شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

ایرانی ها چقدر گاز مصرف می کنند؟

اگرچه ایران از نظر ذخایر گازی غنی است و در حوزه مدیریتی نیز مشکلاتی وجود دارد، اما نمی توان واقعیت افزایش مصرف انرژی در ایران را نادیده گرفت، بنابراین توجه همه مشترکان به این موضوع ضروری است.

همچنین واردات سریع لوازم گرمایشی و سرمایشی پربازده و کم مصرف بدون تعرفه و فروش آنها به افراد دارای تسهیلات، تعطیلی یا محدودیت مصرف گاز در صنایع بزرگ در روزهای پیک مصرف گاز، توسعه سریع نیروگاه های فتوولتائیک خورشیدی پنل های خورشیدی و ساخت آنها در مجاورت شهرهای پرجمعیت و یا دارای سابقه کمبود، نوسازی، بهسازی و تعمیرات اساسی نیروگاه های فرسوده به منظور ارتقای کارایی آنها، تسهیلات ارزان بانکی برای جایگزینی درب و پنجره های فرسوده با انواع شیشه دوجداره، بازسازی ماشین آلات، بسته بندی و کولر گازی قدیمی و فرسوده را می توان نام برد.

چگونه مصرف را کاهش دهیم؟

به گفته وی، امسال تولید گاز کشور 13 تا 15 میلیون مترمکعب نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. در حال حاضر بیش از 190 میلیون متر مکعب گاز به نیروگاه های سراسر کشور تحویل می شود و قطعی برق در سراسر کشور گزارش نشده است.

انتهای پیام

طبق آخرین اعلام، نهمین مصرف‌کننده انرژی در جهان است و شاخص شدت مصرف انرژی ایران به بیش از 0.63 درصد رسیده است و طبق آمار، مجموع میزان مصرف انرژی و تلفات بیش از عرضه بوده و این مشکل وجود دارد. ممکن است ایران را در آینده واردکننده انرژی کند یا مانند کمبود منابع آبی که با بحران کنونی مواجه هستیم، در حوزه انرژی نیز اعمال شود تا روزی ما نیز با بحران تامین انرژی مواجه شویم. منابع

در آمارهای جهانی که هر ساله بررسی و به روز می شود، ایران همواره در بین 10 کشور مصرف کننده انرژی قرار دارد. این موضوع سال هاست که به عنوان موضوعی مهم و نگران کننده به منظور شناسایی عوامل و ریشه های اصلی و یافتن راه حل ها مورد بحث و بررسی قرار گرفته است، اما تاثیر این بررسی ها در زندگی عموم مردم چندان مطلوب دیده نمی شود. .

به گزارش ای بی اس نیوز، در این روزهای زمستانی با وجود تولید و تزریق بیش از 848 میلیون مترمکعب گاز در روز در خطوط سراسری، بیش از یک ماه است که روزانه بیش از 600 میلیون مترمکعب گاز در خطوط سراسری مصرف می شود. صنایع داخلی، تجاری و غیر عمده که اتلاف منابع است، سرمایه و ثروت را به دنبال دارد. از روزهای دی ماه 1401 مصرف روزانه خانوارها، مشاغل و صنایع غیر عمده به دلیل سرمای شدید و پایداری هوا نسبت به مدت مشابه سال قبل به 150 میلیون مترمکعب افزایش یافته است.

در زمینه راه حل های آینده نگر نیز می توان با مکان یابی و ساخت تجهیزات روشنایی، سرمایشی و گرمایشی کم مصرف در مقیاس بزرگ و جایگزینی آن با تجهیزات پرمصرف و فرسوده، اجرای موضوع 19 ملی را تکمیل کرد. مقررات ساختمانی در ساختمان های نوساز و بهسازی و نوسازی کلیه ساختمان های اداری و دولتی با هدف کاهش مصرف انرژی، سرمایه گذاری و ارتقای بهره وری نیروگاه های کشور با استفاده از تجهیزات و فناوری های روز و تبدیل نیروگاه های حرارتی به ترکیبی. سیکل و همچنین نوسازی و بهسازی شبکه انتقال برق، توسعه و نصب کامل کنتورهای هوشمند و قرائت از راه دور با ظرفیت، بر قطع و وصل گاز و برق آفی تاکید کرد. n مدیریت مصرف بالا

راهکارهای کوتاه مدت و میان مدت برای کاهش مصرف گاز در کشور وجود دارد که از جمله آنها می توان به راهکارهای کوتاه مدت یک تا پنج ساله با افزایش قیمت گاز در تمامی بخش ها اعم از نیروگاهی، فولاد، سیمان و پتروشیمی، صنایع کوچک و خانگی اشاره کرد. مصرف در بخش مصرف انبوه ، اداری و تجاری به هر وسیله ممکن از جمله پلکانی، پیش رونده، اعمال تحریم ها، حتی آزادسازی کامل قیمت ها، افزایش قیمت گاز در روزهای بسیار سرد و قیمت برق در روزهای بسیار سرد. روزهای گرم برای تشویق مشترکین به کاهش مصرف انرژی در بازه زمانی اعلام شده.

به گفته جواد اوجی، وزیر نفت، مصرف گاز طبیعی در بخش خانگی و تجاری معادل 2 فاز پارس جنوبی نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش یافته است. شدت مصرف انرژی ایران 2.5 برابر بیشتر از میانگین جهانی است. هم اکنون روزانه 990 میلیون مترمکعب گاز ترش در کشور برداشت می شود و حدود 848 میلیون مترمکعب از این میزان گاز در 21 پالایشگاه گاز شیرین شده و در نقاط مختلف کشور مصرف می شود.

ایران نهمین مصرف کننده انرژی در جهان است

با توجه به شدت انرژی، چندین عامل مهم بر کشورهای مختلف تأثیر می گذارد. «وسعت جغرافیایی و عوامل اقلیمی»، «استفاده صحیح و کامل از شبکه های اطلاعاتی و مخابراتی و اینترنت»، «سطح درآمد»، «قیمت انرژی»، «نسبت سرمایه به کار»، «گسترش شهرنشینی» و به ویژه «وضعیت اقتصاد و شبکه های تجارت، کشاورزی و حمل و نقل تاثیر مستقیمی بر شدت انرژی هر کشور دارد، حال اگر این چند فاکتور را با توجه به این که در کشور ما وجود دارد محاسبه کنیم، متوجه می شویم که چرا طبق استانداردهای جهانی، میانگین مصرف انرژی در ایران 2.5 برابر مصرف جهانی است.

مصرف سالانه گاز طبیعی در کشور به بیش از 228 میلیارد مترمکعب می رسد که 70 درصد آن در بخش صنعت و 30 درصد در بخش خانگی و تجاری مصرف می شود و حتی این میزان به 80 درصد رسیده است.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *