به گزارش ایلنا، محمدرضا کریمی صارمی، نایب رئیس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در گفت و گو با ستاد اطلاع رسانی و رسانه سی و پنجمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان، با تاکید بر اینکه در حال حاضر تولیدکنندگان آثار زیرا کودکان و نوجوانان به سمت سینما روی آورده اند. : تقویت جشنواره فیلم کودک باعث احیای سینمای کودک و نوجوان می شود. اگرچه تلاش های زیادی در این زمینه صورت گرفته است، اما تلاش شده تا تعادلی بین سینمای بدنه و سایر تولیدات این ژانر ایجاد شود. اما متاسفانه مشکلات همچنان پابرجاست. عده ای فکر می کنند این سینما بلیط فروشی ندارد. با پیشرفت تکنولوژی و افزایش هزینه ها، برخی از افراد دیگر نمی توانند بدون باجه بلیط در تئاتر کار کنند. در گذشته هزینه ساخت آثار کودک و نوجوان نسبت به سینمای بدنه ارزانتر بود و بیشتر فیلمسازان به تولید در این سینما روی آوردند، اما امروزه سینمای کودک با سینمای حرفهای متفاوت نیست، شاید به عناصر تخیل و فانتزی بیشتری نیاز دارد. و هزینه ها افزایش می یابد اما به دلیل نبود زیرساخت خبری از عرضه و فروش نیست.
کریمی صارمی ادامه می دهد: در ابتدا بسیاری از فیلمسازان کودک و نوجوان می ترسیدند که مردم فیلم ما را نبینند اما اکنون مسائل اقتصادی نیز به این موضوع اضافه شده است. فیلم های اکران نشده زیادی برای کودکان و نوجوانان در کشور داریم که مشکل ساز شده است. البته زیرساختی برای عرضه آثار کودک و نوجوان در کاربردهای مختلف وجود نداشت و به همین دلیل پلتفرمها نتوانستند کار زیادی در این زمینه انجام دهند.
نایب رئیس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: کودکان و نوجوانان جایگاه ویژه ای در دنیا دارند اما همچنان در خلاقیت محصولات خود خلاء داریم. سینما دیگر چیز متفاوتی نیست و باید به دنبال راه های جدیدی برای جذب مخاطب باشیم.
وی همچنین درباره استفاده از امکانات دولتی و سینماهای موجود برای اکران فیلم های کودک و نوجوان بیان کرد: طرحی به نام «سینما دانش آموزی» طراحی کردیم که بر اساس آن تقریباً 120 سالن سینمایی متعلق به آموزش و پرورش در چرخه اکران قرار می گیرد. از فیلم های کودک این سالنها به امکانات پخش DCP مجهز نیستند و همچنین تقریباً 500 سالن نمایش وزارت آموزش و پرورش را شناسایی کردهایم که شرایط لازم برای نمایش فیلم را دارند اما فاقد سیستمهای پخش مدرن هستند. بسیاری از سینماهای مدرن و قدیمی در سراسر جهان وجود دارند که فیلم ها را با بهترین کیفیت نمایش می دهند. قرار نیست همه چیز را فدای فناوری کنیم، اما اگر یک تئاتر خوب، فیلمی را، حتی با یک ویدئو پروژکتور خوب، در یک زمان خاص نمایش دهد، مردم با آن هماهنگ می شوند. باید به این سوال خیلی جدی فکر کنیم، اگر فکر می کنیم سینما یک سرگرمی است و سینمای کودک در حوزه آموزش نقش یا جایگاهی دارد، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، وزارت آموزش و پرورش، این حوزه حوزه هنری، سازمان سینمایی و بنیاد سینمایی فارابی باید دست به دست هم دهند و برای رسیدن به این هدف دست به دست هم دهند.
این کارگردان خاطرنشان کرد: بیشتر فیلمنامه هایی که این روزها نوشته می شود مربوط به دهه 60 است و این موضوع نیاز به چیدمان زیادی دارد. به علاوه، فیلم ها یا درباره بچه ها هستند یا برای بچه ها ساخته شده اند، بنابراین تعادلی بین این دو نداریم. آثار ما؛ این تعادل را باید در جایی پیدا کرد. ما در سینما به همه ژانرها نیاز داریم، بنابراین باید آنها را بسنجیم و بر اساس نیاز مخاطب درک کنیم.
وی در پایان درباره برگزاری جشنواره فیلم کودک و نوجوان در اصفهان گفت: ۲۸ سال است که دبیر جشنواره پویانمایی بوده ام و در این سال ها در جشنواره های مختلفی شرکت کرده ام و داوران زیادی را به عهده داشته ام. جشنواره به چند چیز نیاز دارد. اول زمان و دوم بودجه که باید به موقع تزریق شود. ثبات در تشکیلات و تشکیلات نیز از دیگر معیارهای جشنواره است. هر جشنواره برای تبدیل شدن به جشنواره به 3600 شغل نیاز دارد. بنابراین تقویت جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان در دوران کنونی بیش از هر زمان دیگری ضروری است.
سی و پنجمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان به دبیری مجید زین العابدین و با مشارکت سازمان سینمایی، سینما فارابی از 25 تا 20 اردیبهشت ماه سال جاری (16 تا 12 مهرماه 1392) در اصفهان برگزار می شود. بنیاد و شهرداری اصفهان.