یک کارشناس مسائل بین الملل گفت: من معتقدم برنامه این است که با سازمان بین المللی که قرار است فعالیت های هسته ای ما را رصد کند برخورد نکنیم و باید با آژانس همکاری کنیم.
به گزارش ای بی اس نیوز، حسن بهشتی پور، کارشناس مسائل بین الملل در این نشست گفت و گو گفت: در تحلیل آخرین تحولات توافقات ایران و آژانس که در روزنامه خبری منتشر شد، آمده است: قطعنامه ای که قرار بود در جلسه اخیر شورای حکام در شورای حکام علیه ایران صادر شود برای ما بسیار بد بود. هر مصوبه ای که صادر شود ما را به دردسر می اندازد، نباید بگوییم قطعنامه کاغذ پاره است یا بگذاریم از کوزه آب بخورد. هر قطعنامه به پرونده ایران وزن اضافه می کند. من هم معتقدم که آژانس نباید در مواضع ما زیر سوال رود. آژانس تنها نهادی است که بر فعالیت های صلح آمیز هسته ای نظارت می کند.
وی گفت: جلوگیری از انتشار قطعنامه نیاز به برنامه ریزی دارد و ایران با سفر گروسی به تهران و توافقی که حاصل شد توانست از قطعنامه دیگری جلوگیری کند. هرکس از انتشار قطعنامه در شورای حکام و شورای امنیت جلوگیری کند به کشور خدمت می کند و بالعکس هرکس به انتشار آن کمک کند به منافع کشور لطمه زده است.
این کارشناس مسائل بین الملل گفت: چرا مدیرکل اسرائیل را محکوم نمی کند چون مدیرکل آژانس است، اساسا نمی تواند محکوم کند، همین طور در مورد ایران موظف است موضع گیری جزئی به نفع نداشته باشد. از گروهی از کشورها
وی با اشاره به سفر گروسی و توافق فنی گفت: اینکه گروسی پس از سفر به تهران در وین به صورت متعادل صحبت کرد، نشان از موفقیت این سفر به ویژه در مورد 84 درصد ذرات معقول داشت. چیزها و گزاره های منطقی.” با یک برنامه ریزی خوب، آقای گروسی به تهران آمد و توافقاتی انجام شد که راه های جدیدی را باز کرد. این وسایل در بازدید تیم فنی آژانس مطرح خواهد شد، اما مهمترین آنها سوالات امنیتی آژانس است که باید به آنها پاسخ داده شود. من معتقدم با سیاست نمی توان مسائل را حل کرد. ابتدا باید این کار را از مسیر فنی پیش ببریم. در سال 2018 ایران اجازه بازرسی و بازدید را داد و ذرات ریز اورانیوم پیدا کردند، اما اگر ایران شن و ماسه در کفش خود داشت، اجازه بازدید را نمیدادند.
بهشتی پور گفت: با وجود همه فعالیت های سیاسی آژانس باید بتوانیم مشکل خود را با آژانس حل کنیم و بهانه دشمن را بگیریم. ما نباید این فضا را ایجاد کنیم که ایران با توافقی که با آژانس کرده قانون راهبردی مجلس را زیر پا گذاشته است. حل مسائل باقی مانده با آژانس به نفع کشور است.
این کارشناس مسائل بین الملل گفت: معتقدم آژانس دارای ویژگی سیاسی، امنیتی، حقوقی و فنی است. من می گویم این فقط جنبه فنی است، اما می گویم راه حل سه مشکل امنیتی از طریق نمایندگی است.
وی گفت: اگر این مسائل فنی حل شود، گره بزرگی در روند مذاکرات برای راه اندازی مجدد برجام باز می شود و بهانه را از طرف آمریکا و اتحادیه اروپا خارج می کند. ارزیابی اروپایی ها و آمریکا این بود که اعتراضات داخلی باعث می شود ایران تسلیم شود یا ایران رفتار خود را تغییر دهد یا رژیم تغییر کند، حالا که این اتفاقات نیفتاده به دنبال راهی برای از سرگیری مذاکرات هستند.
انتهای پیام