به گزارش ایلنا، حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی آژه ای طی سخنانی در اجلاس سران نمایندگان جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور، در سخنانی با اشاره به پیشرفت روزافزون ایران اسلامی در عرصه های مختلف، گفت: گفت: امروز با وجود همه توطئه های دشمنان، ایران اسلامی با اقتدار و عزت در حال پیشرفت است. بر این اساس و متناسب با این پیشرفت روزافزون، همانطور که مقام معظم رهبری تاکید کرده اند، باید جایگاه خود را در نظم نوین جهانی تثبیت کنیم.
رئیس قوه قضاییه در ادامه به تشریح الزامات نظم نوین جهانی پرداخت و گفت: در قالب نظم نوین جهانی شاید نیاز به بازنگری در برخی مقررات، ساختارها، سیاست ها و ارتباطات بین نهادی در کشور باشد. ; شاید در این قالب جدید باید بیشتر از تجربیات دیگران استفاده کنیم و تجربیات خود را بیشتر از قبل در اختیار دیگران بگذاریم.
محسنی اژعی با اشاره به تدوین سند تحول قوه قضائیه و پیشرفت آن گفت: دوره کنونی قوه قضاییه را دوره تحول و تعالی نامیده ایم و هدفمان از نامگذاری آن این است که نشان دهیم می خواهیم پیشرفت کنیم. روزانه و پیشرفت و رفع کاستی ها و پرهیز از ایستادن و ماندن در گذشته.
رئیس قوه قضائیه گفت: امروز با توجه به تحولات روزانه در عرصههای مختلف جهانی، نیازمند گسترش روابط بینالملل و قوانین و ساختارهای خود بر اساس وظایف خود از جمله پیشگیری از وقوع جرم و تعقیب جرایم جنایتکاران هستیم. ارتباطات را بر اساس این معیار تنظیم کنید. امروز می بینیم که یک عمل مجرمانه در گوشه ای از جهان اتفاق می افتد و منشأ و نتیجه آن در درون ظاهر می شود; بنابراین ما نمیتوانیم بدون گسترش ارتباط با دستگاه دیپلماسی، کار محوله خود را در عرصه بینالمللی انجام دهیم.
محسنی آژه ای با اشاره به تاثیرگذاری مسائل در عرصه های مختلف گفت: امروز نمی توان تنها با تکیه بر مسائل سیاسی، امنیتی، نظامی و یا فرهنگی مسائل کشور را حل و پیش برد. امروز امنیت و رفاه لازم است. امروز تعالی و تمدن اسلامی لازم است; باید این مقوله ها را به صورت یکپارچه در نظر بگیریم و با استفاده از تمامی قابلیت های موجود در حوزه های مذکور پیشرفت کنیم.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به اولویت مسائل اقتصادی در کشور گفت: امروز اگر نتوانیم به پیشرفت و خودکفایی مطلوب در عرصه اقتصادی دست یابیم، ممکن است با سیاسی و امنیتی و بروز ناهنجاری های اجتماعی مواجه شویم. ” یکی از شاخص های اصلی پیشرفت اقتصادی، تامین امنیت سرمایه گذاری در کشور است. ما در قوه قضائیه و دستگاه دیپلماسی می توانیم در این زمینه هم افزایی زیادی داشته باشیم.
محسنی آژه ای گفت: یکی از برنامه های من از زمان تصدی ریاست قوه قضائیه ایجاد بستری مناسب برای جذب سرمایه گذاری از اتباع ایرانی مقیم خارج از کشور و حتی اتباع خارجی به داخل کشور بود. هر چند قدم هایی برای رسیدن به این هدف برداشته شده است، اما توسعه مطلوب در این زمینه محقق نشده است.
رئیس قوه قضائیه ادامه داد: یک شهروند ایرانی مقیم خارج از کشور که می خواهد در ایران سرمایه گذاری کند باید اولاً حمل و نقل را تسهیل کند و ثانیاً می خواهد مطمئن شود که سرمایه اش به دلیل تغییر دولت یا وزیر یا تصویب یک قانون از بین نمی رود. سیاست موقت، هدر نمی رود. ما در قوه قضائیه و دستگاه دیپلماسی باید در راستای تحقق این مطالبات شهروندان ایرانی در هم افزایی با یکدیگر گام برداریم.
محسنی آژه ای در ادامه به تشریح و تشریح فرآیندهایی پرداخت که قوه قضائیه و دستگاه دیپلماسی می توانند کمک ها و هم افزایی خود را افزایش دهند.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به ظرفیت موجود شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور، بر لزوم افزایش استفاده از ظرفیت های این شورا برای رسیدگی بهتر به امور ایرانیان خارج از کشور تاکید کرد.
محسنی آژه ای در این خصوص افزود: کمیته و سامانه ای که برای تسهیل عبور و مرور ایرانیان مقیم خارج از کشور تشکیل شده است باید کارآمدتر باشد و از منظر عدالت به سوالات عدیده ایرانیان مقیم خارج از کشور پاسخ دهد. از طریق این کانال ارسال می شود سیستم خوب است
رئیس قوه قضائیه با اشاره به گسترش اطلاعات در دستگاه قضایی و الکترونیکی شدن اکثر فرآیندهای قضایی گفت: در ماه های آینده هوشمندسازی و الکترونیکی شدن بسیاری از فرآیندهای قضایی و رسیدگی های حقوقی مربوط به اتباع ایرانی مقیم خارج از کشور انجام خواهد شد. انجام شود؛ دستگاه دیپلماسی و سفارتخانه های ایران در خارج از کشور می تواند در احراز هویت اتباع ایرانی در این فرآیند بسیار کمک کننده به سیستم قضایی باشد.
محسنی آژه ای با اشاره به بازگشت ایرانیان مقیم خارج از کشور گفت: از نظر ما بسیاری از ایرانیان مقیم خارج از کشور می توانند به کشور خود بازگردند و بازگشت آنها به ایران نه تنها مشکل و ضرری ندارد، بلکه منفعت آن هم برای خود و هم برای مردم ایران است. کشور. ; برعکس، از نظر ما، اقامت آنها در خارج از کشور ضرر دارد. اما وقتی مقامات کشور و سران قوا با بازگشت ایرانیان خارج از کشور موافقت می کنند، باید دلایل تحقق نیافتن کامل آن بررسی شود. موانع باید برداشته شوند؛ بسیاری از موانع و گره های کاری را می توان با هزینه کم حل کرد و از بروز بسیاری از مشکلات و مشکلات جلوگیری کرد.
رئیس قوه قضائیه گفت: حتی یک ایرانی مقیم خارج از کشور که با مشکل یا پرونده حقوقی یا کیفری در داخل کشور مواجه است، شکی نیست که نباید به چنین موضوع یا پرونده ای رسیدگی شود، اما اصرار دارد به محض ورود. در داخل کشور در فرودگاه، بلافاصله دستگیر نشود تا پس از رسیدن به کشور مبدا، مشکل یا پرونده خود را از طریق مجاری قانونی موجود پیگیری کند.
رئیس قوه قضائیه در بخشی دیگر از خطاب به روسای نمایندگی های خارجی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به تمایل قوه قضائیه برای انعقاد قرارداد معاضدت حقوقی با سایر کشورها گفت: ما در قوه قضاییه آمادگی داریم تا برای دستیابی به توافقات قضایی مختلف با کشورها همکاری کنید و از شما سفرا و دیپلمات ها می خواهیم که مقدمات این امر را فراهم کنید.
رئیس قوه قضائیه بیان کرد: با بسیاری از کشورها در زمینه های مختلف از جمله استرداد محکومان قراردادهای قضایی داریم، اما از این ظرفیت ها به طور کامل و بهینه استفاده نمی شود، بنابراین شما سفرا و دیپلمات ها باید این توانایی ها را بیشتر فعال کنید.
وی بیان کرد: هدف ما انعقاد قراردادهایی در خصوص استرداد محکومان با همه کشورها و حتی انعقاد توافقنامه به صورت موردی برای کشورهایی است که با آنها این قرارداد را نداریم.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به دستورالعمل نحوه رسیدگی به اتهامات و جرایم اتباع بیگانه گفت: اصرار داریم که در صورت ارتکاب اتهام و جرایم اتباع بیگانه، تمامی مراحل سیر مراحل قضایی از جمله مراحل احضار. ، تعقیب، دستگیری، محاکمه، تحریم و … را به اطلاع معاونت روابط بین الملل و دبیر ستاد حقوق بشر برساند و این معاونت نیز به مراجع ذیصلاح از جمله وزارت امور خارجه و دبیرخانه عالی سازمان اعلام کند. شورای امنیت ملی به منظور دستیابی به حداکثر هماهنگی و هم افزایی در این زمینه بین نهادهای داخلی.
رئیس قوه قضاییه پس از مقایسه وضعیت رسیدگی های قضایی در داخل و خارج از کشور گفت: وضعیت پرونده های مختلف حقوقی در کشور ما از بسیاری جهات نسبت به وضعیت خارج از کشور برتر و برتر است. در سال گذشته شاهد موافقت مقام معظم رهبری با عفو گسترده در سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی بودیم و شایسته است شما سفرا و دیپلماتها به تفصیل آن را برای جویندگان حقوق بشر توضیح دهید. در قالب این عفو گسترده 89 هزار نفر مورد عفو قرار گرفتند و در اقدامی جدید این عفو حتی شامل کسانی شد که هنوز پرونده آنها در جریان بود.
امیر عبداللهیان: قوه قضاییه کمک های قابل توجهی به وزارت امور خارجه کرده است
همچنین در این دیدار حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه با اشاره به همکاری صمیمانه و نزدیک قوه قضائیه و دستگاه دیپلماسی گفت: قوه قضاییه در مدت اخیر کمک های قابل توجهی به وزارت امور خارجه داشته است تا این وزارتخانه می تواند وظایف خود را با حداقل مشکل در حوزه سیاست خارجی انجام دهد.
امیر عبداللهیان همچنین از همکاری قوه قضائیه به ویژه ستاد حقوق بشر و دادستانی کل کشور در پاسخگویی به سوالات ایرانیان خارج از کشور در سامانه «سوال ترافیک» راه اندازی شده از سوی وزارت امور خارجه قدردانی کرد و گفت: غریب آبادی به عنوان معاونت انتخاب شد. برای امور بین الملل قوه قضاییه که تجربه و دانش زیادی در زمینه دیپلماسی دارند، این نشان از حسن انتخاب و توجه ویژه رئیس قوه قضاییه در حوزه سیاست خارجی دارد.
وزیر دادگستری: آمادگی برای حل و فصل دادگاه
رحیمی وزیر دادگستری در سخنانی در این جلسه خواستار استفاده حداکثری از ظرفیت های دیپلماسی قضایی توسط دستگاه های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور شد و در این خصوص گفت: بر اساس قانون، اجرای احکام قضایی مسئولیت موافقت نامه ها بر عهده وزیر دادگستری است و اینجانب جزء کلیه دستگاه های جمهوری اسلامی ایران هستم. ای کاش ایران خارج از کشور خود را برای اجرای این قراردادها آماده کند.
وزیر دادگستری گفت: دیپلمات ها می توانند برای اجرای کامل توافقات قضایی به ویژه در زمینه انتقال محکومان و استرداد مجرمان اقدامات موثرتری انجام دهند.
در این دیدار تعدادی از روسای دفاتر نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور به ارائه نقطه نظرات خود در حوزه مسئولیت خود پرداختند.
اخبار خبرگزاری رکنا