سه شنبه , ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴

ایران، ترکیه و مغولستان سابقه استفاده از آنتی بیوتیک/تولید واکسن ذات الریه و مننژیت را در کشور دارند.

وی افزود: در مننژیت غشای محافظ مغز و نخاع هدف قرار می گیرد و خطر ابتلا به این بیماری شامل گروه سنی از نوزاد تا بزرگسال می شود.

وی با بیان اینکه در ایران مصرف این دو دسته دارو (اعصاب و روان گردان و آنتی بیوتیک ها) زیاد است، گفت: در کشورهای پیشرفته مصرف آنتی بیوتیک ها کنترل شده است به طوری که دانشجویان خارج از کشور می گویند هیچ آنتی بیوتیکی مصرف نکرده اند. در طول اقامت آنها

توسعه واکسن در کشور

جایگزین های آنتی بیوتیک ها

دبیر ستاد توسعه بیوتکنولوژی با اشاره به وضعیت مصرف آنتی بیوتیک در کشور، میزان آنتی بیوتیک های خوراکی را در سال 1398 افزایش داد و ادامه داد: آنتی بیوتیک های تزریقی پنی سیلین، جنتامایسین، سفازولین، سفتریاکسون، مترونیدازول، آموکسی سیلین و کوآموکسی سیلین. یکی از مهم ترین آنتی بیوتیک های مورد استفاده در کشور است.

وی تاکید کرد: ما در ستاد توسعه بیوتکنولوژی ماموریت داریم زیرساخت هایی ایجاد کنیم تا بتوانیم مصرف آنتی بیوتیک ها را کاهش دهیم.

دبیر ستاد توسعه بیوتکنولوژی شیوع پنومونی وی با اشاره به اینکه فراوانی آن از 2.1 درصد به 5.21 درصد گزارش شده است، گفت: سالانه 4.5 میلیون نفر از جمعیت کشور به این بیماری مبتلا می شوند و در دوره های اپیدمی 57 درصد افزایش هزینه تجویز آنتی بیوتیک وجود دارد.

قانعی افزود: برای درمان مننژیت باکتریایی، آنتی بیوتیک های داخل وریدی و اخیراً کورتیکواستروئیدها تجویز می شود، در حالی که سفتریاکسون و کلرامفنیکل از آنتی بیوتیک های موثر در مننژیت باکتریایی هستند.

دبیر ستاد توسعه بیوتکنولوژی، توسعه و تولید واکسن را از برنامه های این ستاد برشمرد و گفت: مننژیت یکی از بیماری های شایع در کشور است که سالانه 7079 نفر از جمعیت ایران را مبتلا می کند.

دبیر ستاد توسعه بیوتکنولوژی تاکید کرد: آمادگی حمایت از طرح های فناورانه جایگزین آنتی بیوتیک ها را داریم.

دبیر ستاد توسعه بیوتکنولوژی معاونت علمی ریاست جمهوری با بیان اینکه بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، سه کشور ترکیه، مغولستان و ایران بیشترین میزان مصرف آنتی بیوتیک به ازای هر هزار بیمار را دارند، گفت: آماده حمایت هستیم. طرح های فناورانه برای جایگزین های آنتی بیوتیک ها

قانعی پپتیدهای ضد میکروبی، پروبیوتیک ها، عصاره های گیاهی گیاهی مانند اسطوخودوس، رزماری و آویشن و واکسیناسیون را جایگزین آنتی بیوتیک ها عنوان کرد.

دبیر ستاد توسعه بیوتکنولوژی توسعه جایگزین برای استفاده را راهکاری برای مقابله با مقاومت آنتی بیوتیکی دانست و گفت: قطع مصرف آنتی بیوتیک در مزارع، عدم تجویز آنتی بیوتیک در بیماری های انگلی، قارچی و ویروسی از دیگر راهکارها در این زمینه است. .

به گزارش ای بی اس نیوز، دکتر مصطفی قانعی در نشست امکان سنجی جایگزینی آنتی بیوتیک ها با سایر بیولوژیک ها که در ستاد توسعه بیوتکنولوژی برگزار شد، خاطرنشان کرد: هیچ کشوری نتوانسته نسل جدیدی از آنتی بیوتیک ها را به عنوان ورودی جدید در حوزه درمان بیماری ها دریافت کند. اساس آمارهای جهانی استفاده از داروهای اعصاب و روان در کشورهای توسعه یافته و استفاده از آنتی بیوتیک ها در کشورهای در حال توسعه است.

وی افزود: در حالی است مقاومت آنتی بیوتیکی یکی از علل مرگ و میر است، بنابراین طبق گزارش های جهانی تا سال 2050 مقاومت آنتی بیوتیکی بیشتر از سرطان باعث مرگ و میر خواهد شد.

قانعی یادآور شد: در این زمینه واکسن تولید می شود.

انتهای پیام

قانعی خاطرنشان کرد: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، 3 کشور ترکیه، مغولستان و ایران بیشترین میزان مصرف آنتی بیوتیک را به ازای هر هزار بیمار دارند.

پروژه های اجرا شده در زمینه جایگزینی برای آنتی بیوتیک ها

او گفت که وی با بیان اینکه ساخت واکسن در این زمینه در دستور کار کارنامه ملی ایمن سازی قرار دارد، گفت: واکسیناسیون نوجوانان 11 تا 12 ساله و دوز تقویتی در 16 سالگی توصیه می شود.

وی برنامه های در دست اجرا در شرکت های دانش بنیان را برشمرد و افزود: واکسن مننژیت باکتریایی و پنوموکوک از دستاوردهای این شرکت ها است و در زمینه تولید پروبیوتیک، فاژ درمانی، پپتیدهای ضد میکروبی، آنزیم های فیتاز و سلولیت و ژنتیک گیاهی معرفی شد. .

قانعی خاطرنشان کرد: علاوه بر این سه واکسن آبزی نیز توسط دانش بنیان تولید شده است.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *