جدید و بخشی مربوط به استفاده از روش های افزایش برداشت است و مانند محسن خجسته مهر، مدیرعامل شرکت ملی نفت. اعلام کرد در هشت سال آینده 5.7 میلیون بشکه نفت تولید خواهیم کرد.

وی گفت: مراحلی در راه افزایش تولید وجود دارد که رینگ اول اکتشافی، رینگ دوم حفاری، رینگ سوم تولید و بهره برداری و رینگ چهارم تصفیه است و در هر رینگ چالش هایی شناسایی شد. وی گفت: 16 مخزن عمیق در مناطق نفتخیز جنوب با فشار بالا داریم که هنوز توسعه نیافته است.

بر اساس آخرین اظهارات خجستمهر، صادرات نفت خام و میعانات گازی نسبت به زمان روی کار آمدن دولت دو برابر شده است. این بدان معناست که امکانات، امکانات، لجستیک و خدمات دریایی خارک به طور کامل در اختیار صادرات قرار دارد و از سوی دیگر، شرکت اندازه گیری، خدمات پهلوگیری و هدایت کشتی و ناوگان حمل و نقل صادراتی، دارای ظرفیت بوده و ناوگان کاملی را تشکیل می دهند.

درآمد فروش نفت، میعانات گازی، صادرات خالص گاز و فروش فرآورده های نفتی نسبت به مدت مشابه سال قبل 40 درصد افزایش داشته است. در حوزه میعانات گازی نیز بیش از 70 میلیون بشکه فروخته شده و درآمد حاصل شده است.

تولید نفت ایران به بیش از 3 میلیون بشکه در روز رسیده است

در زمینه افزایش تولید نفت، گاز، فرآورده های نفتی و پتروشیمی نیز برنامه هایی در وزارت نفت ایجاد شده است که از سال گذشته آغاز شده است. از آنجایی که تولید نفت که در سال 2019 زیر 2 میلیون بشکه در روز بود، اکنون به 3 میلیون بشکه در روز رسیده است، فروش نفت و گاز و وصول درآمدهای آنها نیز افزایش یافته است. اگرچه صادرات نفت ایران هرگز به صفر نرسیده است، اما کاهش قابل توجهی داشته است. با روی کار آمدن دولت سیزدهم استفاده از راهکارهای مختلف برای افزایش فروش و صادرات نفت علیرغم تحریم ها مورد توجه قرار گرفت چرا که مسئولان اعلام کردند اکنون شرایط صادرات نفت بهتر شده است. علاوه بر این، دسترسی به منابع مالی ایران در خارج از کشور نیز بهبود یافته است.

در دولت سیزدهم و وزارت نفت از شهریور 1400، یکی از اولویت های بحث افزایش تولید گاز و نفت و احداث مجتمع های پتروشیمی به منظور تامین امنیت انرژی کشور، جلوگیری از خام فروشی، خنثی سازی تحریم ها و ایجاد ارزش افزوده بود. .

جواد اوجی وزیر نفت اعلام کرد از ابتدای دولت سیزدهم تولید نفت در 20 ماهه به بیش از 3 میلیون بشکه رسیده و تولید گاز خام نیز بیش از یک میلیارد متر مکعب است. ظرفیت کنونی تولید نفت و گاز ایران به هیچ وجه به میزان ذخایر قابل استحصال ربطی ندارد، گفت: کشوری مانند روسیه که ذخایر قابل استحصال کمتری نسبت به ما دارد، در حال حاضر 7.5 میلیون بشکه در روز نفت تولید می کند، معتقدم می تواند این میزان باشد. به راحتی با در نظر گرفتن تولید تعمیر و نگهداری، ظرفیت تولید نفت و گاز کشور را بسیار افزایش داده است.

اوجی با اشاره به مشارکت هلدینگ ها و بانک های بزرگ کشور در طرح توسعه میادین به ویژه میادین مشترک گفت: از اولین روز فعالیت خود در دولت سیزدهم به فکر فروش نفت خام نبوده و داریم. پیگیر توسعه زنجیره ارزش افزوده در این صنعت است و با احداث پالایشگاه های نفت، امنیت انرژی و تامین پایدار خوراک گاز و مایعات را تامین می کند.

افزایش دو برابری تولید نفت امکان پذیر است

مهدی حسینی کارشناس ارشد حوزه انرژی با اشاره به پتانسیل های ایران وی در زمینه تولید نفت نیز به ای بی اس نیوز گفت: از نظر میزان ذخایر و مشکلات فنی دلیلی ندارد که نتوانیم ظرفیت تولید را بیش از دو برابر کنیم، به عبارتی اگر امروز بگوییم. که ظرفیت تولید حدود 3.5 میلیون بشکه است، می توانیم ظرفیت را به حدود 6 تا 7 میلیون بشکه افزایش دهیم.

وی گفت: میزان سرمایه گذاری مورد نیاز برای صنعت نفت بستگی به پارامترهایی دارد که اولویت های توسعه بر اساس آن است.

رئیس سابق کمیته بررسی قراردادهای نفتی ایران با اشاره به اینکه بررسی بازار نفت از نظر چشم انداز کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت و تهدیدها و فرصت هایی که ممکن است بازار داشته باشد نیاز به تبیین دارد، گفت: علاوه بر این اینها سیاست ها و برنامه هایی در کشورهای همسایه زیر ذره بین قرار گرفته و باید بر اساس همه این موارد برنامه ریزی شود.

حسینی افزود: صنعت نفت به دو بخش بالادستی و پایین دستی تقسیم می شود که شامل پالایش، پخش و پتروشیمی است که باید همه این شرایط را در نظر بگیریم و جلو برویم.

امکان افزایش ذخایر قابل استحصال تا 200 میلیارد بشکه

وی با اشاره به لزوم توسعه صنایع بالادستی صنعت نفت گفت: در شرایط فعلی میانگین ضریب بازیافت ذخایر نفتی در کشور ما حدود 23 تا 24 درصد است و ذخایر قابل استحصال بیش از 150 میلیارد بشکه نفت است. . . این در حالی است که کشورهای دیگر مانند عربستان سعودی نرخ بازیافت 50 درصد و بالاتر، عمان 40 درصد و نروژ 60 درصد را هدف گذاری کرده اند. قطعاً ما می‌توانیم با استفاده از فناوری‌های جدید راه آنها را طی کنیم و حتی اگر محافظه‌کارانه بگویند باز هم دلیلی ندارد و می‌توانیم به 35 درصد بازیابی برسیم که در این صورت ذخایر قابل استحصال ما به بیش از 200 میلیارد بشکه می‌رسد.

به گفته این کارشناس، این در حالی است که روسیه که تنها حدود 100 میلیارد بشکه ذخایر دارد، به تولید 11 میلیون بشکه رسیده است، بنابراین برای ما که اکنون 50 درصد ذخایر قابل استحصال بیشتر از آنها داریم، قابل استفاده است. برای دو نفر دلیلی ندارد به ظرفیت تولید 6 یا 7 میلیون بشکه نرسد.

حسینی با بیان اینکه با توجه به پتانسیل موجود دلیلی ندارد که از نظر فنی نتوانیم تولید را افزایش دهیم، گفت: گروه هایی در کشور هستند که به دلایلی مخالف توسعه صنعت نفت هستند و وقتی این بحث ها می شود. بیان می کنند که منظور از این سوال جلوگیری از این است که نگهداری از مخزن است، اما باید توجه داشت که نگهداری از مخزن به هیچ وجه به معنای کاهش تولید نیست.

امکان افزایش تولید نفت تا پنج میلیون بشکه در روز

نرسی قربان، کارشناس حوزه انرژی نیز درباره ظرفیت های موجود در صنعت نفت به ای بی اس نیوز گفت: ایران حدود 150 میلیارد بشکه ذخایر نفتی دارد که در میادین مختلف قرار دارد، توسعه میدانی به دو دلیل حائز اهمیت است، اول. برای افزایش نرخ تولید. و دلیل دوم جبران کاهش سایر منابع است.

وی با بیان اینکه قطعا فرصت افزایش منابع وجود دارد و ظرفیت و پتانسیل آن را داریم که بتوانیم نرخ تولید را توسعه دهیم، گفت: ظرفیت افزایش تولید نفت سبک و سنگین بستگی به میزان تولید دارد. اکتشافات، هر چه تعداد اکتشافات بیشتر باشد، منابع جدید بیشتری می توانیم بدست آوریم.

این کارشناس حوزه انرژی در خصوص جذب مشتری در حوزه نفت گفت: بزرگترین مشکل در این حوزه تحریم هاست، در حوزه نفت و گاز همیشه مشتریانی از اروپا، ژاپن، چین، هند وجود داشت. و آفریقا. کشورها و غیره، اما چگونه مشتریان جدیدی پیدا می کنید؟ بستگی به این دارد که روابط ما با کشورها و موضوع تحریم ها چگونه حل شود. اگر این مشکلات حل شود قطعا نفت ایران مشتریان زیادی خواهد داشت.

قربان با اشاره به پتانسیل افزایش ظرفیت تولید گفت: افزایش ظرفیت تولید بستگی زیادی به میزان سرمایه گذاری انجام شده در صنعت نفت دارد، با توجه به اینکه در حال حاضر به دلیل مشکلات مختلف نمی توانیم سرمایه گذاری زیادی در حوزه های نفتی انجام دهیم. افزایش تولید نیز محدود خواهد بود، اما اگر شرکت‌های انرژی بین‌المللی با ایران قرارداد ببندند و وارد تولید نفت شوند، می‌توان به راحتی تولید نفت ایران را تا پنج میلیون بشکه در روز افزایش داد.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *