شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

با قوانین موجود، ترانزیت کالا به اروپا را از دست خواهیم داد

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه با انتقاد از تاخیر در عبور کالا از مرز ایران گفت: اگر بخواهیم به ظرفیت ترانزیت 60 میلیون تنی برسیم با این قوانین ترانزیت موجود به آن نخواهیم رسید. و در آینده نزدیک فرصت ترانزیت کالا از کشورهای آسیای دور به اروپا را از دست خواهیم داد

به گزارش ای بی اس نیوز، مهدی صفری نقش عامل گمرک را در تسریع افزایش درآمدهای ترانزیتی برشمرد و در مراسم اختتامیه ستاد و مدیران اجرایی گمرکات کشور گفت: در 10 ماهه امسال حدود 12.5 میلیون دلار داشته ایم. تن کالا در ترانزیت جاده ای و ریلی که امیدواریم تا پایان امسال به 14 میلیون تن برسد که نسبت به سال گذشته حدود 60 درصد رشد داشته است. این رشد در بخش راه 50 درصد و در بخش ریلی 10 تا 12 درصد بوده است.

وی افزود: آقای پوتین در دیداری که رئیس جمهور با وی در روسیه داشت، بر کریدور شمال – جنوب تاکید زیادی کرد و گفت خوشحالیم که ترانزیت از ایران از 20 روز در 10 روز گذشته است. اما اکنون تلاش می کنیم این زمان را به خصوص در راه آهن به سه تا پنج روز کاهش دهیم.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه یکی از مشکلات ما با کشورهای همسایه را بحث ایکس ری دانست و گفت: قبل از نصب ایکس ری، قطری ها اجازه صادرات کالا به قطر را به ما نمی دادند. . از طریق بندر دیر به دلیل مشکوک بودن به واردات دارو. به لطف دستگاه، این مشکل حل شده است. علاوه بر این در مرز آستراچای با نصب دستگاه های ایکس ری مشکلات برطرف شد به همین دلیل از گمرک می خواهیم در اسرع وقت تمامی نقاط مرزی را تحت پوشش ایکس ری قرار دهند.

* پنجره واحد تجاری فرامرزی با روسیه ایجاد شده است

صفری خاطرنشان کرد: در حال حاضر فروشگاه تک توقفی ما برای تجارت فرامرزی با چند کشور از جمله روسیه ایجاد شده است و باید از نظر سرعت صادرات، واردات و نیز یک فروشگاه ترانزیت با همه کشورهای همسایه داشته باشیم. ترانزیت همچنین امیدواریم گمرک الکترونیک ایجاد و با اداره راه هماهنگ شود. هماهنگی نرم افزار گمرک با بزرگراه به کاهش تاخیر کامیون ها در مرز کمک می کند.

وی با تاکید بر لزوم ارتباط الکترونیکی گمرک ایران و چین گفت: این امر تا پایان امسال یا سال آینده محقق خواهد شد. چین یکی از بزرگترین بازارهای تجاری ما است و در صورت اتصال گمرک الکترونیکی، شاهد رشد قوی در صادرات و واردات، ترانزیت و صادرات خدمات فنی مهندسی خواهیم بود.

معاون دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: برای ایجاد دلار باید تلاش کنیم محصولات وارداتی لازم را با هزینه کمتر وارد کشور کنیم. » به عنوان مثال، واردات غلات ما از روسیه در سال گذشته 850 میلیون دلار اختلاف قیمت و حمل و نقل داشته است. البته قبول داریم که قوانین ما مانعی در این زمینه است.

صفری با انتقاد از تأخیر کالا در تردد از مرزهای ایران گفت: در حال حاضر این قوانین و مشکلات باعث می شود کالاهای کشورهای آسیای میانه و روسیه دیگر از ایران عبور نکنند و ما را دور بزنند. گوگرد روسیه قرار بود از طریق ایران به هند منتقل شود، گوگرد ترکمنستان به جای ایران از طریق دریای خزر به ترکیه منتقل شود. اگر بخواهیم به ظرفیت ترانزیت 60 میلیون تنی برسیم با قوانین ترانزیت موجود به این مهم نخواهیم رسید و در آینده نزدیک امکان ترانزیت کالا از کشورهای آسیای دور به سمت اروپا را از دست خواهیم داد.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *