پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

برنامه جامع برای لایروبی کانال ولگا و تسهیل تردد کشتی های تجاری روسیه

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی کشورمان در دیدار با وزیر صنعت، تجارت و انرژی منطقه آستاراخان روسیه در خصوص توسعه همکاری های بندری و دریایی و عملیات منظم حمل و نقل دریایی در خزر، ایجاد ترانزیت گفت وگو کرد. ظرفیت ها و فعال سازی کریدور شمال – جنوب و کاهش سطح آب دریای خزر.

به گزارش ای بی اس نیوز، علی اکبر صفایی در دیدار با ایلیا ولینسکی، وزیر صنعت، تجارت و انرژی منطقه آستاراخان روسیه، توسعه همکاری های بندری و دریایی و حمل و نقل منظم دریایی در خزر، ایجاد ظرفیت های ترانزیتی و فعال سازی را بررسی کرد. کریدور شمال – جنوب و کاهش سطح دریای خزر.

معاون وزیر راه و شهرسازی در این دیدار با تاکید بر اینکه تهران و مسکو در سال های اخیر مشتاق توسعه همکاری های تجاری و اقتصادی هستند، تاکید کرد: با توجه به دوران همکاری های بندری و دریایی بین بنادر شمال ایران و بنادر منطقه آستاراخان روسیه، فعال سازی تمامی پتانسیل ها و قابلیت های موجود. تجارت بین استان های شمالی ایران و آستاراخان یکی از اهداف کلیدی دولت سیزدهم محسوب می شود.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در این دیدار افزودن 30 فروند کشتی تجاری به ظرفیت دریایی ایران در دریای خزر و علاقه تهران به ادامه توسعه ناوگان تا ظرفیت‌های آستاراخان را مورد تاکید قرار داد و تاکید کرد: ظرفیت‌های خالی در بنادر آستاراخان و بنادر شمال ایران نیازمند آغاز تردد کشتی‌های حضوری، کشتی‌های کانتینری و راه‌آهن در محدوده بندری هستند.

صفایی با اشاره به بحران کاهش سطح دریای خزر ناشی از کاهش سطح آب ورودی از ولگا به دریا، هشدار داد: در صورت تداوم این وضعیت و رفع نشدن، ابتدا بنادر روسیه، سپس بنادر روسیه. کشورهای دیگر با مشکلات جدی مواجه خواهند شد.

استقبال از همه اشکال همکاری های اقتصادی و تجاری با ایران

وزیر صنعت، تجارت و انرژی منطقه آستاراخان نیز در این نشست با اشاره به وضعیت جدید ژئوپلیتیکی کریدور شمال-جنوب با توجه به تحولات منطقه، خاطرنشان کرد: از دیدگاه دولت فدرال روسیه، این کریدور به عنوان یک کریدور در نظر گرفته می شود. مسیر اصلی و باید باشد با افق و چشم انداز وسیع، از ظرفیت بازار کشورهای آفریقایی در این کریدور استفاده کنیم.

ایلیا ولینسکی با اشاره به عدم استفاده از کل ظرفیت تجاری بندر آستاراخان تاکید کرد: با توجه به برنامه توسعه مستمر در این بندر، از هرگونه مشارکت اقتصادی و تجاری با شرکای ایرانی استقبال می کنیم.

وی با اعلام ساخت بندر کاملا مکانیزه جدید، ساخت بزرگترین ترمینال بندری، احداث انبارهای جدید و ساخت پایانه کانتینری مدرن در منطقه آستاراخان، تاکید کرد: با در نظر گرفتن رویکردهای توسعه بنادر آستاراخان، دولت سطح همکاری های تجاری را افزایش داد، ایران از روسیه استقبال کرد و ناوگان ایرانی در دریای خزر را افزایش داد.

وی همچنین مشکل عمق آب کانال ولگا را مطرح کرد و تاکید کرد: ولادیمیر پوتین چند ماه پیش در سخنرانی خود در دومای روسیه قول داد به منظور افزایش عمق دسترسی کانال منتهی به بندر آستاراخان به میزان 4.5 متر. برای تسهیل حمل و نقل. کشتی های تجاری به بندر مذکور را می توان به سرعت و به راحتی انجام داد.

وی افزود: سهم بنادر روسیه در دریای خزر از کل تجارت دریایی روسیه با جامعه جهانی کمتر از یک درصد است و اکنون روسیه با افزودن کشتی های کانتینری چند منظوره و با ارتقای عمق آب در تلاش است ظرفیت خود را افزایش دهد. بندر اصلی آن در نوار ساحلی دریای خزر، آستاراخان. افزایش استفاده از ظرفیت کریدور شمال-جنوب.

به گزارش سازمان بنادر و دریانوردی، در این نشست جلیل اسلامی معاون بندری و اقتصادی سازمان بنادر و دریانوردی نیز نشست سه جانبه اخیر ایران، هند و روسیه در تهران در خصوص تسهیل ترانزیت را مورد بررسی قرار داد. در کریدور شمال-جنوب و ایجاد ظرفیت. وی بر ترانزیت از طریق ایران به روسیه و بالعکس از روسیه به کشورهای حوزه خلیج فارس تاکید کرد.

عضو هیئت مدیره سازمان بنادر و دریانوردی از امکان جذب سرمایه گذاری در حوزه حمل و نقل دریایی و تجهیزات بندری و امکان سرمایه گذاری شرکت های روسی در بنادر جنوب ایران برای ایجاد هاب لجستیکی در بنادر جنوب ایران خبر داد. در راستای توسعه حمل و نقل و ترانزیت کالا از جمله مصوبات جلسه سه جانبه است.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *