با گذشت یک ماه از مهلت قانونی، خبری از تعیین قیمت نیست
21:52 – 28 اوت 1403
محمد شفیع ملک زاده در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: طبق قانون تا پایان تیرماه باید شورای قیمت گذاری تشکیل و قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی مشخص شود اما حدود یک ماه پس از موعد قانونی، نمی توان شورای قیمت گذاری تشکیل داد. از تشکیل جلسه و تعیین قیمت خبری نیست. در حالی که پژوهشکده وزارت جهاد بر اساس گزارش استان ها به موقع کار خود را در مورد تحلیل هزینه نهایی انجام داد، به احتمال زیاد پیشنهادی را نیز به شورای قیمت گذاری ارائه کردند.
به گفته وی، وزیر جهاد در مقام ریاست شورا مسئولیت برگزاری این جلسات را بر عهده دارد که در سال های اخیر به درستی انجام نداده است به طوری که نرخ ها آن طور که انتظار می رفت اعلام نشد. به عنوان مثال؛ در سال زراعی گذشته با گذشت 3 تا 4 ماه از فصل کاشت، قیمت خرید تضمینی گندم برای هر کیلو 17500 تومان اعلام شد که این امر حاکی از بی توجهی شورای قیمت به نمایندگی از سوی دبیر این شورا است. معاون برنامه ریزی وزارت جهاد که نارضایتی کشاورزان را در پی داشت.
ملک زاده با بیان اینکه ثبات تولیدات کشاورزی در خطر است، تصریح کرد: تاخیر در اعلام قیمت ها باعث شد کشاورزان رغبتی به کشاورزی نداشته باشند که کشاورزان را متضرر کرد. اکنون در روزهای باقی مانده تا فصل کاشت، انتظار می رود شورای قیمت گذاری با جدیت بیشتری نسبت به خرید اقدام کند تا تولید با چالش مواجه نشود.
صندوق بیمه محصولات کشاورزی به تعهدات خود عمل نکرد
یکی از اعضای اتاق سندیکاهای کشاورزی در بخشی دیگر از اظهارات خود، ایجاد بیمه محصولات کشاورزی را از ابتدا اشتباه دانست و افزود: بیمه محصولات کشاورزی بیمه دولتی زیر نظر بانک کشاورزی و وزارت جهاد کشاورزی است. جهاد در خصوص شرایط بخش کشاورزی، تحت تأثیر آفات و بیماری ها هستند و میزان خسارت آن بسیار بالاست. مثلاً در یک ساعت 20 استان تحت تأثیر سرمازدگی قرار میگیرند یا شیوع بیماری در باغها، مزارع، دامداریها یا مرغداریها بخش زیادی از محصولات و تولید را تحت تأثیر قرار میدهد و خسارت وارد میکند.
وی در پاسخ به عدم حمایت دولت از بیمه بخش کشاورزی افزود: بیمه بخش کشاورزی به خوبی مورد حمایت قرار نمی گیرد و به همین دلیل تعهدات نادیده گرفته شده و میزان خسارات آن غیر واقعی است. به عنوان مثال؛ اگر کشاورز با توجه به حساب منطقه ای 70 تا 80 درصد خسارت ببیند، کشاورز کمتر خسارت دیده، هنجار محسوب می شود که در نهایت منجر به غیرقابل پاسخگویی میزان تعهدات می شود. در حالی که اگر بیمه اجباری شود و دولت حق بیمه را بپردازد و هنگام خرید محصول آن را کسر کند، اکثر کشاورزان تمایل به کشاورزی خواهند داشت.
پرداخت هر چه سریعتر سهم دولت راهی برای تسریع در پرداخت غرامت است
ملک زاده ادامه داد: در صورتی که دولت 75 درصد بیمه را به صندوق بیمه پرداخت کند، غرامت به موقع پرداخت می شود که کشاورزان را تشویق به بیمه محصولات می کند.
این مسئول بیان کرد: صندوق بیمه به کشاورزان اعلام می کند که خسارت وارده را حداکثر تا 24 ساعت اعلام کنند و کارشناسان باید ظرف 48 ساعت از مزارع و باغات بازدید کنند اما با توجه به محدود بودن تعداد کارشناسان، کارشناس در صورت عدم وجود اثر بازدید می کند . از کشاورزی و محصولات زراعی.
خبرنگار: آزاده محبی