محسن نچیچی در گفت وگو با خبرنگار بازرگانی ایلنا، با اشاره به دستورالعمل جدید سازمان ملی استاندارد در خصوص درج وزن خالص بدون حداقل یا حداکثر، + و – گفت: تاکنون سازمان ملی استاندارد موضوع لگو را مطرح کرده است. انقباض و گسترش با نوع محصول در جلسات خود. ستاد تسهیل رفع موانع تولید، وزارت ارشاد و پشتیبانی سازمان حل و فصل نشده است که وزن خالص بخشنامه جدید را صادر کرده است.
وی با بیان اینکه کارشناسان مجربی در سازمان ملی استاندارد مشغول به کار هستند، افزود: انتظارات از این سازمان بالاست و بهتر است به اصالت آنها یعنی حفظ کیفیت بیشتر توجه شود. بحث لگوها و وزنه ها را نیز باید به کارشناسان دیگر نهادهای حاکمیتی واگذار کرد. تولیدکنندگان داخلی نمیخواهند ذرات نادرست به مصرفکننده بدهند و اگر تولیدکنندگان در این زمینه اشتباه کنند، با آن برخورد میکنند. اما بحث حداقل و حداکثر مورد بحث کارشناسان است و ربطی به فروش کوتاه یا پرفروش ندارد.
دبیر فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی با اشاره به اینکه کارشناسان پس از سالها به حداقلترین نتیجه رسیدهاند و این مشکلی نیست که تولیدکننده آن را ابداع کرده باشد، تصریح کرد: سازمان ملی استانداری توجهی به محصولات غذایی نداشته است. گچ و سیمان نیستند تا بتوان وزن دقیق آنها را محاسبه کرد زیرا برخی از محصولات غذایی در اثر فعل و انفعالات هوا، آب و هوا، شیمیایی و فیزیکی تبخیر، تخمیر و مرطوب می شوند و این مسائل یک اصل بدیهی در صنایع غذایی است.
نچیه ادامه داد: حداقل در ایران دستگاه بسته بندی مواد غذایی وجود ندارد (در برخی از محصولات غذایی حتی در دنیا چنین دستگاه هایی وجود ندارد) که وزن کالا را به طور دقیق تا صد درصد نشان دهد و بسته بندی کند. لذا از سازمان ملی استاندارد درخواست می شود قبل از صدور بخشنامه نظر فعالان این حوزه را جویا شود. در حال حاضر وضعیت تولید در کشور خوب نیست و درگیر مشکلات عدیده ای است و دیگر تحمل آزمون و خطا را ندارد، بنابراین نباید با یک تصمیم ناگهانی شرایط را از آنچه حاکم است سخت کند.
وی در پایان گفت: این سوال مطرح می شود که آیا سازمان ملی استاندارد قبل از صدور این بخشنامه از فعالان عرصه تولید و تشکل ها مشورت و نظرخواهی کرده است؟ تولیدکنندگان و تشکل های صنایع غذایی اعلام کرده اند که آمادگی دارند در جلسه ای این دستورالعمل را از نظر اجرایی و علمی ارزیابی کنند.
خبر از رکنا
اخبار خبرگزاری رکنا