در حال حاضر وزارت نیرو مجوز ساخت نیروگاه خورشیدی 4000 مگاواتی را گرفته است و برآورد می شود ظرفیت تولید انرژی های تجدیدپذیر تا سال 1406 به 20000 مگاوات برسد.
به گزارش ای بی اس نیوز، در حال حاضر حدود 1020 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور وجود دارد که 800 مگاوات آن انرژی بادی و خورشیدی است. اما وزارت نیرو مجوز ساخت 4000 مگاوات نیروگاه خورشیدی را گرفته است که 3000 مگاوات آن به مرحله مناقصه رسیده و سرمایه گذاران مشخص شده و تا سال آینده 1000 مگاوات تولید برق از این محل خواهیم داشت.
همچنین بر اساس مصوبه ابلاغی وزارت نیرو به ستبا، صنایع انرژی بر که خواهان احداث نیروگاه تجدیدپذیر هستند، می توانند تحت شرایط ویژه از برق خود بهره مند شوند. این مصوبه به گونه ای است که برق تولیدی نیروگاه تجدیدپذیر را به صورت روان و پایدار در عرض 24 ساعت در اختیار صنایع قرار می دهد تا مشکل تولید نداشته باشند.
برای ساخت نیروگاه خودکفا، قرارداد سه جانبه بین ساتبا، توانیر و صاحب صنعت منعقد میشود و با توجه به میزان تولید انرژیهای تجدیدپذیر و همچنین مدت زمان مصرف برق، تضمین میشود که برق منظم و پایدار دریافت کنند. . کاهش و محدودیت ها، کاهشی در میزان برق تولیدی خود نخواهند داشت.
تاکنون صنایع مجوز ساخت نیروگاه خودران حدود 2000 مگاوات را گرفته اند و به دنبال مجوزهای مربوطه مانند محیط زیست، زمین و اتصال به شبکه برق برای شروع ساخت نیروگاه هستند. و حدود 700 مگاوات نیز پس از تایید هیات مدیره صنایع در دست مذاکره است و برای آنها نیز مجوز صادر خواهد شد.
بر اساس پیش بینی های انجام شده برای سال 1406 حدود 20 هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر و برای سال 1410 حدود 50 هزار مگاوات انرژی از این محل تولید می شود که در نتیجه امنیت انرژی افزایش می یابد و عدم تعادل بین تولید و مصرف در مدت زمان کوتاه تری از بین می رود. زمان. ، کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و حفظ محیط زیست. با کاهش سوخت هایی مانند گازوئیل، افزایش بهره وری انرژی و غیره. از جمله مسائل مهمی هستند که ما را به سمت استفاده بیشتر از انرژی های تجدیدپذیر سوق می دهند.
در سال 1390 حدود 60 میلیارد سوخت نیروگاه های حرارتی برای تولید برق مصرف شده است که حدود 38 میلیارد آن گاز و مابقی گازوئیل و نفت کوره بوده است، اما امروز پس از 10 سال، 88 میلیارد متر مکعب معادل سوخت مصرف کرده ایم. . ، یا حدود 70 میلیارد. گاز بود
در واقع طی 10 سال تولید انرژی نیروگاه های حرارتی 50 درصد و معادل سوختی که ما مصرف می کنیم 50 درصد افزایش یافته است. سال گذشته حدود 70 میلیارد متر مکعب سوخت مصرف شد. اینکه حداکثر میزان گاز قابل تحویل سالانه به وزارت نیرو تقریباً 75 میلیارد متر مکعب است و مابقی این گاز باید برای مصارف خانگی و صنعتی و غیره استفاده شود، در واقع وزارت نیرو نمی تواند. بدون توجه به موضوع انرژی های تجدیدپذیر به حیات خود ادامه می دهند.
بر اساس پیش بینی انجام شده در سال 1410، 125 میلیارد مترمکعب معادل سوخت مورد نیاز است که اگر در بهترین حالت 80 میلیارد گازرسانی شود، مابقی باید با گازوئیل و نفت کوره تامین شود که خسارات زیادی به محیط زیست وارد می کند. آسیب و آسیب به تجهیزات نیروگاهی و افزایش هزینه ها. این نیاز به تعمیر دارد، بنابراین شرایط به گونه ای است که باید موضوع انرژی های تجدیدپذیر را جدی بگیریم.
انتهای پیام