اجتماعی

توضیح درباره وقوع قتل های خانوادگی/لزوم اتخاذ تدابیر بیشتر برای کنترل خشم در خانواده ها • رکنا

رئیس پلیس فراجا در گفت و گو با ایلانا:


رئیس پلیس آگاهی کشور بر لزوم اقدامات بیشتر برای کنترل خشم و مقابله با آسیب های روانی در سطح خانواده تاکید کرد و گفت: آمار پلیس نشان می دهد که امسال نسبت به سال های گذشته آمار قتل های خانوادگی افزایش نداشته است. اما فقط تعداد گزارش های این قتل ها افزایش یافت.


تبیین فراوانی قتل های خانوادگی/ نیاز به اقدامات بیشتر برای کنترل خشم در خانواده ها

سردار «محمد قنبری» رئیس پلیس آگاهی فراجا در گفت وگو با خبرنگار رکنا به نقل از ایلنادر، در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به افزایش اطلاعات خانواده قاتلان طی چند ماه گذشته، آیا آمار پلیسی وجود دارد. وی با اشاره به اینکه کشور سابقه دارد یا نه، تصریح می کند: آمار پلیس نشان می دهد که امسال نسبت به سال های گذشته تعداد قتل های خانگی افزایش نداشته است، فقط تعداد گزارش ها افزایش یافته است. این قتل ها افزایش یافته است و به همین دلیل اخبار بیشتری در رابطه با این قتل ها در فضای رسانه ای مشاهده می شود اما روند کلی وقوع قتل های خانوادگی تغییر محسوسی نداشته است.

وی ادامه داد: از نظر پلیس نباید حتی یک قتل خانگی در کشور اتفاق بیفتد، دلیل افزایش آمار این قتل ها توسط پلیس این است که می خواهیم به دستگاه های مربوطه اطلاع دهیم که لازم است. باید تدابیری اندیشید تا تعداد این قتل ها در کشور کاهش یابد البته پیشگیری از قتل های خانگی تنها وظیفه پلیس نیست و موضوع قتل با دزدی یا سایر جرایم تفاوت اساسی دارد زیرا برای سایر جرایم تشدید برخورد با پلیس می تواند به کاهش تعداد جرایم کمک کند، اما در مورد قتل، به ویژه قتل های خانوادگی، وضعیت متفاوت است.

رئیس پلیس آگاهی فرجا ادامه داد: برای کاهش آمار قتل های خانگی در کشور همه نهادهای مسئول باید آسیب شناسی اساسی کنند چرا که قتل جرمی غیرقابل جبران است و حتی اگر پلیس اکثر قتل ها را حل کند. او قاتل را دستگیر می کند، اما طبیعتاً نمی تواند مقتول را زنده کند یا آسیب وارد شده به خانواده اش را جبران کند. بنابراین همه نهادهای ذیربط وظیفه دارند در زمینه های اجتماعی و روانی اقدامات لازم را برای کاهش فراوانی قتل های خانوادگی انجام دهند چرا که حتی یک قتل خانوادگی در کشور مورد قبول پلیس نیست.

قنبری با تاکید بر لزوم اتخاذ تدابیر بیشتر برای کنترل خشم و مدیریت آسیب‌های روانی در سطح خانواده، گفت: پلیس آگاهی کشور به منظور کاهش وقوع قتل‌های خانوادگی، مراکز روان‌شناسی جنایی را در مجتمع‌های خود ایجاد کرده است و کارشناسان این مراکز به منظور کاهش وقوع قتل‌های خانوادگی مراکز پس از وقوع این قتل ها، موارد مربوطه را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهند و علل قتل های خانوادگی را مشخص می کنند و همچنین راهکارهایی را برای اتخاذ تدابیر لازم در جهت رفع این علل پیشنهاد می کنند و پیشنهادات خود را به متولیان سلامت روان و سلامت اجتماعی و قضایی و قضایی واگذار می کنند. نهادهای قانونگذار باید تدابیری اتخاذ کنند.

وی در خاتمه تاکید کرد: علاوه بر راه اندازی مراکز روانشناسی جنایی در واحدهای پلیس آگاهی سراسر کشور، مراکز مشاوره و مددکاری در اکثر کلانتری ها و سایر کلانتری ها ایجاد شده است که یکی از مهمترین اهداف ایجاد این مراکز است. ارائه مشاوره به خانواده ها به منظور کاهش وقوع خشونت خانوادگی و در نتیجه کاهش احتمال وقوع جرم در سطح خانواده است. اما با وجود اقدامات پلیسی برای مقابله با آسیب های روانی در خانواده ها، سایر نهادهای مسئول نیز موظف هستند اقدامات خود را در این زمینه افزایش دهند تا شاهد بهبود کنترل خشم در سطح خانواده باشیم.





نرم افزار موبایل ایلانا

تلگرام خبری

اخبار خبرگزاری رکنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *