کنتراست در دو لایه سطحی و عمقی
رفتن به لایه های پایین و اقیانوسی شدن کارایی دوربین ها را زیر سوال می برد. این چالش، یکی در سطح اجتماعی و مقیاسی، به راهکارهای فوری و کشنده و انتظامی می پردازد و دیگری به راهکارهایی از زاویه «امکان» تحقق موضوع حجاب اجباری از هر طریق ممکن. در این رویارویی جلیل رحیمی جهان آبادی نماینده مجلس بود که در «استوری» مجازی خود با انتشار ویدئویی به سخنان اخیر سردار رادان درباره دوربین های طرح حجاب واکنش کنایه آمیزی نشان داد و راه حل دوربین در سطح منطقه را رد کرد و نوشت: «آقای. رادان دوربینت امتحان کن فکر کنم ارور میده!” او در استوری خود نشان داد که بر اساس گزارش دوربین می توان یک خودی را خارجی دانست.
اما فرمانده فرجا عملکرد دوربین ها را دقیق می داند. اگرچه وی برای اولین بار اعلام کرد که به دلیل اعتراض مردمی احتمال تجدیدنظر وجود دارد، اما بر اساس گزارش فارس، به گفته سردار رادان، «مدارک پلیس کاملا صحیح است و هیچ گونه احتمال خطا در دوربین های استفاده شده در این شهر وجود ندارد. طرح عفاف و حجاب». اگر برای بار دوم پیامکی مبنی بر حجاب یابی دریافت کند، عذری ندارد و با همراه داشتن مدارک به مرجع قضایی معرفی می شود. در همین رابطه فارس گزارش داد: در اولین روز اجرای طرح عفاف و حجاب، 3500 پیامک برای کشف حجاب به ناظران صنفی ارسال شد. صبح روز شنبه 26 آوریل در خیابان ها، میادین و ماشین ها.”
فارس در گزارشی دیگر به نقل از سردار کیقباد مصطفی فرمانده نیروی انتظامی استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به راه اندازی طرح جدید حجاب و عفاف در کشور برای مقابله با بدحجابی و بی حجابی در کهگیلویه خبر داد. و بویراحمد و از ارسال یک هزار و 325 پیامک برای کشف حجاب داران خبر داد. .
واکنش عباس عبدی، محقق و روزنامه نگار، با اعلام «هشدار» درباره «معنای آمار پیامک های کشف حجاب» ارسالی پلیس از استانی به استان دیگر، حکایت از اقدام علیه روندهای اقیانوسی داشت. عباس عبدی اصلاح طلب در توییتی نوشت: جمعیت این استان سنتی کمتر از یک درصد کشور است، اگر فرض کنیم تنها 2 درصد از زنان شناسایی شده اند و نسبت این ارقام در سایر نقاط کشور چندین برابر است. ایران، پس حداقل ده میلیون زن را شامل می شود.» این پیامک ها هستند آیا به اهمیت این آمار فکر کردید؟
پاسخ استراتژیک
واکنشها به حجاب بسیار زیاد است، اما یکی از مهمترین آنها ظهور گفتوگوی بین قطبها یا از زاویه حقوق اساسی شهروندان است. واکنش نادرست مسئولان و وضعیت اقیانوسی واکنش زنان در رویکرد هوشیارانه استاد حوزه آیت الله ناظم زاده قمی کاملاً مشهود است. وی در بیانیه ای ضمن اصرار بر تایید نزول آیات حجاب، در عین حال «درگیری و توهین به زنان بی حجاب» را «حرام شرعی» و محرومیت افراد بی حجاب از خدمات عمومی را غیر ضروری دانست. این حس که «هیچ کمکی برای ترویج حجاب نیست»
وی با ذکر آیه 31 سوره نورقل لیل المؤمنات یغدوزان من ابسرهن… و یوبدین نا زینهون الا ما ظهار منها و لیازربن بیخمورنا علی جویبن اشاره کرد که بحث ایشان در مورد مسئله حجاب و عدم حجاب است. حجاب که خارج از رده اول است، می افزاید: «آیه برجسته ای که در قرآن کریم برای پوشش زنان نازل شده، آیه شریفه 31 سوره نور است که در بالا ذکر شد، مشابه این آیه با تفاوت است. ، در سوره احزاب آیه 59 نیز آمده است… مخاطب این آیه شریفه زنان مؤمن هستند و ربطی به زنان کافر ندارد، همه چیز به عنوان زنان مؤمن به نماز و روزه و سایر واجبات الهی واجب است. موظف به رعایت حجاب هستند وگرنه مرتکب گناه می شوند.
اما از نظر حقوقی محمدهادی جعفرپور وکیل دادگستری نکته مهمی را مطرح می کند. او می گوید: پلیس می داند که برای اجرای قانون حجاب، حکم دادگاه لازم است، نه دستور بالا. وی خاطرنشان می کند: آنچه این روزها از سوی برخی مسئولان به ویژه رئیس پلیس کشور در خصوص موضوع حجاب مطرح می شود، مغایرت آشکار با مفاد ماده 638 قانون مجازات اسلامی بوده و منجر به برخورد انتظامی و انتظامی خواهد شد. مجازات های کیفری مسئولیت کسانی که بدون در نظر گرفتن الزامات قانونی آن را اتخاذ می کنند. تصمیم می گیرند.» وی می افزاید: «طبق آنچه گفته شد، اظهارنظر و اظهارنظر اخیر رئیس پلیس کشور در خصوص مقوله حجاب این سوال را مطرح می کند که کدام نیروی انتظامی قدرت انجام رفتارهایی از قبیل دست اندازی به خودرو را دارد. یا حتی پیامک دادن پیام، تهدید لوله کشی در اماکن عمومی، عدم ارائه خدمات به زنان بدون حجاب اسلامی؟ نیروی انتظامی و نیروی انتظامی که صلاحیت دستورات مقام قضایی را دارند، بر اساس چه مجوز قانونی صلاحیت اظهارنظر و تهدید مردم به توقیف خودرو به بهانه عدم رعایت حجاب را دارند؟ آیا مفاد منشور حقوق شهروندی، قانون آیین دادرسی کیفری و مهمتر از آن اصول قانون اساسی در تصویب چنین احکامی جایگاهی دارد؟ »
یک یافته کلیدی
انتقاد از طیفهای سیاسی و دفاع از فرماندهی فرجا، اجرای دوران جدید به اصطلاح مقابله هوشمندانه از طریق دوربینهای نصب شده برای تشخیص چهره در جادهها، نشان میدهد که این گفتوگو میتواند منجر به درگیری اجتماعی گسترده شود. بخش ها با این حال، مسئولان باید بر هشدار زبانی تاکید کنند.
اما سوال اصلی این است که آیا هویت نقش، یعنی آرایش کردن برای فریب دوربینهای هوشمند، تبدیل به یک رویه میشود که در اظهارات وزیر جوان دولت روحانی، جهرمی، و هویت دوم (نقاب + چهرهسازی شده). مقاومت در برابر تشخیص توسط دوربین ها) به جای هویت. به قول یونگ نشستن انسان به این معناست که هویت چهره خود را تغییر داده و به هر طریق ممکن پیروزی جایگزین آن شده است. بنابراین نهادینه شدن «آرایش» و «آرایش» زنان شاید مرحله جدیدی از حرکت سیاسی و تقابلی زنان علیه دوربینهای هوشمند باشد که دست کم گرفتن اهمیت آن به معنای درک نکردن حرکت اقیانوسی جامعه در این سبک و سیاق جدید است. “سکوت”. به این معنا که اول همه چیز فرو می ریزد و پیروز می شود و بعد صدایش به گوش می رسد.