بنابراین اینترنت ماهواره ای در ایران از یک طرف از نظر قیمت برای کاربران خانگی مناسب نیست، از طرف دیگر تجهیزات آن قاچاق است و دسترسی به آن مشکل است. اگر وارداتی باشد باید ببینیم این شرکت آمریکایی خودش به ایران سرویس می دهد یا خیر. یا خیر، زیرا محل این دستگاه ها قابل شناسایی است. و پیگیری هست و اینطور نیست که بتونه به اسم کاربر ترکیه ای بخره و تو ایران بتونه ازش استفاده کنه، باید دید شرکت چقدر محدودیت ایجاد میکنه. مهمتر از آن، کشور ما حتی در صورت تصویب طرح حفاظتی که از آزادی کامل اینترنت جلوگیری کند، اجازه این سرویس را نخواهد داد.
به گزارش ای بی اس نیوز، در تعریف اینترنت ماهواره ای آمده است که کاربر برای دریافت آن باید از تجهیزات خاصی یعنی دیش و گیرنده استفاده کند. در صورت فراگیر شدن این نوع اینترنت، هنوز برای رسیدن به این مراحل به خصوص در ایران زود است.
بنابراین استفاده از اینترنت ماهوارهای نیازمند زیرساخت اینترنت ماهوارهای در داخل کشور است و هرگونه فرآیند استفاده از اپلیکیشن یا فایل برای دسترسی به اینترنت ماهوارهای مردود است. همچنین خاطرنشان می شود که به زودی خبری از اینترنت ماهواره ای نخواهد بود.
طی روزهای اخیر فایلها و اپلیکیشنهایی در فضای مجازی منتشر شده که به کاربران نوید دسترسی به اینترنت ماهوارهای و استارلینک را میدهد، در حالی که طبق هشدار کارشناسان، آنها را بیفایده و البته خطرناک توصیف کردهاند.
به عبارت دیگر، همزمان با انتشار این خبر، تعدادی APK (برنامه اندرویدی) معروف به دسترسی به اینترنت ماهواره ای Starlink که جعلی هستند در حال توزیع است و کارشناسان هشدار می دهند که کاربران نباید هیچ فایلی را بدون بررسی و اطمینان از آن دانلود و نصب کنند. اصیل است .
بر اساس این گزارش، مدتی است که وعده اینترنت ماهواره ای برای ایرانیان مطرح شده است و همین امر باعث شده تا عده ای به دنبال راهی برای استفاده از آن باشند و در پی انتشار این خبر، فایل ها و اپلیکیشن هایی با استارلینک عنوان و اپلیکیشن فایل دسترسی به اینترنت در برخی از کانال های تلگرامی منتشر شده و کارشناسان امنیت سایبری این فایل ها را بی فایده و البته خطرناک توصیف کرده اند.
انتهای پیام
پس از اعلام جهانی شدن اینترنت ماهواره ای اسپیس ایکس، بازار کلاهبرداری در شبکه های اجتماعی نیز داغ شد، اما شرایط متعددی برای استفاده از سرویس اینترنت ماهواره ای وجود دارد که اولین آن خرید تجهیزات برای اتصال به استارلینک در صورتی که کشورمان مجاز به استفاده از Importing نباشد، است. این تجهیزات کالای قاچاق محسوب می شود که ممکن است خرید، فروش و استفاده در داخل ایران جرم محسوب شود و قیمتی بالاتر از 500 دلار اولیه داشته باشد.
علاوه بر موارد ذکر شده، سایتی نیز وجود دارد که اتصالات فعال Starlink را نشان می دهد، اما اطلاعات این سایت مبتنی بر گزارش خود است و متاسفانه انتشار عکس در فضای مجازی بسیاری از کاربران را در دام بدافزار به سرعت در آورده است. از Starlink استفاده کنید در حالی که اپلیکیشن هایی با این عنوان بدافزار هستند و توصیه می شود به هیچ عنوان آن ها را نصب نکنید.
به گفته کارشناسان در زمان واردات این تجهیزات برای استفاده از سرویس و دریافت کیفیت مطلوب اینترنت ماهواره ای باید آنتن به سه ماهواره به طور همزمان متصل شود. این ماهواره ها هنوز آنقدر در فضای ایران و سراسر کشور نیستند که آنتن ها را به هر سمتی برای اتصال به سرویس بچرخانند. سایتی برای ثبت این سرویس وجود دارد که به وب سرویس های مبتنی بر موقعیت مکانی گوگل متصل است و نام هر کشور و شهر ایران نیز در این لیست گنجانده شده است.