یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

تفکر تولید محور تورم را مهار می کند


وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با توجه به شعار سال برنامه ریزی مدون، اشتغال بر افزایش قدرت خرید مردم، رشد و رونق تولید و حمایت از کارآفرینی و سرمایه گذاری را مورد تاکید قرار داده است.

به گزارش ای بی اس نیوز، چند سالی است که مقام معظم رهبری مسائل اقتصادی را به عنوان شعار سال برگزیده و حل مسائل اقتصادی و معیشتی را مورد توجه قرار داده اند. در سال های اخیر «تولید» یکی از کلید واژه هایی بوده که همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب بوده و بر همین اساس در پیام نوروزی خود به مناسبت فرارسیدن سال 1402، تورم مشکل اصلی و اساسی است. تولید یکی از کلیدهای نجات کشور از مشکلات اقتصادی است سپس شعار سال 2018 (رونق تولید)، شعار سال 2019 (جهش تولید)، شعار سال 1400 (تولید، حمایت و رفع موانع) ) و شعار سال 1401 (مولد، مبتنی بر دانش و اشتغال زایی) شعار سال 1402 «مبارزه با تورم و رشد تولید» اعلام شد.

در این راستا نقش وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای تحقق شعار سال و لزوم مهار تورم و رشد تولید مهمتر بوده و از تمام ظرفیت های موجود در این وزارتخانه و آن استفاده کرده است. سازمان های تابعه برای اجرای برنامه مقام معظم رهبری.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با توجه به نامگذاری شعار سال، از برنامه ریزی مدون برای سال جدید با تاکید بر اشتغال، افزایش قدرت خرید جمعیت، رشد و رونق تولید و تولید خبر داد. حمایت از سرمایه گذاری و کارآفرینی

وی گفت: رهبر معظم انقلاب حل مشکلات مردم را در گرو فعالیت های اساسی و اساسی اقتصاد از جمله کارهای تولیدی و بشردوستانه مانند کمک های مردمی و کمک های مردمی دانستند و این سوال با در نظر گرفتن مأموریت های ذاتی وزارتخانه، نیازمند برنامه ریزی دقیق در تمامی سطوح ستادی و اجرایی است.

مرتضوی تاکید کرد: تلاش همه دستگاه ها در سال جدید باید در راستای ایجاد اشتغال پایدار، کمک به تامین معیشت مردم و کاهش تورم باشد.

در همین رابطه ناصر چمنی، کارشناس حوزه کار در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با ارزیابی نامگذاری شعار سال می گوید: چند سالی است که بحث تولید و اقتصاد یکی از موضوعاتی است که مورد توجه قرار گرفته است. مقام معظم رهبری که همواره مورد توجه بوده اند و این موضوع اهمیت مدیریت را نشان می دهد. این موضوع خیلی بالاست.

وی می گوید: با وجود تلاش دولت ها برای ساماندهی و کنترل تورم، عوامل زیادی ما را از رسیدن به این هدف باز داشته است که یکی از این عوامل است. فقدان تفکر تولیدمحور و عدم استفاده از تجربیات اندیشمندان و اقتصاددانان بدون توجه به عقاید و گرایش های سیاسی.

این کارشناس حوزه کار موضوع تورم و تولید را بذرهای به هم پیوسته دانست و گفت: با رشد تولید، اشتغال رونق می گیرد و با افزایش اشتغال، رشد اقتصادی رخ می دهد و زمانی رشد اقتصادی حاصل می شود. تورم قابل کنترل خواهد بود.

چمنی به اثربخشی تحریم ها اشاره کرد و افزود: پیش از این اعلام شده بود که تحریم های خارجی تاثیری در شرایط اقتصادی ندارد اما امروز به گفته کارشناسان و مدیران این موضوع کارآمدی خود را نشان داده است.

به گفته این کارشناس، یکی از دلایل تاثیرگذاری تحریم ها این است که وابستگی به نفت روز به روز بیشتر شده و نتوانسته ایم این وابستگی را کاهش دهیم.

او نظارت را حلقه مفقوده اقتصاد دانست و گفت: در زمینه کنترل تورم، دولت باید نظارت خود را افزایش داده و تلاش کند بسترهای لازم را برای تولید از کمک های بانکی و بیمه ای گرفته تا تامین مواد اولیه به گمرک فراهم کند و مسیر فعالیت تولیدکنندگان را تسهیل کند.

به گزارش ای بی اس نیوز، کارشناسان معتقدند کنترل و مهار تورم و نقدینگی در سایه رشد تولید و فعالیت واحدهای تولیدی و صنعتی قابل دستیابی است و یکی از پیش نیازهای کنترل تورم کاهش سرعت است. نقدینگی از سوی دیگر بسیاری از بنگاه‌های تولیدی خرد و کوچک به دلیل افزایش هزینه‌ها و مسائل تامین مواد اولیه نیازمند نقدینگی و حمایت مالی هستند که می‌توان با هدایت نقدینگی به آن سمت و تسهیل در پرداخت وام‌های بانکی که منجر به رشد می‌شود. و رونق در تولید و حمایت از تولیدکنندگان.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *