یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

بومی سازی دانش فنی تولید باتری لیتیومی

معاون سازمان توسعه منابع انرژی وزارت دفاع گفت: دانش فنی تولید باتری‌های لیتیومی در کشور کاملا بومی‌سازی شده و در اختیار متخصصان داخلی است.

آقای رضا شجاعی معاون سازمان توسعه منابع انرژی وزارت دفاع در گفتگو با خبرنگار صنعت خبرگزاری صدا و سیما وی با اشاره به برنامه ریزی برای تولید باتری لیتیومی در کشور طی 20 سال گذشته گفت: مجموعه وزارت دفاع از سال 1392 به عنوان اولین و بزرگترین تولید کننده باتری لیتیوم در کشور شروع به فعالیت کرد.

وی ظرفیت منحصر به فرد تولید باتری لیتیومی را با ظرفیت توسعه در کشور برشمرد و ادامه داد: بیش از 80 متخصص در زمینه طراحی و تولید این نوع باتری ها آموزش دیده اند.

شجاعی از وزارت دفاع به عنوان تنها سازنده سلول باتری لیتیومی در کشور نام برد و افزود: این نوع باتری از قطعات سلولی و بلوکی تشکیل شده است که اجزای یک پک باتری شامل باتری های لیتیومی سلولی مختلف است که در کنار یکدیگر قرار گرفته اند. به موازات ولتاژ (ظرفیت الکتریکی) به طور مناسب تنظیم می شود.

راهبرد مثبت وزارت حراست در برقی‌سازی خودروها

معاون سازمان توسعه منابع انرژی وزارت دفاع با بیان اینکه نمونه های اولیه بسیاری در سال های اخیر در زمینه موتورسیکلت های برقی، خودرو و اتوبوس ساخته شده است، گفت: در سال های اخیر نمونه های اولیه بسیاری در حوزه موتورسیکلت، خودرو و اتوبوس ساخته شده است. وی می افزاید: همه این فعالیت ها در سطح نمونه سازی باقی ماند.

وی با اشاره به رویکرد جدید وزارت حراست در توسعه حمل و نقل برقی گفت: توجه به حمل و نقل برقی و برقی شدن خودروها امری مثبت در کشور است هرچند که چندین سال با تاخیر مواجه شده است.

به گفته شجاعی؛ ما اکنون منتظر توسعه خودروهای الکتریکی هستیم تا ریل توسعه باتری را بر این اساس تنظیم کنیم.

نیاز به شناسایی معادن تامین مواد خام باتری لیتیومی

معاون سازمان توسعه منابع انرژی وزارت دفاع در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر تامین مواد اولیه تولید باتری های لیتیومی گفت: ماده اصلی مورد نیاز برای تولید باتری های لیتیومی کربنات لیتیوم است، منابع که در کشور محدود است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر مواد اولیه تولید باتری های لیتیومی وارداتی است افزود: معادن موجود در کشور مشخص نیست و در مرحله شناسایی این معادن هستیم.

شجاعی تامین مواد اولیه از معدن تا تولید باتری را نیازمند دانش فنی ویژه دانست و افزود: این موضوع نیازمند سرمایه گذاری سنگینی است و برای تامین این بودجه جلساتی با نمایندگان مجلس داشته ایم.

انواع خودروهای برقی; چالش برای تامین کنندگان باتری

معاون سازمان توسعه منابع انرژی وزارت دفاع گفت: با توجه به تنوع محصولاتی مانند موتورسیکلت برقی، خودروی برقی (خودرو، وانت) و اتوبوس برقی، چالش اصلی در حال حاضر تامین باتری این خودروها است.

شجاعی افزود: در انواع حمل و نقل برقی مانند اتوبوس و تاکسی چندین سکو (بان سازه) مورد تایید است و به همین ترتیب 50 نوع موتورسیکلت مورد تایید داریم که به معنای تنوع زیاد و تعداد کم است که توجیه کننده این موضوع است. توجیه اقتصادی تولید باتری های لیتیومی این امر این امر را برای این محصول خاص غیرممکن می کند و هیچ توجیهی برای سازنده وجود ندارد.

وی این تنوع محصولات حمل و نقل الکتریکی را دغدغه اصلی تامین کنندگان باتری دانست و گفت: به محض اینکه مسیر مشخصی پیدا شود و بتوانیم تولید باتری را روی یک محصول تنظیم کنیم، ظرفیت تولید باتری کاملا بومی در کشور وجود خواهد داشت. آیا او دارد

شجاعی یکی دیگر از چالش های پیش رو این است که هنوز خودروی برقی در کشور معرفی نشده و هیچ بازخوردی در مورد آن نداریم. وی بیان کرد: با وجود اینکه اعلام شده چندین ایستگاه شارژ برای این خودروها ساخته شده است اما باید نگران شارژ، خدمات پس از فروش و حتی تعمیرکاران این نوع خودروها باشیم.

نیاز به همکاری بین تولیدکنندگان خودروهای الکتریکی و کارشناسان تولید باتری

معاون سازمان توسعه منابع انرژی وزارت دفاع افزود: در محافل قبل از بومی سازی باید به توانمندی های داخلی و برای انتخاب پلت فرم (بن سازه) مشاوران متخصص در حوزه باتری و نیرومحرکه توجه شود. باید با تیم فنی برای بومی سازی باشد. و با چالش به روز رسانی صنعت باتری مواجه نشوید.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر منطق اقتصادی تولید در کشورهای دیگر؛ وی گفت: در کشورهای دیگر تنوع در انواع خودروها و تولیدکنندگان وجود دارد. در حال حاضر در ایران تنها یک شرکت تولید کننده سلول های باتری لیتیومی وجود دارد و انتظار دارند که همان شرکت سلول ها را بر اساس نیاز بازار توسعه دهد. و مسئولین پرونده در وزارت امنیت. وزارت دفاع پیگیر است، البته مپنا نیز با ظرفیت تولید سبد سلولی محدود با این چالش مواجه است.

تفاوت طراحی باتری های لیتیومی در انواع خودروهای الکترونیکی

معاون سازمان توسعه منابع انرژی وزارت دفاع افزود: مجموعه باتری برای یک محصول طراحی شده است، یعنی باتری تارا با باتری های ریرا، دانا و رانا متفاوت است. و استفاده از موتور غیر ممکن است. ، زیرا شکل، اجرا و سرعت جریان تخلیه متفاوت است.

شجاعی در خصوص تامین باتری برخی خودروسازان مانند ایران خودرو دیزل که اقدام به برقی کردن اتوبوس ها کرده است. وی افزود: باتری های نصب شده روی این خودروها کاملا وارداتی است، یعنی پک باتری و خودرو صددرصد وارداتی است، حتی نمونه هایی که از خودروسازانی مانند کرمان خودرو وارد می شود و به درستی هم وارد می شود که روی اجرا تمرکز دارند. محصول خود را با مشتری، نهایی کرده و بازخورد بازار را دریافت کنند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تعداد خودروهای برقی برای توجیه اقتصادی تولید باتری وجود دارد، گفت: این سوال بستگی به میزان سرمایه گذاری دارد، تیراژ 2 تا 10 هزار نسخه اعلام شده در حال حاضر صرفه اقتصادی ندارد و قطعا تیراژ ( تعداد) خودروهای برقی برای توجیه سرمایه گذاری بیش از چند صد هزار خودرو لازم است.

شجاعت در مورد زمان سپری شده بین سرمایه گذاری در ایجاد خط تولید و به دست آوردن محصول نهایی؛ وی گفت: اکنون با بیان اینکه دانش فنی در طراحی باتری لیتیومی را مشخص کرده ایم، می توان اذعان داشت که می توانیم در کمترین زمان (کمتر از یک سال) به سرعت آن ها را توسعه دهیم، زیرا دانش فنی بومی و موضوع ملی داریم. کارشناسان این صنعت »

به گفته معاون سازمان توسعه منابع انرژی وزارت دفاع؛ در غیاب دانش فنی هر اتفاقی به نام توسعه بیفتد توسعه بومی نیست، یعنی اگر خودرویی رها شود و به عدد برسد در صورت نبود دانش فنی منجر به وابستگی می شود.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *