رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران یکی از ارزان ترین راه ها برای جبران کمبود سرانه کلسیم در کشور را تولید نان غنی شده با کلسیم دانست.
به گزارش ای بی اس نیوز، محمدحسین عزیزی در سخنانی درباره بحران کاهش کلسیم در جامعه، اظهار کرد: 60 تا 70 درصد جمعیت کشور که برخی منابع تا 90 درصد آن را ذکر کرده اند با کمبود کلسیم در بدن خود مواجه هستند و این نیاز است. در افراد مسن بیشتر است. یکی از علل مهم پوکی استخوان در سالمندان کمبود دریافت سرانه کلسیم است.
وی افزود: بهترین منبع کلسیم برای بدن لبنیات است که متاسفانه به دلیل افزایش بی رویه قیمت باعث کاهش مصرف سرانه شده است که زنگ خطری برای سلامت جامعه است.
رئیس انجمن تخصصی علوم و صنایع غذایی ایران افزود: یکی از ارزان ترین راه های جبران کمبود سرانه کلسیم در کشور تولید نان غنی از کلسیم است که جامعه بداند این موضوع نیازمند ملی است. عزم و تلاش کل زنجیره تامین امنیت سلامت کشور اعم از دولت، مجلس و حتی قوه قضاییه به عنوان دادستان.
وی گفت: انجمن صنایع غذایی ایران آمادگی دارد با همکاری همه نهادهای ذیربط نقش خود را در تامین سلامت جامعه ایفا کند.
در ادامه احمد فتح اللهی – نایب رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران – در این خصوص گفت: بر اساس منابع و تحقیقات معتبر علمی، میزان کلسیم مورد نیاز روزانه کودکان 4 تا 18 سال برای بزرگسالان 1300 میلی گرم است. 1000 میلی گرم و 1200 میلی گرم برای افراد بالای 50 سال. متأسفانه به دلایل متعدد از جمله مشکلات اقتصادی، مصرف سرانه کلسیم روزانه در ایران پایین است و این کمبود سلامتی را تهدید می کند و باعث بسیاری از بیماری ها می شود و سلامتی را به خطر می اندازد. از جامعه
وی ادامه داد: کلسیم نقش مهمی در بدن انسان ایفا می کند، اگرچه اکثر افراد با نقش کلسیم در ساخت و نگهداری استخوان ها آشنا هستند، اما این ماده حیاتی جدا از نقشی که در ساخت و نگهداری استخوان ها، استخوان ها دارد، برای بدن نیز مهم است. انقباض عضلانی، تنظیم. فشار خون و انتقال عصبی و لخته شدن خون نیز مهم هستند. بنابراین لازم است نهادهای ذیربط برای جبران کاهش مصرف کلسیم در کشور اقدامات و برنامه ریزی دقیقی انجام دهند.
زهرا شیخی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که به گفته سخنگوی انجمن لبنیات ایران، به دلیل آزادسازی ارز نهاده های دامی و افزایش چند مرحله ای قیمت ها لبنیات مصرف لبنیات به ویژه شیر 20 درصد کاهش یافته و کاهش آن در سبد مصرفی خانواده ها احساس می شود و از سوی دیگر کلسیم عمدتاً از طریق لبنیات به بدن می رسد و این کاهش در مصرف می تواند اثرات جبران ناپذیری بر روی کودکان، زنان باردار و مادران شیرده و همچنین افراد مسن داشته باشد. کمیسیون بهداشت برای حل این مشکل برای افراد مستضعف که توان مالی کافی ندارند، گفت: این موضوعی است که باید توسط نهادهای ذیربط بررسی بیشتری شود و علاوه بر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، کمیسیون کشاورزی نیز به این موضوع مرتبط است. این موضوع و از سوی دیگر شاید لازم باشد کمیسیون امنیت مجلس نیز وارد شود.
وی افزود: امروزه در سراسر دنیا استفاده از مکمل های کلسیم در صنایع مختلف غذایی از جمله غنی سازی آرد برای تهیه نان، اقلام مصرف انبوه در سبد غذایی خانواده و سایر محصولات غذایی رایج شده است.
شیخی در پاسخ به این سوال که آیا امکان دارد این نظارت از سوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس انجام شود تا صنایع غذایی ایران نیز از این مواد در تولید محصولات غذایی خود استفاده کنند؟ وی تصریح کرد: توجه به سلامت شهروندان همواره یکی از اولویت های اصلی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بوده و البته ممکن است پس از بررسی های لازم، دولت نیز به این موضوع رسیدگی کند تا بتوانیم شاهد اقدامات موثرتر و مثبت تری در این زمینه باشیم.
رئیس دیپلماسی سلامت مجلس افزود: بر اساس گزارش های ارائه شده از سوی مرکز پژوهش های مجلس، در صورت نیاز این موضوع را جزو اولویت های اصلی کمیسیون قرار می دهیم و بنابراین در صورت ابلاغ دولت، این پیشنهاد ارائه خواهد شد. به عنوان لایحه در مجلس بیماری خاموش و مهلک پوکی استخوان که شاهد افزایش مرگ و میر ناشی از آن هستیم، باید هشداری برای مسئولان برای اتخاذ تدابیر و برنامه ریزی برای پیشگیری از آن باشد. یکی از راه حل های ساده و کم هزینه، غنی سازی غذاها و محصولات خوراکی است. با کربنات کلسیم
لازم به ذکر است که کلسیم یک ماده معدنی ضروری است که همه موجودات زنده از جمله انسان برای ادامه زندگی به آن نیاز دارند. بدن نمی تواند به تنهایی کلسیم تولید کند و باید آن را از طریق غذا به دست آورد. لبنیات یکی از منابع مهم کلسیم است، اما به دلیل گرانی لبنیات، بهتر است کربنات کلسیم به نان اضافه شود و نان غنی شود. در دسترس ترین راه حل و در عین حال ارزان ترین راه برای تامین کلسیم بدن.
در ایران نیمی از زنان بالای 45 سال و 90 درصد زنان بالای 75 سال از درجاتی از تحلیل استخوان رنج می برند، به طوری که از هر دو زن، یک نفر و چهار مرد بالای 50 سال دچار تحلیل استخوان می شوند که یکی از مهم ترین دلایل آن می باشد. کمبود کلسیم در بدن
انتهای پیام