اخبار اقتصادی روز

تخلف مالی 2 شرکت کارگزاری/ جریمه 4.5 میلیارد ریالی متخلفان

رئیس اداره تخلفات مالی نهادی سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: با وصول گزارش تخلف دو کارگزاری از اداره نظارت بر کارگزاران، رسیدگی به این پرونده ها در دستور کار قرار گرفت و در حال حاضر منجر شده است. به صدور رای در خصوص دو شرکت کارگزاری مذکور. برای هر یک از مدیران بر حسب میزان تخلف در هر مورد یک میلیارد و 450 میلیون ریال جریمه نقدی و 3 میلیارد ریال جریمه نقدی و همچنین تعلیق مجوز معامله مشتقه اوراق بهادار در نظر گرفته شد.

به گزارش ای بی اس نیوز، مرتضی ملک محمدی گفت: دو شرکت کارگزاری فعال در بازار سرمایه بر خلاف مقررات و بدون احراز کفایت وجوه در حساب های عملیاتی مشتریان و از طریق راستی آزمایی سهام و ثبت تخصیص اعتبار، نسبت به اخذ شارژ اقدام کرده اند. در حساب هایشان آنها قراردادهای اختیار معامله را به مبلغ قابل توجهی به مشتریان می فروختند که با توجه به خطر نکول مشتری، ممکن بود زیان های جبران ناپذیری به شرکت های کارگزاری فوق الذکر تحمیل شود و آثار آن باعث تضعیف اعتماد عمومی، صنعت کارگزاری و بازار سرمایه شود.

وی افزود: بنابراین با دریافت گزارش تخلف از اداره نظارت بر کارگزاران، رسیدگی به این پرونده ها در دستور کار قرار گرفت و هم اکنون منجر به صدور رای در خصوص دو شرکت کارگزاری مذکور شده است. در خصوص جریمه هر یک از مدیران با در نظر گرفتن میزان تخلف در هر مورد و همچنین تعلیق مجوز معامله در اوراق مشتقه. البته آرای صادره بدوی بوده و محکومین قابل تجدیدنظر هستند.

به گزارش پایگاه خبری بازار کفیلیم، ملک محمدی ادامه داد: عدم رعایت قوانین و مقررات توسط افراد تحت نظارت سازمان اوراق بهادار، علاوه بر مجازات مستقیم انتظامی، آثار و عواقب سنگین دیگری نیز برای مرتکبین به دنبال خواهد داشت. . اجرای بند (ج) ماده 36 قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور در خصوص انتشار سوابق کیفری و کیفری مدیران مؤسسات مالی و ناشران اوراق بهادار نمونه ای از این کار است.

وی در پایان گفت: بر اساس ماده 18 «دستورالعمل قراردادهای اختیار معامله در بورس اوراق بهادار تهران و بورس ایران»، کارگزار باید در زمان دریافت سفارش خرید یا فروش، وجود هزینه های معامله را مد نظر قرار دهد. با ارزش معاملاتی قرارداد اختیار معامله یا سپرده تضمین افزایش می یابد. در صورت لزوم، حساب عملیاتی مشتری را نزد کارگزار بررسی کنید. همچنین بر اساس تبصره همین ماده، کارگزار باید برای هر مشتری در دفاتر خود قسمت جداگانه ایجاد کند و از کفایت وجوه موجود در حساب مشتری در زمان اجرای دستورات مشتری اطمینان حاصل کند. ماده 29 همین بخشنامه نیز شامل آیاتی است; ثبت سفارش در سامانه معاملات منوط به وجود وثیقه یا ارزش معاملاتی قرارداد حسب مورد در حساب عملیاتی مشتری نزد کارگزار است.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *