اخبار اقتصادی روز

توسعه فناوری های روز فرصت جدیدی برای بازاریابی محصولات معدنی کشور است


در بازارهای جهانی کالا، از آنجایی که دنیای صنعت و فناوری مدرن هر روز به مواد معدنی نیاز بیشتری خواهد داشت، همچنان فرصت ایجاد بازاری برای کالاها و مواد معدنی از ایران وجود دارد و می توان با تدوین استراتژی از این فرصت استفاده کرد.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، بر اساس آمار اعلام شده از سوی نهادهای دولتی، شرکت های فعال در حوزه معدن و صنایع معدنی 4 میلیون و 688 هزار تن انواع محصولات به ارزش حدود 952 میلیون دلار صادر کردند. در فروردین ماه سال جاری در مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی 55 درصد و از نظر ارزشی 12 درصد افزایش داشته است.

علیرغم ارزیابی مثبت از فعالیت بخش معدن در مدت مذکور، کارشناسان بر این باورند که اکثر آمارهایی که برای وضعیت اقتصادی بخش معدن ذکر می شود، مانند صادرات یا واردات این بخش، با اطلاعات مرتبط همراه است. به صنعت معدن.

از سوی دیگر زنجیره صنایع معدنی کشور وضعیت نسبتا مطلوب تری نسبت به معدن دارد و در صادرات نیز آمار بالایی را به خود اختصاص داده است. بنابراین وضعیت صادرات این بخش بر آمار تجارت عمومی بخش معدن و معدن تاثیر دارد.

اگرچه باید بررسی های دقیقی برای تعیین دقیق سهم بخش معدن در آمار صادرات گزارش شده انجام شود، اما به طور کلی صادرات بخش معدن را باید بسیار محدودتر از صنعت معدن در نظر گرفت. اگر نگاهی دقیق به آمار اعلام شده از صادرات معدن و صنایع معدنی در فروردین ماه سال جاری داشته باشیم، می توان دریافت که محصولات زنجیره فولاد سهم بسزایی در صادرات دارند.

کمبود نقدینگی، پاشنه آشیل معدن

سعید صمدی، دبیر انجمن زغال سنگ ایران در گفتگو با خبرنگار آنا درباره وضعیت صادرات بخش معدنی اظهار کرد: یکی از موضوعات مهم در بحث صادرات توجه به قیمت های جهانی است. قیمت های جهانی به ویژه در بخش معدن و صنایع معدنی نقش مهمی ایفا می کند و یکی از عوامل مهم ارزیابی وضعیت کسب و کار این بخش است. طی چند ماه گذشته، اکثر کالاها و مواد معدنی به دلیل کاهش قیمت‌های جهانی با کاهش قیمت مواجه شده‌اند. این اتفاق باعث شد که صادرکنندگان فعال در این زمینه نسبت به سال گذشته شرایط خوبی نداشته باشند. حتی قیمت داخلی برخی از مواد معدنی از قیمت جهانی آنها بیشتر است. از سوی دیگر، هیچ چشم‌اندازی برای پیش‌بینی وضعیت صادرات کالا در ماه‌های آینده وجود ندارد. بنابراین به طور کلی می توان گفت که تجارت خارجی در بخش معدن به خوبی پیش نمی رود.

این فعال معدنی خاطرنشان کرد: نیاز به نقدینگی در فعالیت های معدنی اکثر فعالان معدنی را به سمت صادرات سوق داده است و این افراد حتی در شرایط نامساعد مجبور به صادرات کالاهای خود هستند. این نوع رویدادها را نمی توان نتیجه مثبتی در تجارت معدن و صنایع معدنی دانست.

سیاست های پشتیبانی

برای تصمیم گیری صحیح و مدیریت کارشناسانه حوزه های مختلف و مهم اقتصادی، باید با هر بخش به شیوه ای خاص برخورد کرد. بخش معدن نیز به عنوان یکی از محافل مهم و کارآمد اقتصادی نیازمند توجه ویژه و منحصر به فردی است.

معدن موتوری برای تولید ارزش افزوده است و می تواند محرک اقتصادی در همه ابعاد باشد. حوزه معدن اهرمی برای ورود فعالان و بسترسازی برای شکل گیری بازارهای جدید است و این موضوع را می توان مهم ترین ارزش آفرینی معدن نامید. در صورت شناسایی یک ماده معدنی واجد شرایط و با ارزش در کشور می توان زنجیره های مرتبط با آن را شناسایی و صنایع پایین دستی را تشکیل داد. به این ترتیب ارزش افزوده جدیدی در کشور ایجاد شده و با پرداخت هزینه های آن، منافع اقتصادی بی شماری به وجود آمده است.

توسعه فن آوری های مدرن و تجاری سازی محصولات معدنی

از سوی دیگر باید در نظر داشت که دیجیتال مارکتینگ، کسب و کارهای امروزی با انقلاب تکنولوژیک همراه بوده و فرصت های بی شماری در زمینه صادرات ایجاد شده است که با توسعه بازارهای رقابتی، دنیای صنعت مدرن و فناوری هر روز به مواد معدنی بیشتری نیاز خواهد داشت و دقیقاً همان فرصتی است که می توان در زمینه مواد معدنی و صنایع مرتبط با بازاریابی جهانی از آن بهره برد.

با وجود شرایط نامناسب قیمتی در بازارهای جهانی کالا، همچنان فرصت ایجاد بازار برای مواد و محصولات معدنی ایران وجود دارد و با تدوین سیاست های مناسب می توان به این اهداف دست یافت. نه تنها فعالان معدنی، بلکه کارشناسان اقتصادی نیز بر این باورند که با گسترش صادرات در حوزه معدن و معدن، کسب ارز و تکمیل زنجیره ارزش و همچنین رونق معدن نتایج مثبتی در آینده خواهد داشت.

امید است در ماه های آینده شاهد روند رو به رشد این بخش چه در تجارت داخلی و چه در تجارت خارجی باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *