معاون اول رئیس جمهور در افتتاحیه ششمین نمایشگاه واردات چین 6 پیشنهاد برای تقویت الگوی جدید تجارت جهانی و 5 قابلیت ویژه ایران برای توسعه سرمایه گذاری را تشریح کرد.
به گزارش ای بی اس نیوز، محمد مخبر که پنجمین مقام ارشد حاضر در افتتاحیه بود، جنایات جنگی رژیم صهیونیستی که منجر به کشته شدن بیش از 10 هزار نفر در غزه شده است را محکوم کرد و از جامعه جهانی خواست تا برای پایان دادن به این جنایات تلاش بیشتری انجام دهد. وی در این سخنرانی به تشریح زمینه ها و شرایط جدید اقتصاد جهانی از جمله به اشتراک گذاری فرصت های ملی با سایر نقاط جهان، حمایت از توسعه کلی نظام تجاری چندجانبه برای تنظیم قوانین بین المللی، حفظ ثبات زنجیره های صنعتی و عرضه پرداخت. . جهان، ایجاد شهرهای مرکز مصرف، توسعه تجارت الکترونیک و ایجاد سیستم های لجستیکی مدرن؛ به عنوان 6 پیشنهاد برای تقویت مدل جدید تجارت جهانی فهرست شده است.
مخبر در ادامه سخنان خود مزیت های جغرافیایی، منابع و ذخایر طبیعی، نیروی کار جوان و توسعه انسانی بالا، تنوع اقلیمی و دستاوردهای علمی و فناوری را 5 توانایی ویژه ایران برشمرد و از همه کشورها برای توسعه دعوت به همکاری کرد. سرمایه گذاری .
متن کامل سخنان معاون اول رئیس جمهور در افتتاحیه ششمین نمایشگاه بین المللی واردات چین به شرح زیر است:
“به نام خدا. عالیجنابان، نخست وزیران، وزرای نخست وزیر جمهوری خلق چین، روسای سازمان های بین المللی، روسای هیئت ها، خانم ها و آقایان، برای حضور در این مراسم باشکوه که به مناسبت افتتاحیه ششمین روز جهانی چین. نمایشگاه واردات و مجمع اقتصادی بین المللی Khun Chiao. “این تاسیس شده است، من بسیار خوشحالم. من صمیمانه به دولت و مردم چین به ویژه برگزار کنندگان این نمایشگاه برای این رویداد مهم تبریک می گویم و برای او آرزو می کنم. با آرزوی سلامتی، در عین حال نمی توان از حادثه غم انگیز، تروریستی و نسل کشی غزه چشم پوشی کرد، مردم بی دفاع و مظلوم غزه، بدون آب و غذا، وحشیانه ترین حملات رژیم غاصب را با اقدامات غیرانسانی اخیر خود متحمل می شوند. رژیم صهیونیستی با اقدامات علیه مردم بی گناه غزه بیش از 10 هزار نفر از جمله 4000 کودک و 3000 زن را به قتل رسانده است. اقدامی بیسابقه که جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت است. پایان فوری کشتار مردم تحت ستم، ارسال کمک های بشردوستانه و رفع محاصره غزه باید از مهمترین اولویت ها در مجامع بین المللی باشد.
اما رویداد مهم نمایشگاه شانگهای; فرصت حضور در این نمایشگاه را مغتنم شمرده و توجه شما را به چند نکته جلب می کنم: اقتصاد جهانی که به دلیل شیوع ویروس کرونا و کاهش تعاملات اقتصادی دچار رکود شده است. به سطح قبلی خود بازگشته است و شاهد دگرگونی اقتصاد جهانی و ورود آن به عصر جدید هستیم. در عصر جدید، آسیا و خاورمیانه جایگاه ویژهای در شکلدهی به اقتصاد جهانی دارند و مشارکت فعال کشورها در تعریف پروژهها و همکاریهای متقابل نشان از این مهم دارد. در این راستا دولت جمهوری اسلامی ایران نیز با تقویت روابط با کشورهای هدف و همسایگان خود و استفاده از دیپلماسی چندجانبه و عضویت در سازمان همکاری شانگهای و بریکس به دنبال مشارکت و همکاری در اقتصاد و تجارت جهانی است.
خانم ها و آقایان!
انقلاب صنعتی چهارم که به ارتباطات، اتوماسیون، فناوریهای پیشرفته تولید و هوش مصنوعی اشاره دارد، در حال تغییر پایههای اقتصادی است. دیجیتالی شدن فضای کسب و کار و لزوم توجه بیشتر کشورها به تربیت نیروی انسانی متخصص با مهارت های جدید از پیامدهای انقلاب صنعتی چهارم است. این امر منجر به بررسی مسیرهای آموزشی، توسعه مهارت ها و تغییرات ساختاری بلندمدت شده است.
از سوی دیگر، یکجانبه گرایی فزاینده جریان تجارت بین المللی را تهدید می کند. جنگ تجاری بین کشورهای مختلف و تحریم های اقتصادی که به معنای واقعی تروریسم اقتصادی است، موانعی را بر سر راه جهانی شدن اقتصاد ایجاد می کند.
امروزه مشکلات اقتصادی با یک کشور قابل حل نیست و بنگاه های اقتصادی نمی توانند مستقل از این چالش ها رشد و پیشرفت خود را تضمین کنند.
آقایان عالی!
اقتصاد کنونی با ویژگی ها و چالش هایی که دارد باید مدل های کسب و کار را بر اساس این تحولات بازتعریف کند و نمی توان کسب و کار را بر اساس مدل های قبلی انجام داد.
از این گذشته، تعریف کنونی تجارت جهانی نتوانسته کشورهای جهان را در برگیرد و باید الگوی تجاری جدیدی برای تضمین منافع عمومی جامعه بشری یافت.
من؛ از شما دعوت میکنم چشماندازهای آینده جهانی را بر اساس ایجاد مدلها و الزامات تجارت اینترنتی با معنای جدید آن ترسیم کنید.
به اشتراک گذاشتن فرصت های ملی با سایر نقاط جهان، حمایت از توسعه همه جانبه سیستم تجاری چندجانبه برای تنظیم قوانین بین المللی، حفظ ثبات زنجیره های صنعتی و عرضه جهانی، ایجاد شهرهای مراکز مصرف بین المللی، توسعه تجارت الکترونیک، ایجاد سیستم های لجستیک مدرن. ; از جمله پیشنهادات، تقویت مدل جدید تجارت جهانی است.
ایران کشوری با ظرفیت های بسیار عالی است. در حال حاضر از نظر کل ذخایر نفت و گاز رتبه اول، از نظر تنوع معدنی هفتم، از نظر ذخایر مس پنجم، از نظر وسعت و جمعیت در میان 18 کشور برتر جهان و نوزدهمین اقتصاد بزرگ در جهان است. جهان در مورد برابری قدرت خرید از نظر توسعه انسانی به دلیل ترکیب سن جوان و تحصیلکرده در زمره کشورهای «بالای توسعه انسانی» قرار می گیرد.
از نظر جغرافیایی با داشتن مرز زمینی و دریایی با 15 کشور و جمعیتی بالغ بر 600 میلیون نفر، در مرکز ارتباط خاورمیانه، آسیا و اروپا قرار دارد.
ایران با 2700 کیلومتر مرز دریایی، سواحل طولانی، وجود بنادر اقیانوسی چابهار و جاسک، وجود کریدور بین خلیج فارس، دریای عرب و دریای خزر و همچنین زیرساخت های ترانزیتی در مسیر جاده ابریشم. از نظر موقعیت ژئوپلیتیکی خود به عنوان پل تاریخی و اقتصادی، شرق و جنوب شرق آسیا را به اروپا و بالعکس متصل می کند.
ایران در زمینه انرژی در زمینه تولید انواع تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی، پالایشگاه ها، نیروگاه ها، انواع کاتالیست ها و نوسازی و بازسازی مجتمع های پالایشگاهی از توانمندی های بالایی برخوردار است. به همین دلیل است که ما در اینجا تمایل خود را برای صادرات خدمات فنی و مهندسی در زمینه های ذکر شده اعلام می کنیم.
علاوه بر این، ایران که از نظر ذخایر طبیعی و معدنی در رتبه هفتم جهان قرار دارد، نه تنها بسیاری از نیازهای ملی را تامین می کند، بلکه با صادرات محصولات معدنی به ویژه فلزات به بسیاری از صنایع در محیط بین المللی کمک می کند. بدون شک سرمایه گذاری در معادن ایران و همچنین زیرساخت های فرآوری آن به ثبات زنجیره تامین کمک می کند.
پیشرفت کشورمان در زمینه های درمان، تولید دارو و تجهیزات پزشکی، رادیوداروها، نانو، بیو، سلول های بنیادی، هوافضا، مخابرات و ارتباطات تنها بخشی از دستاوردهای علمی و فناوری است. همه می دیدند که جمهوری اسلامی ایران در فضای تحریم ناعادلانه ماهواره های بومی خود را به دست توانای این سرمایه های انسانی جوان در فضا قرار داد. ما آمادگی داریم همکاری خود را با علاقه مندان در زمینه های علمی و فناوری گسترش دهیم.
تنوع اقلیمی چهار فصل، تنوع محصولات کشاورزی و مزیت های بخش گردشگری از دیگر قابلیت های بزرگ ایران برای توسعه تجارت بین کشورهاست. در این راستا شرایط جغرافیایی و تعداد روزهای آفتابی فرصت بسیار خوبی را برای سرمایه گذاری در تولید انرژی های تجدیدپذیر در ایران فراهم کرد که از همه دعوت می کنم.
ایران با بهرهگیری از توانمندیها و تعیین دقیق موقعیت خود، بر اساس رویدادهای نظام بینالملل، توانست نقش مهمی در روندهای منطقهای و بینالمللی ایفا کند و همانطور که انتظار میرفت، نقشی راهبردی در هدایت تحولات آینده جهانی ایفا کند.
غرفه ملی جمهوری اسلامی ایران امروز در نمایشگاه بین المللی واردات چین نصب می شود. برخی از شرکت های بزرگ ایرانی در این نمایشگاه حضور دارند و بخشی از توانمندی های خود و توانمندی های ایرانی را به نمایش خواهند گذاشت. همه شما را به بازدید از آن دعوت می کنم. با تشکر”
انتهای پیام