اخبار اقتصادی روز

برای کاهش عوارض نوسازی بافت های فرسوده



بافت های شهری ناکارآمد با 66 هزار هکتار وسعت که میزبان حدود 22 میلیون نفر، ظرفیت کافی برای تامین مسکن در محدوده قیمتی و اجرای طرح ملی جابجایی مسکن دولت سیزدهم است، مناطق پرخطر محسوب می شود که برخی کارشناسان پیشنهاد کرده اند. که هزینه های ساخت و ساز باید هوشمندانه در این مناطق کاهش یابد.

به گزارش ای بی اس نیوز، دسترسی آسان و ارزان به خدمات زیربنایی و روبنایی در بافت‌های فرسوده، دولت را بر آن داشته تا به جای افزایش مرزها که بودجه‌های سنگینی را تحمیل می‌کند، مسکن لازم را برای اقشار متوسط ​​و کارگر جامعه در دل کلان شهرها فراهم کند. نظر کلی شورای عالی معماری و شهرسازی به عنوان سپرده کارشناسی الحاق اراضی طرح نهضت ملی مسکن این است که به جای بارگذاری بیش از حد جمعیت در مناطق فاقد زیرساخت، نوسازی و بهسازی بافت های ناکارآمد شهری انجام شود. باید در دستور کار قرار گیرد.

روز گذشته فرزانه صادق ملواجرد، دبیر شورای عالی معماری و شهرسازی ایران گفت: در دوره اخیر تمامی حوزه هایی که در شورای عالی معماری و شهرسازی تصویب شده اند، از حمایت کارشناس برخوردار هستند. از جمله آبرسانی اعم از واقع شدن یا نبودن آن بر روی گسل، مساحت زمین های کشاورزی و باغات، فرونشست، دسترسی به شبکه های اصلی که همگی بررسی شده است.

وی تصریح کرد: تمام تلاش این است که زمین به حریم شهرها، مکان یابی شهرها و روستاهای جدید، ایجاد انگیزه های فیزیکی در بافت های فرسوده، تحریک عرضه زمین و جلوگیری از احتکار زمین های مسکونی در محدوده شهرها باشد. برای تامین زمین برای ساخت و ساز مسکن در شهرها به قانون جهش تولید مسکن کمک می کند.

بیشتر بدانید

بسته های تشویقی نوسازی بافت های فرسوده ۱۸ آبان سال گذشته توسط شورای عالی معماری به تصویب رسید و 23 فوریه همان سال از سوی دولت اعلام شد که شامل مشوق های مختلفی از جمله اعطای یک تا دو طبقه تراکم تشویقی برای ایجاد جذابیت نوسازی در بافت های فرسوده می باشد.

به دنبال تصویب و ابلاغ این برنامه نوسازی، تعداد بافت های فرسوده در شهرهای سراسر کشور بین 10 تا 400 درصد افزایش یافت که نشان از موفقیت سازندگان در این سیاست دولت دارد. تامین پارکینگ در مکان های مناسب بافت های فرسوده برای جبران کسری پارکینگ، ایجاد کاربری های سودآور در طبقه همکف، تسهیل شرایط روی هم چیدن و نما و اعطای حداکثر یک طبقه تشویقی نسبت به تراکم مجاز از جمله مشوق های این بسته است. .

از سوی دیگر شهرداری ها موظف به اعطای 50 درصد تخفیف برای صدور پروانه ساختمانی در بافت های فرسوده هستند که تا 100 درصد قابل افزایش است.

کارشناسان اقتصاد شهری معتقدند با توجه به نوسانات قیمت مسکن در مناطق برخوردار شهرها، دولت باید سیاست خود را معطوف تامین مسکن ارزان قیمت در مناطق محروم شهرها کند.

حسین ایمانی جاجرمی کارشناس شهری می گوید: تعداد زیادی پلاک فرسوده وجود دارد که باید تخریب و نوسازی شود. در این شرایط اگر شهرداری تهران نه تنها برای درآمدزایی برای تامین هزینه های جاری خود، بلکه برای ایفای نقش نظارتی در بازار مسکن نیاز به رسیدگی به این موضوع داشته باشد، می تواند هزینه ساخت و ساز را در برخی مناطق کاهش دهد. . به صورت هوشمند و در برخی مناطق افزایش می یابد. این کارشناس بر این باور است که ارتقای توسعه شهر در مناطق کم بهره برداری هدفی است که با رشد هزینه های ساخت و ساز سازگاری ندارد و از این رو در شرایط فعلی انتقاد جدی به تغییرات افزایشی هزینه های ساخت و ساز قابل توجه است.

در سراسر کشور 66000 هکتار بافت فرسوده و سکونتگاه غیررسمی وجود دارد که جمعیتی بالغ بر 22 میلیون نفر در این مناطق زندگی می کنند. علیرغم اقدامات مثبتی که برای بهبود شرایط زندگی آنها انجام شده است، محله های آنها به کانون محرومیت از زیرساخت ها و خدمات روبنایی شهری تبدیل شده است.

دولت سیزدهم یک پنجم طرح تولید مسکن خود را در بافت های فرسوده پیش بینی کرد. سال قبل، جامعه بازآفرینی شهری ایران 110 هزار واحد مسکونی در مناطق ناکارآمد شهری را به مرحله نوسازی و بهسازی رساند. هدف گذاری امسال 200 هزار واحد خواهد بود و شرکت بازآفرینی برای دستیابی به آن دو برنامه اصلی شامل مشوق نوسازی و سند ملی سکونتگاه های غیررسمی را دنبال می کند که چند سال پیش محمد آیینی معاون وزیر راه و شهرسازی راه و شهرسازی تصویب خود را به هیئت دولت ابلاغ کرد.

مدیریت شهری پایتخت به عنوان ارگانی که وظیفه اصلی نوسازی و بهسازی را بر عهده دارد، طبق برنامه های دولت اقدامات جدیدی را در این حوزه آغاز کرده است. این اقدامات شامل تخفیف 50 تا 100 درصدی در عوارض پروانه، دادن مشوق تراکم دو ردیفه و طرح فروش متری مسکن است.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *