جمعه , ۲ خرداد ۱۴۰۴

به نظرات دانش آموزان در آیین نامه جدید ارزشیابی معلمان توجه کنید/کلیه نظرات بررسی می شود • رکنا

علی محبی، رئیس پژوهشکده مطالعات تربیتی به نقل از ایلنادر در گفت و گو با خبرنگار رکنا، به تشریح تغییر شاخص های ارزشیابی معلمان و اقدامات پژوهشی انجام شده برای تعیین موثرترین شاخص ها پرداخت. مطالعه رتبه بندی مربیان به پژوهشکده واگذار شده است. ما این بخش از کار را انجام داده ایم. ما اقداماتی را که در این زمینه در دنیا انجام شده و در حال انجام است رصد کرده ایم و هر آنچه از ستاد تا مدارس انجام شده را تحلیل کرده ایم.

رئیس پژوهشکده مطالعات آموزشی گفت: ابعاد مختلف آسیب های مربوط به اجرای درجه بندی و آسیب های سیاست گذاری و قانون گذاری در این حوزه مورد توجه قرار گرفته و مشکلات مربوط به آیین نامه همگی بررسی شده است. به عنوان مثال آیین نامه قبلی از نظر انگیزه خلأ داشت و بر این اساس معلمان هر 5 سال یکبار رتبه بندی می شوند و به این فکر نمی کردند که برای 5 سال آینده چه باید کرد در حالی که در دانشگاه ها به اساتید رتبه بندی می شود. . هر 4 سال یکبار و آنها نیز هر سال یک پایه دریافت می کنند.

محبی افزود: در سایر کشورهای دنیا برای اینکه معلمان همیشه انگیزه پیشرفت و رشد داشته باشند، هر ساله این کار را انجام می دهند. ما هم این مشکل را در خانه کشف کردیم و راه حلی ارائه کردیم. لذا مطالعاتی در ابعاد مختلف انجام شد و پیش نویس آیین نامه جدید را تهیه و در مسیر بررسی و تصویب قرار دادیم.

وی در خصوص توجه به امنیت شغلی معلمان در شاخص های برجسته شده در رتبه بندی جدید فرهنگیان، گفت: رتبه معلمان کاهش نمی یابد. وقتی معلمی رتبه ای می گیرد، باید به رتبه بعدی ارتقا یابد. البته نمی توان او را ترفیع کرد و در همان رتبه باقی ماند که این امر مستلزم ایجاد بستر رقابتی برای ارتقای معلمان است، اما امنیت شغلی معلمان با این اقدامات جدید زیر سوال نمی رود.

رئیس پژوهشکده مطالعات تربیتی با تاکید بر اینکه تلاش مستمر معلمان برای پیشرفت بسیار خوب است، افزود: در دانشگاه ها نیز وضعیت به همین منوال است و بررسی های مستمر برای ارتقای معلمان انجام می شود. یکی از راه‌های افزایش انگیزه و مهارت‌های حرفه‌ای، بحث رتبه‌بندی و ارتقاء است.

محیبی افزود: باید عواملی ایجاد شود تا معلمان همیشه بتوانند خود را به روز کنند، اما اینکه چگونه یک معلم می تواند سالم و صحیح رشد کند و وارد دایره رقابت های ناسالم نشود و کارهایی را انجام ندهد که شایسته معلمی نیست، در دین الف. پست جدید دیده شده است

رئیس پژوهشکده مطالعات تربیتی خاطرنشان کرد: برخی در مورد ضرورت مقاله و تأثیر آن در ارتقای رتبه معلمان بحث می کنند. در آیین نامه قبلی آمده بود که برای رسیدن به رتبه 5 که نیاز به 1000 امتیاز دارد و بالاترین رتبه محسوب می شود و در این حالت فرد استاد استاد است، می بینیم که فقط 20 امتیاز از انشاء گرفته شده است، یعنی اینکه معلم فقط 2% از رتبه خود را از طریق داشتن انشا می توان به دست آورد، بنابراین تاریخچه انشا تا رتبه معلم چندان پیچیده نیست. فکر می کنم ترویج این سوالات کمی معلمان را نگران می کند، زیرا اگر معلمی حتی به خود زحمت انشا نویسی را هم ندهد، تنها 2 درصد نمره را از دست داده است.

محبی با تشریح برخی از شاخص های جدید نمره دهی که اخیرا مطرح شده است مانند نظرسنجی از دانش آموزان، اولیاء و مساجد محل در خصوص معلمان و تأثیر این کار در نمره دهی بیان کرد: تنوع ارزیابی مسئولان مدارس در قوانین جدید نمره دهی گنجانده شده است. . در آیین نامه قبلی مدیر و ارزیاب این کار را انجام می دادند اما اکنون ذینفعان اصلی یعنی دانش آموزان و اولیا که مشمول آیین نامه قبلی نبوده اند در آیین نامه جدید لحاظ شده اند.

رئیس پژوهشکده مطالعات تربیتی در پاسخ به این سوال که آیا سنجش دانش آموز می تواند آنقدر دقیق باشد که در سنجش معلم موثر باشد؟ می گوید: اولاً باید دید رسالت معلم چیست؟ رسالت معلم در تعلیم و تربیت مشابه رسالت والد بودن فرزند است. ارزش قضاوت کودک در مورد والدینش چیست؟ تحصیل با تحصیلات آکادمیک و دانشگاهی متفاوت است. اصل تربیت عمل است و نیاز به مثال دارد. یادگیری اصلا اجباری نیست، بلکه اختیاری و اختیاری است و نمی توانید کودک را مجبور به یادگیری چیزی کنید، بلکه باید او را به یادگیری وادار کنید.

محبی با بیان اینکه آموزش تنها از طریق ارتباط حاصل می شود، افزود: ارتباط تنها از طریق خرید اعتماد ایجاد می شود و خرید اعتماد تنها در صورتی محقق می شود که رفتار مشترک بین معلم و دانش آموز وجود داشته باشد. حتما شنیده اید که می گویند چون کودک است زبان کودک باید گسترده باشد. یعنی اگر کاری انجام دهیم که کودک معلم را دوست داشته باشد، رابطه برقرار کند و از آن رابطه لذت ببرد و در کلاس باشد، یادگیری اتفاق می افتد. حال اگر معلمی بر چنین شرایطی حاکم باشد، آیا اظهار نظر دانش آموز در این باره جای نگرانی دارد؟

وی ادامه داد: علاوه بر این، نوع ابزار آموزشی و آموزشی در نظر گرفته شده در پرهیز از نظرات نادرست تعیین کننده است. ابزارهای دقیق معیارهایی دارند. نمی شود درصد زیادی از دانش آموزان و اولیاء در کلاس نسبت به معلم نظر منفی بدهند و بگویند دانش آموزان همه اشتباه می کنند و معلم ما خوب است! پس به طور قطع و قطعی تمام نظرات در مورد معلمان تایید می شود.



رکنا نیوز

اخبار خبرگزاری رکنا

درباره محمدصادق مجدی

پیشنهاد ما به شما

تولید کننده میز تحریر و میز کامپیوتر چوبی

تولید کننده میز تحریر و میز کامپیوتر چوبی

میز تحریر چوبی و میز کامپیوتر چوبی؛ قلب تپنده هر فضای کاری و آموزشی در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *