شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

بنیانگذار قیمت گذاری خودرو شورای رقابت برای سومین بار می ماند یا می رود؟

از هفته گذشته به دنبال اظهارات وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص قیمت گذاری خودرو و ضعیف توصیف عملکرد شورای رقابت و البته با اعتقاد به اینکه باید به سمت بازار آزاد حرکت کنیم و انحصارها را از بین ببریم، این موضوع مطرح شد. بحث‌های متعددی در پی داشت و در نهایت سخنگوی دولت مصوبه شورای رقابت در مورد قیمت‌گذاری خودرو را به مجلس ابلاغ کرد.

به گزارش ای بی اس نیوز، یک هفته پیش عباس علی آبادی (وزیر صنعت، معدن و تجارت) در جلسه ای ضمن تاکید بر اینکه مدتی است در موضوع قیمت خودرو تاخیر داشتیم و تاخیر را عمدی دانستیم، اعلام کرد که تصمیمات را باور دارم. در خصوص قیمت خودرو باید با وزیر صنعت، معدن و تجارت صحبت شود.

این مقام ارشد وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه نهادهای مختلفی مسئول قیمت گذاری خودرو هستند، ابراز تاسف کرد که قیمت گذاری توسط نهادهایی انجام می شود که متاسفانه وظایف خود را به درستی انجام نمی دهند، اما از سوی دیگر خواسته های این وزارتخانه است. سکوت کن خودروسازان نمی توانند محصولات خود را به قیمت واقعی بفروشند، بنابراین پولی ندارند و نمی توانند بدهی خود را به قطعه ساز بپردازند. بنابراین زنجیره تامین قطعه ساز نیز زیر سوال می رود. من طرفدار این هستم که دست صنایع کشور کمی باز بماند تا بتوانند با دنیا رقابت کنند تا در رقابت سالم، صنایع رشد کنند و مردم سود ببرند.

پس از آن اما این مقام ارشد وزارت حراست در گفت و گوی رادیویی در خصوص واگذاری قیمت خودرو به وزارت حراست تصریح کرد: به هیچ وجه اعتقادی به قیمت گذاری اجباری ندارم. نظر شخصی من این است که باید به سمت بازار آزاد حرکت کرد و انحصارها را از بین برد. به طوری که قیمت توسط رقابت در بازار تعیین می شود.

به دنبال این اظهارات وزیر صنعت، معدن و تجارت، بحث حذف شورای رقابت از قیمت گذاری خودرو مطرح شد. بر اساس گزارش ها، کارگروه خودرویی شورای رقابت در جلسه 27 مهرماه خود مصوب کرد که شورای رقابت صرفاً در سیاست گذاری و نظارت نقش داشته باشد و اجرای وظایف اجرایی به نهادهای ذی صلاح واگذار شود.

البته در مورد صحت و سقم این سؤال هنوز جای بحث وجود دارد. چرا که در پی پیگیری های ای بی اس نیوز، موضوع از سوی شورای رقابت نه تایید و نه تکذیب شد.

گفتنی است پس از اظهار نظر وزیر صلح در خصوص قیمت خودرو، یکی از دو خودروساز بزرگ کشور در نامه ای به شورای رقابت با اشاره به شرایط فعلی بازار و با صدور مجوز برای واردات خودروهای فرسوده به منظور تنظیم بازار، تغییر باور، انحصار بازار خودرو و لغو مصوبه 543 این شورا را می طلبد.

این خودروساز همچنین تعدیل های انجام شده در بازار خودرو و صدور مجوز برای ثبت پلاک ملی خودرو در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بر اساس قوانین و مقررات مربوط به واردات خودرو و همچنین صدور مجوز را مورد تاکید قرار داد. مجوز واردات خودروهای فرسوده به منظور تنظیم بازار را صادر کرد و خاطرنشان کرد: ماده ۷ قانون ساماندهی صنعت خودرو بیانگر فرضیه «انحصار» در بازار خودرو نیست.

وی بر این اساس از شورای رقابت خواست تا از تعریف «انحصار» در بازار خودرو عدول کرده و برای لغو مصوبه 543 شورای رقابت در بهمن ماه سال گذشته تدابیری اتخاذ کند. همچنین با لغو این مصوبه، عرضه خودرو در بورس کالا در شرایط قیمتی رقابتی و به لطف عرضه و تقاضا از سر گرفته می شود.

در این زمینه نیز کارشناس بازار و صنعت خودرو، بازار را نسبت به شورای رقابت در تعیین قیمت عادلانه تر کند وی دانست و خاطرنشان کرد: قیمت گذاری تکلیفی مشکل صنعت خودرو است و به جایی رسیده است که سهم خودروسازان داخلی کاهش یافته و همه زیان خود را می دانند و از نظر مالی نیز دو خودروساز کشور از انجام آن عاجز هستند. ادامه تولید

به گفته وی، روال فعلی قیمت گذاری بر اساس اطلاعات دقیق و معیارهای برابر نیست، اما به طور قطع می توان گفت که این روش قیمت گذاری دارای انحراف در تصمیم گیری است. در تصمیمات شورای رقابت بی طرفی رعایت نمی شود و مسیری که این شورا طی می کند قطعاً به رقابت پذیری صنعت ما منجر نمی شود، بلکه منجر به تجمیع و انتقال کل بازار به خارجی ها می شود.

یکی از اعضای هیات علمی دانشکده خودرو دانشگاه علم و صنعت گفت: با وجود حضور افراد تحصیلکرده در شورای رقابت، در صورت لزوم باید تعدادی از اعضای شورای رقابت جایگزین شوند و سیاست های افرادی که باعث این وضعیت شده اند. تغییر یافته. چرا که مسلم است شورای رقابت با این دستور به زودی صنعت خودرو را نابود خواهد کرد.

علی بهادری جهرمی دولت در نهایت در پی بحث های اخیر برکنار شدن شورای رقابت در قیمت گذاری خودرو (در گذشته شورای رقابت دو بار در سال 1397 و در سال 1400 از قیمت گذاری خودرو خارج شد و پس از مدتی به آن بازگشت). -روز دیروز (سه شنبه) در نشست خبری هفتگی خود – در خصوص صلاحیت شورای رقابت در مورد قیمت خودرو، با بیان اینکه شورای رقابت توسط دولت تشکیل نشده است، گفت: شورای رقابت مصوب شورای اسلامی است و قانون و صلاحیت خود را تشکیل می دهد شورای اسلامی تشخیص می دهد: طبیعتاً در چارچوب قانون، دولت نیز باید قانون را اجرا کند، بنابراین هر تصمیمی با مجلس است و هر تغییری در اختیارات شورای رقابت با شورای اسلامی است.

وی در خصوص نگاه دولت به بازارهای مختلف گفت: نگاه دولت این است که با افزایش تولید و یا از نظر واردات بازار را رقابتی کند. با افزایش 50 درصدی تولید خودرو در سال گذشته و بیش از این هدف گذاری در سال جاری و خوشبختانه پیشرفت در حد انتظار بود، اهداف افزایش تولید خودرو محقق خواهد شد.

سخنگوی دولت گفت: افزایش تولید و همچنین اجرای شرایط واردات مستمر بازار را به سمت رقابتی شدن سوق می دهد. زمانی که بازار رقابتی شود، علاوه بر کنترل قیمت ها (در رقابت بین تولیدکنندگان مختلف)، کیفیت نیز بهبود می یابد.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *