توافق هفتگانه وزارت نیرو و فولادسازان
در جلسه رایزنی انجمن فولاد با وزیر نیرو و مدیرکل وزارت نیرو، صمت، ضمن بحث و تبادل نظر پیرامون موضوعاتی مانند مدیریت بهتر محدودیت های الکتریکی فولادسازان، زمینه سازی برای ساخت 5000 واحد جدید. نیروگاه مگاواتی توسط بخش خصوصی فولاد سرانجام توافقنامه هفت ماده ای بین وزارت نیرو و انجمن فولاد منعقد شد.
بر اساس بیانیه انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران به ای بی اس نیوز، در دیدار انجمن فولاد با وزیر نیرو که با حضور معاونان وزیر، مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران و مدیرکل وزارت نیرو، موضوعات مهمی از جمله استفاده از مشاوره تخصصی انجمن فولاد در مدیریت مورد بحث و بررسی قرار گرفت. محدودیت های بهتر برق برای فولادسازان، زمینه سازی برای ساخت 5000 مگاوات نیروگاه جدید توسط صنعت فولاد خصوصی. بخش، تمهیدات و تعهدات وزارت نیرو برای تامین خودکفایی نیروگاه های برق در صنعت فولاد و همکاری وزارت نیرو برای تولید حداکثری فولادسازان در ساعات کم پیک و در پایان، کنوانسیون هفت هفته ای بین وزارت نیرو و انجمن فولاد.
در پایان این جلسه رایزنی با دستور وزیر نیرو مقرر شد جلسات کارشناسان سه جانبه بین وزارتخانه های نیرو و حراست و انجمن فولادسازان ایران به صورت مستمر برای اصلاح محدودیت های تامین برق کارخانه های فولادی برگزار شود. . .
فولادسازان بخش خصوصی نیروگاه جدید 5000 مگاواتی می سازند
سیدرسول خلیفه سلطانی – دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران – در خصوص نتیجه این جلسه همفکری گفت: مدیریت بهتر محدودیتهای برق توسط وزارت نیرو در تعامل با وزارت ایمنی و انجمن فولاد باعث کاهش قیمت برق شد. تابستان 1401 نسبت به تابستان 1400. 50 درصد از تولید فولاد به دلیل محدودیت های برق از دست رفت. این در حالی است که اگر چنین تعاملی وجود نداشت، صنعت فولاد متحمل زیان های سنگین چند میلیارد دلاری بیشتر از آن می شد.
به گفته وی، در این جلسه پنج توافقنامه مهم بین انجمن فولادسازان و وزارت نیرو منعقد شد که به شرح زیر است:
1- برای جبران کاهش تولید در ساعات اوج مصرف مجاز است در ساعات کم مصرف برق بیش از تقاضای خریداری شده مصرف شود.
2- تعهد وزارت نیرو مبنی بر عدم اعمال محدودیت در مصرف برق نیروگاه های خودران.
3- ایجاد تعامل سه جانبه بین وزارت نیرو، وزارت حراست و انجمن فولاد برای تعدیل و بهینه سازی محدودیت های الکتریکی فولادسازی.
4- تعهد وزارت نیرو به یکسان سازی نرخ گاز مصرفی نیروگاه های خود نیرو و سایر نیروگاه ها.
5- حمایت وزارت نیرو از واگذاری ذخایر کوچک و متوسط گاز کشور به بخش خصوصی به ویژه صنعت فولاد به منظور تامین برق مورد نیاز این صنعت.
6- همکاری و حمایت وزارت نیرو در صادرات برق تولیدی نیروگاه های خود نیرو در مدت هشت ماه سال.
7- زمینه سازی برای احداث 5000 مگاوات نیروگاه جدید خودکفا در بخش خصوصی فولاد با محوریت انجمن.
مثلث بهبود برای مدیریت محدودیت های الکتریکی صنعت فولاد
در این دیدار امین ابراهیمی – نایب رئیس انجمن فولاد – نیز گفت: الگوی همکاری وزارت نیرو، وزارت فولاد و انجمن در سال گذشته تجربه خوبی برای مقابله با محدودیت های تامین برق در کشور بوده است. صنعت فولاد ، و لازم است امسال نیز این تجربه مثبت تکرار شود تا بتوانیم محدودیت ها را به بهینه ترین شکل ممکن پشت سر بگذاریم.
اهمیت تعرفه گاز برای سرمایه گذاری اقتصادی برق
بهادر اهرمیان، عضو هیئت مدیره انجمن فولادسازان ایران نیز در این نشست خاطرنشان کرد: به منظور توسعه سرمایه گذاری در صنعت برق، تسهیلات و اوراق قرضه دولتی و وزارت نیرو به ویژه عدم اعمال محدودیت برای سرمایه گذاران خودسر. نیروگاه های کافی شامل تعرفه های ترجیحی و یکسان گاز برای همه نیروگاه ها بسیار مهم و ضروری است و به عنوان مبنایی برای صادرات برق توسط سرمایه گذاران بخش خصوصی است. خوشبختانه وزیر نیرو با توصیه انجمن موافقت کرد و در برخی موارد تعهد و در برخی موارد حمایت می شود.
شرایط یک شرکت خاص نباید مبنای تصمیم گیری صنعت فولاد باشد
احمد دنیا نور – بازرس انجمن فولاد – نیز گفت: تولید سالانه فولاد کشور از 380 هزار تن در سال 57 به بالای 30 میلیون تن رسیده است که دستاورد بزرگی برای کشور است. صنعت فولاد با وجود اینکه یکی از صنایع پرافتخار و قدرتمند کشور است، مظلوم است و متأسفانه نگاه این صنعت به طور خاص معطوف به یک تجارت بزرگ و دوم تامین کسری بودجه و سایر هزینه ها از طریق این صنعت است.
وی افزود: بنابراین نیاز است در این چشم انداز بازنگری شود و شرایط بخش خصوصی صنعت فولاد در مرکز تحلیل، تصمیم گیری و تصمیم گیری قرار گیرد تا اهداف این صنعت واقع بینانه و واقع بینانه باشد. به طور پایدار به دست آورد؛ لذا در این جلسه وزیر نیرو قول مساعدی در این خصوص داد.
از فرصت هماهنگی مجلس برای توسعه زیرساخت های انرژی صنعت فولاد استفاده شود
در پایان نادر سلیمانی عضو هیأت عامل انجمن تولیدکنندگان فولاد ضمن اشاره به نشست اخیر فولادی ها با رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس و تمهیدات انجام شده، توسعه میادین گازی توسط اتحادیه را مورد توجه قرار داد. بخش خصوصی برای تقویت تولید برق به عنوان یک نیاز برای کشور و وزیر نیرو خواست از فرصت آماده سازی مجلس برای تصویب قانونی این موضوع استفاده کند و از پیشنهادات انجمن در این زمینه حمایت کند.
وی با تاکید بر اینکه رشد و توسعه صنعت فولاد جلوتر از زیرساخت ها است، ابراز امیدواری کرد: با تداوم تعامل وزارت نیرو، وزارت حراست و انجمن فولاد می توان با تامین اهداف تولید فولاد در سال 1404 به اهداف خود دست یافت. زیر ساخت.
انتهای پیام