اخبار اقتصادی روز

ایران به 39 کشور آفریقایی صادرات دارد

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت از صادرات انواع محصولات به 39 کشور آفریقایی و واردات از 22 کشور این قاره در سال 1402 خبر داد.

ایران به 39 کشور آفریقایی صادرات دارد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما سید روح الله لطیفی، سخنگوی کمیته روابط بین الملل و توسعه تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران همزمان با دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا گفت: قاره آفریقا با یک میلیارد و 300 میلیون نفر جمعیت و 54 نفر جمعیت دارد. کشورها، یک فرصت عالی است. در حوزه روابط تجاری و اقتصادی است که ایران می تواند با توجه به نیاز قاره به سوخت و انرژی، فناوری و مکانیزاسیون در تولید محصولات کشاورزی، با سرمایه گذاری و طراحی و ساخت زیرساخت هایی مانند معادن، سدها، جاده ها و … پروژه های عمرانی و ساختمانی. تعمیرات اساسی پالایشگاه ها، استخراج گاز، بازار مصرف مناسب برای محصولات غذایی، صنعتی، تجاری و مصرفی و نیاز ما به کشت فراسرزمینی و همچنین ظرفیت کشورمان برای صادرات خدمات فنی و مهندسی به این قاره. فرصت ها ضمن حفظ امور انسانی و حفظ منافع متقابل، باید در کشور ما و کشورهای آفریقایی حضور داشته باشند.

وی افزود: در سال 1402 توزیع صادرات کشور به این قاره یکی از نکات قابل توجه بود و صادرات به شرق، غرب، شمال و جنوب این قاره به شکلی خاص در حال گسترش بود و 39 کشور در این قاره مقصد صادرات مستقیم محصولات ایرانی است.

وی افزود: علیرغم کاهش صادرات کشور به قسمت سفید این قاره در شمال در سال های اخیر، شاهد افزایش صادرات به کشورهای الجزایر، مصر، لیبی، تونس، جیبوتی و مراکش در سال 1402 بوده ایم. با وجود بحران حمل و نقل در دریای سرخ.

لطیفی درباره هفت مقصد اصلی محصولات صادراتی به آفریقا گفت: در سال 1402 غنا با 173.5 میلیون دلار، آفریقای جنوبی با 145 میلیون دلار، تانزانیا با 92.8 میلیون دلار، کنیا با 48.7 میلیون دلار، نیجریه با 48 میلیون دلار، موزامبیک با 47.1 میلیون دلار خرید کردند. میلیون دلار و سومالی با 33.3 میلیون دلار هفت مقصد اصلی صادرات مستقیم محصولات ایرانی به این قاره بودند.

وی افزود: 51 درصد صادرات ایران به این قاره مشتقات نفتی شامل کود اوره، قیر، گاز مایع و انواع روغن های صنعتی بوده و پس از آن 37 درصد صادرات کشورمان فولاد و آهن، مواد غذایی، مصالح ساختمانی و همه بوده است. انواع فرش و کفپوش، مواد شوینده و بهداشتی، لوازم خانگی، دارو و تجهیزات پزشکی، لوازم صنعتی، قطعات خودرو، لاستیک، مواد معدنی، برق لوازم خانگی، لوستر، مبلمان و اسباب بازی از دیگر محصولات صادراتی ایران به آفریقا است. قاره آنها در سال 1402 بودند.

سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت در خصوص واردات از قاره سیاه گفت: 22 کشور قاره سیاه در سال 1402 فروشنده مستقیم کالا به ایران بوده اند که آفریقای جنوبی با فروش 19 میلیون دلار، زامبیا با 12.5 میلیون دلار، غنا با 12 میلیون دلار از جمله آنها می باشد. دلار میلیون دلار، سیشل با 11.7 میلیون دلار، کنیا با 9.5 میلیون دلار، تانزانیا با 6.1 میلیون دلار و اوگاندا با 4.1 میلیون دلار هفت کشور برتر قاره آفریقا در فروش کالا به ایران در سال گذشته بودند.

وی افزود: 66 درصد واردات ایران از این قاره را محصولات غذایی و کشاورزی از جمله چای، ذرت، قهوه، تنباکو، حبوبات، لاشه گوسفند و محصولات شیلات و 21 درصد مواد معدنی از جمله سنگ منگنز، سنگ روی، کنسانتره گندم و … و 13 درصد دیگر عمدتاً روغن و گریس صنعتی، تسمه، ماشین آلات، مواد شیمیایی و صنعتی و قطعات یدکی بوده است.

لطیفی در خصوص موانع توسعه روابط اقتصادی با قاره آفریقا گفت: عدم شناخت توانمندی ها در بین تجار ایرانی و آفریقایی، نبود یا نبود وسایل حمل و نقل ارزان، مستمر و فراگیر و موانع تردد مستقیم قاره آفریقا. ارز و پول از جمله موانع توسعه تجارت یا تجارت مستقیم بین ایران است. و این قاره آفریقا است که با اراده دولت ها و پیگیری بخش خصوصی، تجارت ایران با این قاره را تسریع خواهد کرد. وسعت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *