یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

با حذف موانع و به کارگیری استعدادها به یک جهش تولید دست یابید

این کارشناس اقتصادی، دستیابی به جهش تولید را با رفع موانع تولید و باز کردن فضا برای ورود جوانان و استعدادهای نهفته به جامعه پیش بینی کرد.

با حذف موانع و به کارگیری استعدادها به یک جهش تولید دست یابید
به گزارش تحریریه صنعت خبرگزاری صداوسیما; آقای عبدی در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به شعار سال “جهش تولید با مشارکت مردم” افزود: برای رسیدن به جهش تولید، رفع موانع تولید راه حل اصلی است. پیش نیاز اصلی هر فعالیت تولیدی است. وجود ثبات در سیاست های اقتصادی. از ویژگی های خاص آن می توان به ثبات نرخ ارز، حفظ ارزش پول ملی و کاهش تورم اشاره کرد.

وی با تاکید بر اینکه دستیابی به جهش در تولید مستلزم باز شدن فضایی برای ورود جوانان و استعدادهای نهفته در بطن جامعه است که انگیزه زیادی برای کار، تولید و ارتقای صنعت کشور دارند، گفت: در این راستا مهمترین سیاست است. ورود مردم به صحنه تولید، شکستن ساختارهای انحصاری ایجاد شده در بخش های مختلف اقتصادی است که نیازمند چارچوب قانونی جدید در مجلس است.

عبدی افزود: با توجه به ساختارهای قانونی موجود در کشور، استفاده از ساختار «تعاونی های دولتی» و «تعاونی فراگیر ملی» برای مشارکت موثر مردم در فضای اقتصادی و شکستن انحصار ایجاد شده اکیداً توصیه می شود.

وی ادامه داد: نکته مهم این است که ساختارهای تعاونی ذکر شده به معنای تداوم و گسترش تعاونی های بی اثر فعلی نیست، در حالی که بسیاری از تعاونی های موجود فقط نام تعاونی را یدک می کشند، اما در عمل به صورت شرکت های سهامی خاص اداره می شوند.

عبدی گفت: تکرار برخی شعارها از جمله مخالفت با اقتصاد دستوری، عدم مداخله دولت در اقتصاد، سپردن همه چیز به دست نامرئی بازار، عدم دخالت دولت در تعیین قیمت ها یکی از موانع جدی است. ایجاد ثبات و آرامش در بازارهای مالی، به ویژه در مورد نرخ ارز که مقام معظم رهبری بر تداوم «کنترل و کاهش تورم» تاکید داشتند.

وی افزود: وقتی صحبت از ورود «مردم» به فعالیت های اقتصادی می شود، اقتصاددانان کلمه «بخش خصوصی» را جایگزین می کنند و معنای «بخش خصوصی» نیز به این معناست که بخش ها و افرادی که بیشترین منابع مالی را تأمین می کنند، اختیار و اختیار دارند. بزرگترین سهامداران شرکت های تولید ملی هستند که همه چیز را تحت کنترل خود گرفته اند.

عبدی گفت: خصوصی سازی یکی از واژه های مبهم است که در سال های اخیر بسیار مورد سوء استفاده قرار گرفته است، بنابراین از زمان واگذاری صنایع دولتی به بخش خصوصی، انحصار دولتی صنایع کلیدی با ثروت انفال شکل گرفت. به بهانه ناکارآمدی و اتلاف منابع از بین رفت و این انحصار به گروه ها و افراد خاصی که با قدرت مرتبط بودند منتقل شد و عملاً انحصار از دست دولت که قانوناً مسئولیت اداره این اموال را بر عهده داشت سلب شد. و این انحصار در دست افراد بود. به افراد خاصی سپرده شد که نه تنها علاقه ای به تولید نداشتند، بلکه فقط به فکر سود خود بودند.

وی ادامه داد: نتیجه این است که پس از گذشت حدود سه دهه از واگذاری صنایع کلیدی، با یک شبکه انحصاری و غیرمسئول مواجه هستیم که با سیاست های خود بسیاری از واحدهای تولیدی سودآور را تعطیل کرده و بسیاری از کارگران و همچنین سهام بیکار شده اند. ماشین آلات و انبارها به صورت رایگان فروخته شد و با تغییر کاربری زمین، چرخه تولید به طور جدی قطع شد و به جای اینکه خطوط تولید یکی پس از دیگری ایجاد شود، کارخانه های تولید یکی پس از دیگری تعطیل شدند، برنامه های توسعه به فراموشی سپرده شد، خودکفایی مورد تمسخر قرار گرفت و واردات عملاً جایگزین تولید داخلی شد.

این کارشناس اقتصادی گفت: مهم ترین بهانه تعطیلی و عدم حمایت از تولید ملی نبود سودآوری، سودآوری اقتصادی، اختراع مجدد چرخ بود که عملا مانع از شکوفایی تولید و اشتغال میلیون ها استعداد جوان با انگیزه شد. این امر علاوه بر از بین بردن انگیزه و تلاش جوانان، آنان را به خروج از کشور مبدأ به امید یافتن فضایی برای شکوفایی استعدادها و کسب درآمد و شکوفایی اقتصادی تشویق و ترغیب کرده است.

وی درباره وضعیت صنعت نیز گفت: برخی از بخش ها مانند آموزش و پرورش و آموزش عالی نقش ستاد توسعه حوزه تولید کشور را ایفا می کنند که نیازمند بازنگری اساسی است.

عبدی افزود: برای ایجاد جهش کوانتومی در ظرفیت تولید باید به بخش هایی مانند آموزش و پرورش و آموزش عالی که نقش ستاد توسعه بخش تولید کشور را ایفا می کنند که در صنایع مختلف نقش پیشرو دارند، روی آوریم. و صنایعی مانند هوافضا، انرژی اتمی، مخابرات، بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی و صنایع شیمیایی باید مورد توجه ویژه قرار گیرند، چرا که دانش مازاد تولید شده در این بخش‌ها می‌تواند نقش حیاتی در توسعه سایر صنایع کشور داشته باشد. لوازم خانگی و اتومبیل.

این کارشناس اقتصادی گفت: تقویت و گسترش بنگاه های دانش بنیان حلقه مفقوده تقویت علم روز در اقتصاد ملی است و تقویت این بنگاه ها نقش اساسی در افزایش تولید خواهد داشت.

وی ادامه داد: به نظر می رسد مهم ترین دغدغه دولت در خصوص مشارکت مردم در افزایش تولید باید ارتقای تولید داخلی در صنایع استراتژیک باشد.

برای این منظور مناسب است ضریب خودکفایی در صنایع منتخب و برنامه عملیاتی دولت برای افزایش ضریب خودکفایی در چهار شاخص کلیدی، ابزار و ماشین آلات، دانش و علوم مورد نیاز، ظرفیت نیروی انسانی و ظرفیت مدیریت پروژه در صنایع منتخب، در برنامه های پنج ساله و سالانه و در تنظیم جداول بودجه مورد نیاز و جداول فعالیت های مورد نیاز، نظارت مؤثر بر اجرای برنامه های مصوب توسط شورای اسلامی مجلس شورای اسلامی است.

عبدی گفت: خودکفایی در تولید محصولات استراتژیک کشاورزی یکی از فعالیت های اقتصادی است که ظرفیت جذب بسیاری از نیروهای متخصص و جوان کشور را دارد و باید در اولویت برنامه های دولت قرار گیرد.

این کارشناس اقتصادی چالش آب را یکی از چالش های جدی محیط منطقه ای و بین المللی برشمرد و افزود: تامین آب شرب و صنایع کشور با تکیه بر ظرفیت نیروهای جوانان ملی باید در حد توان ادامه یابد. چارچوب این محور.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

تکلیف بانک مرکزی به بانک‌ها در نظارت بر نحوه مصرف تسهیلات

۱۳:۴۷ – ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ ای بی اس نیوز – بر اساس ماده (۴) آیین‌نامه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *