6. متأسفانه گزارش گزارشگر، با هر ماهیت ادعاها و اتهامات وارده، عمداً بر موارد منفی و تلاش ها، اقدامات و اقدامات ناشی از ارتقای وضعیت حقوق بشر تمرکز دارد و انسان در ایران جایی در آن ندارد. . در حالی که دولت جمهوری اسلامی ایران به طور مستمر تمام تلاش خود را صرف ارتقا و حمایت از حقوق بشر شهروندان می کند و پیشرفت ها و دستاوردهای چشمگیری در این زمینه حاصل شده است، موارد مثبتی از این دست و یا عدم انعکاس آن در گزارش های خبرنگاران وجود دارد. یا به طور ناقص با تحلیل های انحرافی و تفسیرهای مغرضانه همراه باشد که این خود نقض آشکار اصل بی طرفی و شفافیت است.
انتهای پیام/
2. جمهوری اسلامی ایران دفاع از حقوق ملت در برابر تهدید تروریسم را وظیفه خود می داند و اقدامات یکجانبه، غیرقانونی و غیرانسانی آمریکا را که سلامت کودکان، زنان و مردان نیازمند به دارو را به خطر می اندازد محکوم می کند. و مراقبت های پزشکی؛ بی توجهی گزارشگر به این نقض آشکار حقوق بشر عمیقاً مایه تاسف است.
11- جمهوری اسلامی ایران بر اساس موازین قانونی و شرعی، عمیقاً به ارزشهای انسانی و حقوق بشر معتقد است، به توسعه ارزشهای انسانی متعهد بوده و همواره برای رعایت کلیه حقوق بشر تلاش میکند. تضمین و اجرا شده است. پیشرفت ها و دستاوردهای حقوق بشری جمهوری اسلامی ایران گویای این امر است و البته ما همواره برای ارتقای امنیت، رفاه، آزادی و عزت تلاش خواهیم کرد. اراده جدی جمهوری اسلامی ایران برای ارتقای حقوق بشر، رفع خلأها و حفظ دستاوردها، دولت را بر آن داشته است که همواره مسئولانه فرصت بازنگری در قوانین، رویکردها و اجرای آنها را در تمامی زمینههای ممکن ارائه دهد.
15. سکوت خبرنگار در مورد یکی از مهمترین محورهای نقض حقوق بشر ملت ایران در سالهای پس از انقلاب اسلامی، یعنی تروریسم، تردیدی در جانبداری او باقی نمی گذارد. ملتی که بیش از 40 سال است گرفتار تروریسم بین المللی تحت حمایت برخی کشورهای غربی است، نه تنها هیچ گاه شکایت سازمان های بین المللی را ندیده است، بلکه حتی در گزارشی به نام وضعیت حقوق بشر در این جمهوری اسلامی است از ادعاهای ساختگی خود استفاده کرده است. ایران در نتیجه باید از جاوید رحمان پرسید که آیا ترور مقامات، دانشمندان و شهروندان ایرانی مصداق نقض حق حیات نیست که در مورد آن سکوت کرده است؟! ترور بزرگترین فرمانده مبارزه با تروریسم و مدافع واقعی حقوق ملت ایران و ملت های منطقه، سردار شهید حاج قاسم سلیمانی توسط رئیس جمهور سابق رژیم آمریکا چه جایگاهی داشت؟ “
ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران با صدور بیانیه ای گزارش اخیر گزارشگر ویژه حقوق بشر ایران را ناعادلانه و سیاسی توصیف کرد و آن را رد کرد.
12. اگرچه گزارش جاوید رحمان تحت عنوان وضعیت حقوق بشر در ایران ارائه شده است، اما هیچ ارتباطی با وضعیت واقعی حقوق بشر مردم ایران ندارد. صرف نظر از بیتوجهی عمدی به مؤلفههای اصلی نقض حقوق بشر در ایران، از جمله تحریمهای ظالمانه و غیرانسانی که منجر به نقض مستقیم و غیرمستقیم کلیه حقوق اولیه بشر شده است، این گزارش فاجعهای غیرقابل انکار است زیرا بیطرفی و انصاف او را به چالش کشیده است. .
7. پیش داوری ها و پیش فرض های ادعاهای منابع وابسته به گروه های تروریستی و معاند منجر به موضوعاتی شده است که قبلاً در موقعیت و زمان آنها ثابت و مستند شده و یا چندین سال است که پرونده هایی بسته شده است. در این گزارش ها تکرار می شود و گزارشگر از آنها برای نسبت دادن تعداد زیادی اتهامات واهی و ساختگی به جمهوری اسلامی ایران استفاده می کند.
” به خاطر خدا
5- جمهوری اسلامی ایران به تعامل و همکاری سازنده خود با دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد و سازوکارهای حقوق بشر ادامه می دهد و بر این باور است که همکاری مبتنی بر احترام متقابل ضامن ارتقا و حمایت از حقوق بشر در صحنه بین المللی است. . و ارائه چنین گزارش ناقص و تحریف شده ای را استفاده سیاسی، ابزار حقوق بشری علیه کشور می داند.
14. پذیرش ادعاها و اتهامات گروه های تروریستی و مخالفان ملت ایران و مبنای آنها عملاً گزارش را به یک اعلامیه سیاسی تقلیل داده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، این ستاد گزارش اخیر گزارشگر ویژه به کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد را غیرحرفه ای، ناعادلانه و سیاسی توصیف کرد و در بیانیه خود گفت:
13. دادگستری خواهان آن است که پاسخ ها و توضیحات جمهوری اسلامی ایران به طور کامل همراه با گزارش ارائه شود. با این حال، در عمل نه تنها اساساً این گزارش حاوی چنین الزامی نبود، بلکه گزارشگر ویژه در مورد الزامات اتخاذ شده بر اساس ماده 8 (د) ضمیمه قطعنامه 2.5 شورای حقوق بشر بشر گفت که گزارشگر باید یک خلاصه کتبی از پاسخ ها و نظرات کشور. ضمیمه گزارش وی، مرتکب تخلف آشکار شد.
ستاد حقوق بشر ارائه گزارشی از وضعیت حقوق بشر در ایران توسط جاوید رحمان را بدون توجه به واقعیت های موجود و بر اساس نگرش غیرحرفه ای، ناعادلانه و سیاسی به شدت رد و محکوم می کند. امروزه استفاده ابزاری از حقوق بشر توسط مدعیان غربی و آمریکایی در معرض دید مردم جهان قرار گرفته است و این گونه رفتارهای سیاسی نقض واقعی حقوق بشر تلقی می شود.
3. علیرغم گزارش های مکرر به گزارشگر ویژه در مورد نقض قانون آیین دادرسی کیفری که در قطعنامه 2.5 کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد گزارش شده است، متاسفانه وی همچنان به اظهارات نادرست و اطلاعات نادرست ادامه می دهد و گزارش اخیر وی فاقد اعتبار قانونی است.
9- گزارشها بر اساس اطلاعات نادرست دریافتی از فرقهها و گروههای تروریستی است که سابقه تیره کشتار هزاران شهروند بیگناه ایرانی را دارند و هنوز از هیچ گونه دشمنی با ملت ایران و متحدانش ابایی ندارند. اطلاعات دریافتی از برخی سازمانهای وابسته به دولتهای متخاصم با ملت ایران، گواه «بی صداقتی» و «عدم حسن نیت» روزنامهنگار است و جایی برای «ادعای استقلال گزارشگر ویژه» باقی نمیگذارد.
1- ستاد حقوق بشر انتصاب گزارشگر ویژه جمهوری اسلامی ایران را طرحی ناعادلانه و با انگیزه سیاسی کشورهای غربی و به ویژه یکی از موارد نقض حقوق بشر، یعنی کانادا و در به منظور اتخاذ دیدگاه مغرضانه علیه ملت ایران. واقعی و ناعادلانه را تصدیق می کند. کشورهای غربی که در جنگ تحمیلی صدام حسین علیه مردم ایران از سلاح های شیمیایی، سلاح های شیمیایی و تسلیحات زمینی و هوایی حمایت مالی کردند، به ویژه کانادا که بقایای هزاران کودک بی گناه در آنجا دفن شد. گورهای دسته جمعی در نتیجه حفاری های اخیر به جهانیان ارائه شده است، آنها نمی توانند مدعی حقوق بشر باشند.
4. ما بارها در پاسخهای خود به جاوید رحمان اعلام کردهایم که مجازات اعدام فقط در مورد جرایم سنگین پس از یک محاکمه عادلانه و مطابق با قانون اعمال میشود و از مدافعان حقوق بشر به عنوان مجرمانی یاد میکنیم که به گفته دادگاه رای صادره، در پایان مراحل قانونی مجرم شناخته شدند، از اصطلاح استفاده یا سوء استفاده نکردند و به مدافعان واقعی حقوق بشر توهین نکردند. اما دلیل بی تدبیری او را جلب رضایت مدعیان ساختگی حقوق بشر از جمله تحریم های قهری یکجانبه، غیرقانونی و غیرانسانی می دانیم.
10. علیرغم اینکه طبق آمار منتشر شده از سوی کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، جمهوری اسلامی ایران بیش از 70 درصد از مکاتبات رویه های ویژه شورای حقوق بشر را بر عهده دارد. در سال 2020 و یکی از کشورهای پیشرو در مقایسه با سایر کشورها است. اما بدون توجه به پاسخ ها و توضیحات قبلی جمهوری اسلامی ایران در گزارش اخیر خود (به منظور ارائه به هفتاد و ششمین جلسه مجمع عمومی) شاهد تکرار همان ادعاها در مکاتبات رویه های ویژه هستیم. وی برخلاف عرف و رویه رایج بین المللی، نه تنها به «اطلاعات به دست آمده از دولت مربوطه» توجهی نکرد، بلکه از حدود ۱۵۰ منبع ذکر شده در پاورقی گزارش اخیر، تنها ۱۲ منبع به عنوان منابع ملی ذکر شده است! در عین حال در این موارد محدود شاهد بی اطلاعی وی از اخبار مورد استناد و در نهایت تلاش برای تحریف واقعیت هستیم.
8- یکی دیگر از ایرادات وارده به نحوه تهیه گزارش این است که گزارش وضعیت حقوق بشر باید بر اساس حقایق موجود و قابل مشاهده و اطلاعات موثق تهیه و به صورت شفاف و به موقع و به دور از ابهام و گمانه زنی تهیه شود. از این رو تعصب از یک سو، گمانه زنی و پیش بینی در مورد آینده نامعلوم از سوی دیگر، نباید در گزارش گنجانده شود.