تفاهم نامه همکاری بین معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و شرکت پترو ایران به منظور ایجاد بستر توسعه اقتصاد دانش بنیان با تاکید بر نفت، گاز و انرژی های تجدیدپذیر امضا شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، روحالله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور در این دیدار با بررسی تلاشها برای نفوذ به صنایع دانشبنیان در صنعت نفت و خروج این صنعت از مرحله فروش نفت، گفت: نفت از منافع گرانبهای قلمرو و اقتصاد بدون نفت ما، این به معنای حذف مطلق این نعمت خدادادی از اقتصاد نیست، بلکه به معنای حذف خام فروشی و نفوذ نوآوری در این صنعت است. زمانی که منابع نفتی و دانش و توانایی استفاده از جوانان تحصیلکرده را به شیوه های نوآورانه در اختیار داریم، بدون اتکا به نفت خام. ما منبع زیرزمینی داریم بنابراین باید از این ظرفیت برای تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و ایجاد ارزش افزوده استفاده کنیم.
دهقانی فیروزآبادی ادامه داد: مسیر اقتصاد دانش بنیان از صنعت نفت می گذرد بنابراین این قرارداد با هدف تشکیل کنسرسیوم های دانش بنیان و حضور شرکت های نوآور و فناور در صنعت نفت امضا می شود. تکمیل زنجیره های ارزش در این حوزه یکی از اولویت های مورد حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با تاکید بر اینکه این تفاهم نامه ها با رویکرد عملیاتی و با هدف شکل گیری پروژه های بزرگ فناورانه با مشارکت شرکت های دانش بنیان این صنعت منعقد می شود، ادامه داد: انتظار دارم که در سال آینده و با جریان عملیاتی این توافقات، شاهد انعقاد قراردادهای جدی و اجرایی خواهیم بود.
وی افزود: اگر این نوع توافقات بتواند نتیجه و ارزش افزوده مناسبی را به همراه داشته باشد، دانشجویان و فعالان حوزه فناوری که دارای ایده های نوآورانه هستند نیز انگیزه پیدا می کنند تا ایده های خود را در مسیر دانش پیش ببرند. سال آینده از طریق باری تعالی تا 10 برابر اعتبار مالی و حمایتی برای تکمیل زنجیره ارزش در صنایع اختصاص خواهیم داد.
حمید ذوالفقاری سرپرست معاونت توسعه اقتصاد دانش بنیان نیز بر اراده قوی و عزم قاطع معاونت علمی برای اجرای نقش بنگاه های دانش بنیان در صنایع مختلف تاکید کرد و گفت: معاونت علمی ریاست جمهوری ، فناوری و اقتصاد دانش بنیان در تلاش است با ایجاد زمینه اتصال بنگاه های دانش بنیان به صنایع مختلف، زنجیره ارزش این صنعت را تکمیل کند.
وی خاطرنشان کرد: در بسته اول یکصد میلیون دلار ضمانت قرارداد پیش بینی شده است. پتروایران همچنین قابلیت های آب های عمیق خوبی دارد که می تواند کمک کند. در این قرارداد بازاریابی محاسبات دانش بنیان و تضمین خرید و موارد دیگر پیش بینی شده است.
سپهر سپهری، مدیرعامل شرکت توسعه پتروایران نیز در این مراسم با بیان اینکه پتروایران با استفاده از توانمندی های موجود خود در راستای تعریف پروژه های دانش بنیان گام بر می دارد، ادامه داد: این شرکت دارای مزیت هایی است که می تواند منجر به ایجاد مگا پروژه های بزرگ در ارتباط با پروژه های دانش بنیان حضور این شرکت در بین مشتریان محصولات و خدمات دانشبنیان، تجربه و سابقه طولانی در این صنعت و حضور در بازارهای بینالمللی از مزیتهایی است که منجر به توسعه مگاپروژههای فناوری میشود.
وی افزود: نفت یکی از صنایع درآمدزا و اشتغالزا است، اما این درآمدزایی با اجرای طرحهایی حاصل میشود که بازار و مشتری دارند. نیاز به جهت گیری و اتصال شرکت های دانش بنیان به صنعت نفت و حضور سرمایه گذاران در این حوزه احساس می شود. برای تحقق این امر نیاز به راهنما و نخ تسبیح داریم و معاونت علمی و فناوری به خوبی می تواند این نقش را ایفا کند.
قراردادهای 100 میلیون دلاری صنعت نفت با حضور کسب و کارهای دانش بنیان
به گفته معاون علمی ریاست جمهوری، بر اساس این تفاهم نامه همکاری، اکتشاف، توسعه، بهره برداری و سرمایه گذاری در صنایع نفت، گاز و انرژی های تجدیدپذیر با تاکید بر کسب و کارهای دانش بنیان توسعه می یابد.
از محورهای اصلی این تفاهم نامه همکاری می توان به تامین نیازهای صنعتی، گلوگاهی و راهبردی پتروایران با تعریف کلان پروژه های دانش و کنسرسیوم های دانش تخصصی در قالب قراردادهای همکاری به مبلغ تجمعی 100 میلیون دلار اشاره کرد.
دریافت خدمات و خرید تجهیزات و محصولات فناورانه حاصل از این قرارداد در چارچوب قوانین، مقررات و ضوابط لازم الاجرا در پتروایران از محورهای قرارداد همکاری است.
طرح توسعه و بهره برداری و تامین آب شرب از منابع آب عمیق (از جمله سیستان)، طرح احیای چاه های غیر فعال و کم بازده، طرح های دانش بنیان توسعه و اکتشاف میادین نفت و گاز، تضمین خرید و دانلود نرم افزار یکپارچه جمع آوری اطلاعات آنلاین و پردازش و بهینه سازی عملیات حفاری به صورت پکیج کامل، مکان یابی، ساخت و بازاریابی مته های PDC توسعه میدان منصورآباد و بانک، بازاریابی سیال مکمل جایگزین سیال کلسیم بروماید برای استفاده در چاه های فشار قوی یکی از محورهای این قرارداد همکاری است.
انتهای پیام