اخبار اقتصادی روز

تشنگی آسیا برای نفت تشدید می شود



واردات نفت به آسیا در ماه مه با افزایش خرید محموله های روسیه توسط چین و هند بهبود قابل توجهی خواهد داشت.

به گزارش ای بی اس نیوز، آمارهای گردآوری شده توسط شرکت ریفینیتیو اویل ریسرچ نشان می دهد که در مجموع 27 میلیون و 730 هزار بشکه نفت در روز در بنادر آسیایی در ماه جاری تخلیه می شود که نسبت به 26 میلیون و 39 میلیون بشکه در روز در فروردین ماه 8.6 درصد افزایش داشته است. آمار از اوایل سال 2023 تا کنون خواهد بود.

بیشتر رشد واردات منطقه در چین متمرکز شده است، بزرگترین واردکننده نفت جهان، که انتظار می رود در ماه می 11.96 میلیون بشکه در روز واردات داشته باشد که از 10.96 میلیون بشکه در روز در آوریل و فقط کمی بیشتر است. واردات 12.37 میلیون بشکه در روز در ماه مارس.

افزایش واردات نفت به چین با پایان دوره تعمیر و نگهداری پالایشگاه و افزایش تولید پالایشگاه های این کشور برای ذخیره سوخت در آستانه اوج تقاضای فصلی در تابستان اتفاق می افتد.

همچنین شایان ذکر است که محموله ها ماه ها پیش برای تحویل فیزیکی آماده شده بودند، بنابراین آمار بیش از آنچه پالایشگاه ها پیش بینی می کردند منعکس کننده تقاضا است. بر اساس گزارش رفینیتیو، واردات نفت روسیه از طریق دریا و خط لوله به چین در ماه مه به 2 میلیون بشکه در روز خواهد رسید که در مقایسه با 1.74 میلیون بشکه در روز در آوریل افزایش خواهد یافت.

اما از زمان شروع جنگ در اوکراین، که پالایشگاه های چینی را به مشتریان نفت ارزان روسیه تبدیل کرد، روسیه و عربستان سعودی برای جایگاه صادرکننده برتر نفت به چین رقابت تنگاتنگی داشتند.

واردات نفت روسیه به هند از 1.68 میلیون بشکه در روز در آوریل به 1.97 میلیون بشکه در روز در ماه می افزایش یافت. در نتیجه، سهم روسیه از کل واردات هند به 38.6 درصد یا 5.10 میلیون بشکه در روز رسید. هند که مشتری دیرینه تولیدکنندگان خاورمیانه مانند چین بود، تحت تاثیر کاهش قیمت ها به مشتری نفت روسیه تبدیل شده است.

واردات نفت هند از عربستان سعودی از 690 هزار بشکه در روز در آوریل و 850 هزار بشکه در روز در ماه مارس به 570 هزار بشکه در روز در ماه مه کاهش خواهد یافت. واردات از عراق نیز از 900000 بشکه در روز در آوریل و 1.02 میلیون بشکه در روز در ماه مارس به 890000 بشکه در روز در ماه مه کاهش خواهد یافت.

افزایش تقاضای نفت هند به دلیل افزایش مصرف داخلی و رشد صادرات دیزل و بنزین است. با این حال، صادرات سوخت هند در ماه های آینده ممکن است در معرض خطر قرار گیرد زیرا خریداران اروپایی از خرید سوخت هندی که احتمالاً از نفت روسیه تولید شده است نگران هستند. این می تواند تقاضا برای محصولات نفتی هند را کاهش دهد و به نوبه خود بر جریان واردات نفت خام تأثیر بگذارد.

بر اساس گزارش رویترز، صادرات فرآورده‌های نفتی چین نیز قوی بوده و در چهار ماهه اول سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال 2022، 44.3 درصد افزایش یافته است. اما انتظار می‌رود که حجم صادرات در ماه می با پایان سهمیه صادرات پالایشگاه‌ها کاهش یابد. و تقاضای داخلی بهبود می یابد.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *