رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: مدیران باید مطالبات و همچنین خسارت تولیدکنندگان گندم را پرداخت کنند.
به گزارش ای بی اس نیوز، محمدجواد عسکری در مراسم سال زراعی 1402-1403 کشاورزی را محور توسعه دانست و گفت: در کشور ما به دلیل تنوع اقلیمی، بیشترین بخش خصوصی به بخش کشاورزی پیوند خورده است. بخش کشاورزی 4.5 میلیون کشاورز دارد و بیش از 30 درصد از اشتغال را تشکیل می دهد.
وی ادامه داد: کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی و با کمک کشاورزان پیشرو و صاحب نظر در حوزه قانون گذاری اقدامات خوبی انجام داده و فضا را برای توسعه و افزایش تولید فراهم کرده است.
رئیس کمیسیون کشاورزی شورای اسلامی افزود: یکی از این اقدامات شورای قیمت بود. در گذشته اگر محصولی باید اصلاح می شد، از بالا به پایین در شورای اقتصاد تصمیم گرفته می شد، اما امروز دیگر اینطور نیست و تصمیم گیرندگان در واقع کشاورزان و بازیگران بخش کشاورزی هستند. .
وی افزود: ایجاد شورای قیمت اگرچه کار خوبی بود اما مشکلاتی را برای ما به همراه دارد. چرا برخی از دولتمردان در این شورای مهم شرکت نمی کنند؟ علاوه بر این، تأیید هیئت مدیره در نظر گرفته نمی شود. امروز اگر به زحمات تولیدکنندگان توجه نکنیم اشتباه بزرگی کرده ایم و باید واکنش نشان دهیم.
عسگری در بخشی دیگر از سخنان خود به پرداخت مطالبات کشاورزان اشاره کرد و گفت: امسال در پرداخت به موقع این مطالبات با مشکل مواجه شدیم. برای تسریع در پرداخت به تولیدکنندگان گندم مکاتبات متعددی در این زمینه داشته ایم. امسال تولیدکنندگان سنگ تمام گذاشتند و ما متولیان امر نتوانستیم پاسخ خوبی به خدمات آنها بدهیم.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی افزود: مدیران باید پول و خسارت تولیدکنندگان گندم را پرداخت کنند.
وی با اشاره به اهمیت ارز در بخش کشاورزی گفت: صادرات محصولات کشاورزی موضوع مهمی است و اگر در این راستا نقشه راه داشته باشیم و زیرساخت ها را فراهم کنیم اتفاق خوبی برای کشور رخ می دهد. امسال در برخی از پایانه های صادرات محصولات کشاورزی مشکلاتی وجود داشت که باید برطرف شود. همچنین باید به صنایع نوین آبیاری، تکمیلی و تبدیلی توجه شود.
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی افزود: 500 میلیون نفر در اطراف ما علاقه مند به تولیدات ما هستند و این یک فرصت برای ما است.
به گفته عسگری، از 24 شهریور بسته به اقلیم تا پایان آذرماه می توانیم به کشت غلات به ویژه گندم بپردازیم که باید زیرساخت های آن فراهم شود. نهاده ها نیز باید به موقع به کشاورزان تحویل داده شود. اگر کاشت 10 روز به تاخیر بیفتد 25 درصد کاهش عملکرد خواهیم داشت.
رئیس کمیسیون کشاورزی شورای اسلامی افزود: سال گذشته در تامین سموم و سموم با چالش مواجه بودیم و زنگ گندم مشکلات زیادی ایجاد کرد که باید برای آن تدابیری اندیشید.
عسگری با بیان اینکه اگر امروز می خواهیم در بخش کشاورزی به نقطه مطلوب برسیم باید به تحقیق و پژوهش توجه کنیم، تصریح کرد: دانشگاه ها باید دست به کار شوند و مقالات کاربردی و تبدیل به محصولی شوند.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود موضوع خودکفایی را مطرح کرد و گفت: با شناختی که از تولیدکنندگان داریم باید در فصل کشاورزی آینده به خودکفایی برسیم. ما 2.2 میلیون هکتار زمین مرغوب داریم که می توان از آن برای رسیدن به خودکفایی استفاده کرد. علاوه بر این، بارندگی ها شرایط خوبی دارند.
رئیس کمیسیون کشاورزی شورای اسلامی افزود: بانک ها یکی از چالش های پیش روی حوزه کشاورزی هستند. امروز کشاورزان می گویند کارشناسان بانکی به آنها فشار می آورند. و این در حالی است که ما پول گندم را به آنها نداده ایم یا دیر پرداخت کرده ایم و بانک به کشاورز فشار می آورد. ما باید از این قشر خدمتگزار و زحمتکش حمایت کنیم. در صورت عدم انجام به موقع تعهدات از این طرف باید ملاحظاتی از طرف دیگر در نظر گرفته شود تا تولیدکننده بتواند به صورت داوطلبانه تولید کند.
انتهای پیام