پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

تقاضای برخورد قاطع با جویندگان گنج و باندهای قاچاق

انجمن باستان شناسی ایران و انجمن علمی باستان شناسی ایران در بیانیه ای مشترک در حمایت از تشکیل «کارگروه مبارزه با گنج یابی» خواستار برخورد قاطع و جدی با غارتگران و باندهای قاچاق میراث فرهنگی ایران شدند.

به گزارش ای بی اس نیوز، انجمن باستان شناسی ایران و انجمن علمی باستان شناسی ایران با صدور بیانیه ای مشترک از پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، پژوهشکده باستان شناسی، انجمن حقوقی و سایر سازمان های مرتبط برای تشکیل «خزانه داری» حمایت کردند. “. کارگروه شکار».در این اطلاعیه از مراجع قضایی و انتظامی اعم از قوه قضائیه، یگان حفاظت میراث فرهنگی، فرماندهی انتظامی کشور و سایر نهادهای قانونی ذیربط درخواست شده است با غارتگران و باندهای قاچاق فرهنگی ایران برخورد قاطع و جدی داشته باشند. میراث

متن این بیانیه که از سوی روابط عمومی انجمن باستان شناسی ایران در اختیار رسانه ها قرار گرفته است به شرح زیر است:

ایران به عنوان یکی از کهن ترین تمدن های جهان و به ویژه به عنوان کشوری با هزاران مکان و بنای تاریخی در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) در معرض حفاری های غیرقانونی و قاچاق اموال فرهنگی برای مقاصد تجاری قرار گرفته است. برای سال ها، چه به صورت انفرادی، گروهی یا از طریق باندهای غیرقانونی. تشکیلاتی وجود دارد و متأسفانه این اعمال شنیع همچنان ادامه دارد و تاکنون هیچ اقدام قانونی موثری برای برچیدن کاسبان ضد میراث انجام نشده و یا حداقل اقدامات انجام شده بسیار زیاد بوده است. ناکافی امروز این تشکل های فریبنده گنج یاب و غارتگران بناهای تاریخی به جایی رسیده است که به مدیران رسمی کشور از جمله رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی، گروه باستان شناسان، برخی از انجمن های میراث کشور و … توهین و توهین کرده اند. مدیران اجرایی میراث فرهنگی کشور

ما امضاکنندگان این بیانیه بر این باوریم که رها شدن فضای مجازی در حوزه میراث فرهنگی در سال‌های اخیر، علی‌رغم نامه‌ها و اعلامیه‌های سازمان‌ها و نهادهایی مانند انجمن باستان‌شناسی و انجمن باستان‌شناس ایران، موجب تحریک شده است. عده ای با اظهارات پوچ و عوام فریبانه به دنبال سودجویی و سوء استفاده از آن هستند. آنها ابتکار عمل را به دست می گیرند و حتی آشکارا حفاری های غیرقانونی در اماکن تاریخی ایران انجام می دهند. باید بدانیم که تخریب میراث فرهنگی کشور جبران ناپذیر است و میراث تاریخی و فرهنگی ما اگر از بین برود برگشت ناپذیر است.

این بیانیه هشداری جدی در این زمینه است و لزوم اقدام عملی و به روز رسانی قوانین برای برخورد با این کاسبان ضد میراث را یادآور می شود و انتظار می رود دستگاه های اجرایی از نظارت، امنیتی و انتظامی (از جمله معاونت فرهنگی) ) میراث، معاون حقوقی، حراست و حراست وزارت میراث فرهنگی، مرکز مبارزه با قاچاق کالا و ارز، پلیس فتای، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی، دادگاه انقلاب اسلامی. ) رسیدگی به این پرونده و شکایات قبلی و فعلی و مراقبت ویژه در انهدام شبکه این کلاهبرداران در فضای مجازی.

از یک سو نمی توان در سطح ملی برای ثبت بین المللی چند اثر از ایران تبلیغ کرد و از سوی دیگر در مقابل تخریب های گسترده و باورنکردنی آثار تاریخی و تاریخی سکوت کامل کرد. آثار فرهنگی کشور کارهای فرهنگی این ناهمگونی در اداره امور ما بخشی از معضل جدی مدیریت غیرتخصصی میراث فرهنگی کشور است و تا زمانی که چنین شرایطی وجود داشته باشد شاهد چنین فجایع خواهیم بود.

بی شک وضعیت نامناسب اقتصادی کشور یکی از دلایل اصلی دست اندازی افراد گمراه به این گونه امور است. اما گذشته از این، نمی توان از رواج فعالیت های سازماندهی شده و ترویج عمومی حمله به اموال فرهنگی کشور چشم پوشی کرد! این گونه فعالیت ها باعث شده است که گاه صاحبان این میراث کهن به جای مراقبت و نگهداری از آن، تحت تأثیر تبلیغات نادرست و اطلاعات نادرست و غیرعلمی قرار گرفته و در دام آن ها بیفتند و نه تنها جان و مال خود را در معرض خطر قرار دهند، بلکه به تخیل نیز بپردازند. سودا گنجینه ها به بسیاری از اماکن باستانی کشور که سرمایه و میراث هزاران سال گذشته این سرزمین هستند و متعلق به همه ایرانیان و میراث بشری هستند، هجوم می آورند و به آنها دست اندازی می کنند.

آنچه یکی از سردمداران این اقدامات جنایتکارانه اخیرا در فضای مجازی منتشر شده است به نظر ما یکی از مصادیق بارز تجاوز و تعرض به عرصه میراث تاریخی و فرهنگی ملی و جهانی و ارزش ها و میراث خیرخواهانه کشور است. لذا به عنوان دو سازمان مردم نهاد متخصص در حوزه میراث فرهنگی کشور با حمایت از تشکیل «کارگروه گنج یابی» در پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، از نهادهای مسئول بویژه نیروی انتظامی و قضایی خواستار شدند. مقامات، برای تحقیق و مجازات خرابکاران و متجاوزین به میراث. ما فرهنگ کشور را داریم. در این زمینه این دو نهاد آمادگی دارند تا مصادیق جرایم را در اختیار مراجع ذیصلاح قرار دهند. امیدواریم با درایت مسئولان محترم قوه قضائیه، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، نمایندگان محترم مجلس در قوه مقننه، نیروی انتظامی، وزارت اطلاعات و سایر نهادهای مسئول و مرتبط، این ضد با دلالان میراث، گنج یابی و تخریب کنندگان اماکن تاریخی در سریع ترین زمان ممکن برخورد می شود و آثار فرهنگی کشور که متعلق به ملت شریف ایران و نسل های آینده است باید رسیدگی و برچیده شود. “.

رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری چندی پیش از تشکیل کارگروه مبارزه با گنج یابی و حفاری های غیرمجاز با حضور کارشناسان و تشکیل پرونده با مصادیق مجرمانه برای یکی از جویندگان و جویندگان گنج خبر داد. که با هویت خاصی در فضای مجازی فعال است. سوداگران گنج در فضای مجازی با وی مواجه شد.

انتهای پیام

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *